Seviyeye Göre İzlenecek İngilizce Çizgi Diziler Ve Diziler

Uzun araÅŸtırmalar sonunda seviyeye göre izlenecek çizgi diziler ve diziler yazımı tamamladım. Bu dizileri hazırlarken birçok kiÅŸiden görüÅŸ ve öneri aldım. Ben young learners, ilkokul, ortaokul, lise ve yetiÅŸkin olarak ayırdım. ÖÄŸrencilerin seviye ve ilgisine göre kategoriler arasında geçiÅŸ olabilir. Bir ailede bir öÄŸretmen bunlardan herhangi birini çocuÄŸuna ya da öÄŸrencisini izletmeye karar verdiÄŸinde önce kendisinin izlemesi önerilir. Ben yetiÅŸkin harici dizilerin seks ve küfür içermemesine dikkat ettim. Her kültür farklı olduÄŸundan aile ve öÄŸretmen kendi çocuÄŸuna öÄŸrencisine en uygun diziyi seçeceÄŸine inanıyorum.

YOUNG LEARNERS (3-6 yaÅŸ )

1)Robocar Poli

https://www.youtube.com/user/roivisual

Tamamen eÄŸitim amaçlı bir çizgi film olup her bölümde ayrı bir ders vermektedir. Özellikle trafik kuralları ve deÄŸerler eÄŸitimi üzerine temaları iÅŸlemektedir.

2)Pj mask

https://www.youtube.com/channel/UCY2jUnU118sVkdj2xafiJ0g

Türkçesi pijamaskeliler diye çevrilen bir çizgi filmdir. 3 karakteri vardır. Bu karakterler BaykuÅŸ kız, kedi çocuk ve kertenkeledir.

3) Super Truck, Car city

https://www.youtube.com/user/LouieMillimages

Bu çizgi filmin bir çok çeÅŸidi var. Ama ana adı Car city yani Araba ÅŸehri. Bu çizgi filmin Türkçesi de mevcut. Özellikle erkek çocukların dikkatimi çekiyor.

4) Doctor Mac Wheelie

https://www.youtube.com/channel/UC7HjsxTK1GPDWyNmZ92TQsQ

Araba tamircisi Doktor Mac Wheelie yi anlatan bir çizgi film. Hem araba çeÅŸitlerini öÄŸreniyorlar hem de yeni bir meslek tanıyorlar. 5) Caillou

https://www.youtube.com/channel/UC4yQCVlLhTmOqX5kUkAGr0g

Kanada MenÅŸeli bir çizgi filmdir. Bir zamanlar Türkiye'de çığır açmış olan çizgi filmin ana dili de Ä°ngilizcedir.

6) Paw patrol

https://www.youtube.com/user/OfficialPawPatrol

Türkçesi çevrilmemiÅŸ bir çizgi film. Bu bir avantaj. Köpeklerle beraber karakterimiz itfaiye, polis ve ambulansı tanıtan ve türlü türlü maceralar yaÅŸayan bir ekip. Ben resmi sitesini paylaÅŸtım, her bölümün özeti mevcut, Youtube’ da bazı kanallarda 1 saatlik videoları mevcut ayrıca Netflix' de var.

7)Gogo

https://www.youtube.com/channel/UCmfCdFwN0i4h0FJDxmn_lVA

Temel seviye Ä°ngilizce öÄŸretmek için tasarlanmış bir çizgi dizi. Seviyesi A1 den baÅŸlıyor, yaÅŸ aralığı 3-9 ' dur. Direkt konu konu veriyor ve Ä°ngilizce alt yazılı, derste direk kullanabilirsiniz. Meslektaşım Birsen Demirkol Sarıtoprak' ın önerisidir.

8)Pokoyo

https://www.youtube.com/channel/UC34mvxbzl-tk5AXpFaQksWg Pepeye benzerliÄŸi ile dikkat çeken çizgi film Ä°spanyol menÅŸeilidir. Okul öncesi grup için tasarlanmıştır. Meslektaşım Birsen Demirkol Saritoprak'ın önerisidir.

9)Peppa pig

https://www.youtube.com/user/theofficialpeppa

ArkadaÅŸlık  ve yardımlaÅŸma temalı bir okul öncesi çizgi filmdir. Domuz peppa ' yı , ailesini ve arkadaÅŸlarını anlatır. Meslektaşım Birsen Demirkol Saritoprak'ın önerisidir.

Ä°LKOKUL

1)) Super Why

https://www.youtube.com/channel/UCbxK6jzYms1iMkU9Kwvl0sA

Okul öncesi ve ilkokul grubu için temel becerileri kazandırmayı hedefleyen bir çizgi dizidir.

2) The Smurfs

https://www.youtube.com/channel/UCeY4C8Sbx8B4bIyREPSvORQ

Klasik Åžirinler çizgi filminin Ä°ngilizcesi mevcuttur. ÖÄŸrencilerimizin ilgisini çekeceÄŸini düÅŸünüyorum.

3) Super wings

https://www.youtube.com/channel/UC0lUsYbxVZT0sJHtC4_JxmQ

Türkçeye harika kanatlar diye çevrilen popüler bir çizgi filmdir. Çizgi filmin kahramanları uçak kargolarıdır ama ana teması tüm kültürler ve milletlerdir. Orjinal dili Ä°ngilizcedir. 4) Fireman Sam

https://www.youtube.com/user/firemansamchannel

Ä°tfaiyeci Sam diye Türkçeye çevrilen çizgi film popüler bir çizgi filmdir. Orjinal dili Ä°ngilizcedir. 5) Little Einsteins

https://www.youtube.com/user/SuperLittleEinsteins

4 küçük arkadaÅŸtan oluÅŸan küçük Einsteinler'ın ÅŸekil deÄŸiÅŸtiren bir robotu mevcuttur. Her bölümlerinde bir klâsik ÅŸarkı ve klâsik bir resim mevcuttur. Aynı zamanda ülkeleri ve kültürleri de tanıyorlar.

ORTAOKUL

1) Polly Pocket

https://www.youtube.com/user/pollypocket

3-4 arkadaşım dünyasını anlatan Polly Pocket Tokat'ın her bölümde farklı bir teması vardır. Polly Pocket 11 yaşındaki ana karakterin herkesi küçültme sihirli gücüne sahip bir madalyonu vardır.

2) Mr.Men

https://www.youtube.com/channel/UCjT4aTfoAbCdvc7Z_CplgCg

1970 de kitap, 1974 teb itibaren televizyon dizisi olarak yayınlanan Mr. Meb serisi 2000 li yıllarda tekrar televizyona tekrar dönmüÅŸtür. Ä°ngiliz Amerikan ortak yapımıdır. 3) Brainchild

http://www.diziyo4.net/bolum/brainchild-1-sezon-1-bolum-izle

Nexflixde yayınlanan ve internette de bulabileceÄŸimiz bir program olan Brainchild Türkçeye Parlak buluÅŸlar olarak çevrilmiÅŸ. bu dizide çocukların merak ettiÄŸi bilim sorularına cevaplar bulabilirsiniz.

4) Sponge Bob

https://www.youtube.com/channel/UCaVizTgI4XVv9M2TfyVWP6A

Türkçeye Sünger Bob olarak çevrilen çizgi film popüler bir çizgi filmdir. Orjinal dili Ä°ngilizce' dir.

5) Garfield

https://www.youtube.com/channel/UCgDFVgTnw_W5DftgN2NQApQ

Defalarca filmi çekilmiÅŸ ve yıllarca çizgi filmin oynamış olan Garfield Amerika menÅŸelidir. ingilizce çizgi filmi Ortaokul için çok uygundur.

6) Ben Ten

https://www.youtube.com/channel/UCoWgc1mqe-bcfb_lem7EyOg

Ben 10, Cartoon Network'te yayınlanmış ABD yapımı çizgi dizi. Kahramanımız Ben Tennyson. Türkçesi Türkiye'de çok popüler olmuÅŸ bir çizgi filmdir.

7) Spiderman Cartoon

https://dizipub.co/spider-man-1-sezon-1-bolum/

Örümcek adam serisinin çizgi filmi Ortaokulu öÄŸrencileri için dikkat çekici olacaktır.

8) Scooby – Doo

Best of Scooby-Doo!

Yazar Hakkında

/images/tugba-gorsel.png

TuÄŸba BADEMCÄ° KAYDET

İngilizce Öğretmeni

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap