Senin Yolun Hangisi

“Çocuklar Nasıl BaÅŸarır?”  Ä°simli kitapla tanışmıştım Bahar EriÅŸ’ le ilk olarak sonrasında o anlatım, o araÅŸtırmalar, o akademik bilgiler her bir nöronumda nasıl bir etki bıraktıysa diÄŸer kitaplarını da sırasıyla okudum. Hepsi ayrı keyif hepsi ayrı bilgi kaynağıydı. Farklı baÅŸarılar, farklı hikayeler, farklı araÅŸtırmalardı en çok etkilendiÄŸim belki. Sonrasında baÅŸarı hikayeleri ayrı keyif verdi okurken/dinlerken bana. BaÅŸarmak için yapılan mücadele, hiçbir baÅŸarı kolay elde edilmiyordu ne de olsa…

“Akış” terimi neydi peki? Blog için yazı yazarken yaÅŸadıklarım mıydı? Yoksa saatlerce yürüyüp hiç yorulmamak mı? Ä°nsanlara dokunacak projeler planlarken mi akışa giriyordum? Ya da çocuk ve eÄŸitimle ilgili sohbet ederken mi? Ya da bana deÄŸer katacak beni geliÅŸtirdiÄŸini düÅŸündüÄŸüm kitaplar okurken mi? Ya da bir ÅŸeyler üretmenin verdiÄŸi keyifle zamanı unuttuÄŸum anlar mıydı?  Ä°ÅŸte akışı yakaladığımı düÅŸünüp kelime anlamını sorgulatmıştı bana Bahar Hanım kitaplarıyla.

Åžimdi de Aristo’nun “edudaimonia”, Maslow’ un “kendini gerçekleÅŸtirme”, Viktor Frankl’ ın “logoterapi”, Csikszentmihalyi’ nin “akış”, Ken Robinson’ un “öz”, Japonlar’ un “ikigai”, DoÄŸan CüceloÄŸlu “gönlünün muradına ermek”* terimleriyle adlandırdığı, kiÅŸinin potansiyelini performansa dönüÅŸtürdüÄŸü*  alanı bulmasına yardımcı olacak yol ve yöntemler dizinlerini anlattığı kitabıyla bizimle.

“Senin Yolun Hangisi?” kitabıyla dünyaya geliÅŸ amacını bulma yolculuÄŸuna hazır mısın? Çabanın zaferini görmeye, doÄŸal eÄŸilimleri nasıl keÅŸfedeceÄŸini öÄŸrenmeye, kendini/çocuÄŸunu tanımaya, kendini unuttuÄŸun anlarda kendini bulmaya (akış), alışkanlıkların önemini fark etmeye hazırsan bu kitabı okumalısın.

Yazarın diğer kitap yorumlarına aşağıdaki linklerden ulabailirsiniz;

https://annerehberi.com.tr/post/korkmasaydin-ne-yapardin

https://annerehberi.com.tr/post/anne-beynim-ac

https://annerehberi.com.tr/post/cocuklar-nasil-basarir

https://annerehberi.com.tr/post/golgedeki-yildizlar

 

 

 

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap