MERSÄ°N MACERA PARK

Mersin merkezden 20 dakikalık bir yol mesafesi ile cennetten bir köÅŸe olan Panda Park'a geliyorsunuz. Panda Park'a girdiÄŸiniz an doÄŸa kokusu sizi karşılıyor. Ben 2 yaşındaki oÄŸluma yol boyunca parka gideceÄŸiz dedim ama oraya varır varmaz oÄŸlum yorum yaptı, “anne köy”. Gerçekten Çavak köyünün içinde cennetten bir köÅŸe yapmışlar Ferhat bey ve Kseniya hanım. Öncelikle parktaki her ÅŸeyi kendileri elleriyle yapmışlar ve Gaziantep'te Antalya'ya kadar tek açık hava spor ve eÄŸlence merkezi. Ayrıca sadece çocuklara deÄŸil, yetiÅŸkinlere de hitap ediyor. Ferhat Bey’in amacı Mersin'e katkı saÄŸlamak!

BÄ°ZE BÄ°RAZ PANDA PARKTAN VE HÄ°KAYESÄ°NDEN BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Burası 6 dönüm üzerine kurulmuÅŸ bir oyun ve eÄŸlence merkezi. Bizim iki çocuÄŸumuz var Biri 6, biri 10 yaşında. Biz Mersin'de çocuklarımızı götürebileceÄŸimiz hem doÄŸal hem de eÄŸlenceli bir ortam bulmakta sıkıntı yaÅŸadık. Kendi çocuklarımız için 6 dönümlük bir arazi aldık ve çocukların istedikleri parkurları kurmaya baÅŸladık, onu yapalım bunI yapalım derken, bu gördüÄŸünüz parkı yaptık. DüÅŸündük, buradan neden sadece bizim çocuklarımız faydalansın ve tüm çocukların hizmetine açtık. Tabi böyle basit olmadı, buranın 3 senelik bir hikayesi var. Her ÅŸeyini çok düÅŸündük, her ÅŸeyine çok emek verdik. Burası eÅŸimin hayali, benim yeteneÄŸim.

PANDA PARK DEDİĞİMÄ°ZDE TAM OLARAK NELERÄ° Ä°ÇERMEKTEDÄ°R?

Herhangi bir yaÅŸ grubu sınırlamamız yoktur. YetiÅŸkinler dahil olmak üzere tüm yaÅŸ gruplarına hitap ediyoruz.

3 farklı parkurumuz var;

  • Anaokulu Ä°lkokul
  • Ortaokul Lise
  • YetiÅŸkin

Ayrıca kaydıraklarımız var. Kaydırakta yaÅŸ sınırı yok. Parkurlarımız 3 etap. Anaokulları ebeveyn ya da okul kontrolü altında olmak zorunda. Tüm gruplarda güvenlik önlemleri üst safhada. Almanya’dan özel gelmiÅŸ paraÅŸüt tipi güvenlik ekipmanları var. Güvenlik ekipmanları olmadan Aktivite yapmak yasak. Görevlilerin kontrolünde aktiviteler yapılıyor. Ä°lkokul ve ortaokul çocuklarımız için 30 mt zipline, makara ile kayma, yetiÅŸkinler için 70 mt zipline makara ile kayma mevcuttur.

ÇOCUKLARA YÖNELÄ°K ATÖLYELER DÜZENLÄ°YOR MUSUNUZ? DÜZENLEYECEK MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Tohum parkı projemiz var. Anaokulu öÄŸrencileri ile üniversite öÄŸrencilerini buluÅŸturacağız. Çocuklar kendi tohumlarını saksılara üniversite öÄŸrencisi abla ve abileri ile ekecek ve evlerine götürecek. Gruplara özel programlar yapıyoruz. Oryanting yani hazine avı programı hazırlayacağız.

AKTÄ°VÄ°TELER EN AZ VE EN ÇOK KAÇ SAAT SÜREBÄ°LÄ°YOR?

En az 1 saat. Parkurlarımız saat ücretlidir.

PANDA PARK'TA ÇOCUKLARLA Ä°LGÄ°LENEN BÄ°R YARDIMCI VAR MI?

Yardımcılar var, tüm aktiviteler bu yardımcılar gözetiminde yapılıyor.

PANDA PARK HANGÄ° GÜN VE SAATLER HÄ°ZMET VERMEKTEDÄ°R?

Sabah saat 10 ile güneÅŸ batımı Pazartesi hariç her gün

KAFE BÖLÜMÜNÜZ VAR MI? NASIL FAYDALANIYORSUNUZ?

Kafemiz var. YetiÅŸkinlere ve çocuklara yönelik menümüz var. Hamburger, Cheeseburger, Çıtır Tavuk, Misket Köfte, Hot dog, MeÅŸrubat Bu yiyeceklerin hepsi ev tip fast food, hepsini biz burada yapıyoruz. Kafemiz 90 kiÅŸilik kapasiteli.

ANAOKULULARI Ä°ÇÄ°N NE TÜR FAALÄ°YETLER DÜZENLÄ°YORSUNUZ?

Anaokulları için hem hareket hem eÄŸitim platformu var. GüneÅŸ almayan gölgelik bir yerde ister öÄŸretmenleriyle aktivite yaparlar isterlerse spor yapabilirler. Ayrıca tohum projesi kapsamında bitki dikmeyi öÄŸrenecekler.

ORGANÄ°ZASYONLAR YAPIYOR MUSUNUZ?

Evet, doÄŸum günü, toplantı organizasyonları yapıyoruz.

EBEVEYNLER NEDEN PANDA PARKA GELMELÄ°LER?

Tabiki doÄŸa içinde çocukları ile vakit geçirmek için. Buranın ana fikri spor ve eÄŸlencedir. Çocukların ayağı topraÄŸa bassın diyen aileler gelmelidir. PROJELERÄ°NÄ°Z NELERDÄ°R?

Henüz faaliyete geçen bir mekan olunca aÅŸağıdaki projelerimizin bir kısmına baÅŸladık bir kısmı için ise çalışmalarımız devam etmektedir.

1) TOHUM PARKI Mersin üniversitesi öÄŸrenciler ile iÅŸ birliÄŸi içinde olacağımız projede, anaokulu çocukları ve üniversite öÄŸrencileri beraber tohum dikecek. Böylelikle çocuklar doÄŸa ile iç içe olacak.

2) ZEYTÄ°N TOPLAMA Burada 80 aÄŸaç zeytin aÄŸacı var. Dileyen misafirim gelecek, kendi zeytinini kendi toplayacak, isterse zeytinyağı makinesinden yağını elde edecek, satın alıp gidecek.

3) KAMP ALANI Bir kamp alanı kuruyoruz Mersin'in güzel manzarasına karşı. Dileyen Kampçı bu alandan faydalanacak.

3)KÜTÜPHANE Çocukların istekleri doÄŸrultusunda çocuklar ve yetiÅŸkinler için kütüphane kurduk. Ä°steyen aileler gelip, kafede çaylarını içerken ailecek kitap okuyabilir.

4)PONY ATI Ä°skoç Ponyleri geliyor Panda Parka. Midilli tipi deÄŸil, insan dostu ponyler. Çok sevimli hayvanlar. Hollanda'dan Panda Park için getiriliyor. Ahırlarımız 5 yıldızlı otel gibi, kendilerinden giderleri var, hijyenik. Atların dolaÅŸması için 500 m2 alan var.

5)ORYANTÄ°NG Ä°steyen çocuk gruplarına harita ile hazine avı oyunu program halinde hazırlanmaktadır.

İLETİŞİM

Adres : Çavak köyü

Ulaşım: Akbelen Çavak minibüsleri direk son durak

Tel: 0530 043 10 33

Ä°nstagram: https://www.instagram.com/mersinmacerapark/

GÖRSELLER   Annerehberi Mersin

Yorum yap