LEYLA HANIM ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Bugün 21 Mart Down Sendromu farkındalık günü. Annerehberinet olarak bütün çocuklarımızı kucaklamak istediÄŸimizi belirtmek istiyoruz. Onlar da bizim geleceÄŸimiz. Onlarda bu hayatta varlar. Annerehberinet olarak geçtiÄŸimiz hafta Leyla Hanım Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyarete gittim. Çok duygulu anlar yaÅŸadım, röportaj yaparken yanıma gelen ne yaptığımı yakından izlemek isteyen Merkezin bir öÄŸrencisi ile birlikte yaptık Müdür Sezin hanımla sohbetimizi. Sohbetimiz bittikten sonra, sınıfları dolaşırken toplu ders yapıyorlardı. Ä°çlerinden down sendromlu bir kızımızla fotoÄŸraf çektirdim. Onu gören diÄŸer eÄŸitimdeki arkadaÅŸlarım “bizi de çek abla, öÄŸretmen bizi de çek” dedi. FotoÄŸraf çektim ama zaten fotoÄŸraf yayınlamıyorum biliyorsunuz, bende anı olarak kaldı, hem yüreÄŸimde, hem arÅŸivimde. Öncelikle Annerehberinet’i Merkezlerinde ağırlayan kocaman yürekli görevlilere ve bilgilerini bizimle paylaÅŸan Sezin Müdürümüze çok teÅŸekkür ediyoruz. Åžimdi bilgilendirici yazımızla okurlarımızı baÅŸbaÅŸa bırakıyoruz.

BÄ°ZLERE MERKEZÄ°NÄ°ZDEN KISACA BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Merkezimiz 2004 yılında, fizik tedavi uzmanı eser Celil Nartürk tarafından kurulmuÅŸtur. Önceden böyle bir rehabilitasyon merkezinde çalışırken Adana’da bu tür okulların eksikliÄŸini fark etmiÅŸ ve kendisi böyle bir merkez açarak dezavantajlı öÄŸrencilere eÄŸitim ve geliÅŸim imkanı sunmaya karar vermiÅŸ.

Merkezimizde zihinsel engellilere (otizm, down sendromu, hiperaktivite vs.), bedensel engellilere, iÅŸitme engellilere ders verilmektedir. Derslerin tamamı ücretsiz tamamen devlet karşılamaktadır. Bireysel ve grup dersleri bulunmaktadır. Grup dersleri 6 kiÅŸilik olarak uygulanmaktadır.

ÖÄŸrencilerimizin bir ayda 8 bireysel, 4 grup dersi alma hakları oluyor. Bir çocukta hem bedensel hem zihinsel engel varsa merkezimizden daha fazla gün faydalanabiliyorlar. 1 ders 45 dakika sürmektedir.

Ücretsiz servislerimizin kaptanları SRC belgelidir.

MERKEZÄ°NÄ°ZDEN FAYDALANMAK Ä°ÇÄ°N AÄ°LELERÄ°N NE YAPMASI GEREKÄ°YOR?

Hastane raporu ve rehberlik araÅŸtırma merkezinin vereceÄŸi rapor ile kurumda eÄŸitim alabiliyorlar. Bu konuda veliler biraz endiÅŸeli olabiliyor. Veliler “eÄŸer bu raporu alırsak ilerde karşımıza çıkar mı?” diye soruyorlar. Bu raporlar 1 yıllık çıktığı için istemezseniz bir sonraki yıl yenilenmek zorunda deÄŸiller.

MERKEZÄ°NÄ°ZDEN HANGÄ° YAÅž GURUBU FAYDALANABÄ°LÄ°YOR?

Rahatsızlığı fark edildiÄŸinde 0 yaÅŸtan itibaren her yaÅŸta bire bir özel eÄŸitim verilebilmektedir.

Grup derslerinde uygun yaş aralıkları bir araya getirilerek yapılıyor.

ÇocuÄŸun durumuna, engelinin derecesine baÄŸlı olarak, merkezimizde verilecek eÄŸitimlerle, geliÅŸim deÄŸiÅŸiklik göstermektedir.

MERKEZİNİZDE UYGULAMAKTA OLDUĞUNUZ EĞİTİM SİSTEMİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

 Milli EÄŸitim Bakanlığı Rehberlik AraÅŸtırma Merkezi’nin verdiÄŸi modüller doÄŸrultusunda eÄŸitim verilmektedir.

MERKEZÄ°NÄ°ZDE KÄ°MLER ÖÄžRETMENLÄ°K YAPABÄ°LÄ°YOR?

Okul öncesi ve sınıf öÄŸretmenliÄŸi mezunu öÄŸretmenlerimiz “zihinsel engelliler öÄŸretmenliÄŸi” veya “özel eÄŸitim alanı sertifikası” alarak okulumuzda öÄŸretmenlik yapabiliyorlar. Merkezimizde bedensel engelliler için fizyoterapist bulunmaktadır. Ailelere de danışmanlık eÄŸitimi için rehber öÄŸretmenlerimiz görev yapmaktadır.

BURADA EĞİTÄ°M GÖREN ÖÄžRENCÄ°LERÄ°MÄ°Z HERHANGÄ° BÄ°R SOSYAL AKTÄ°VÄ°TEDEN FAYDALANIYORLAR MI? NELERDÄ°R?

 Bazı öÄŸrencilerimizi el sanatları ve spora yönlendiriyoruz.

MERKEZÄ°NÄ°ZDEKÄ° FÄ°ZÄ°KSEL Ä°MKÂNLARDAN BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Merkezimizde 2 derslik fizik tedavi odamız, 2 adet işitme engelliler sınıfımız ve 9 engelli sınıfımız bulunmaktadır.

OKULUN GÜVENLİĞİ VAR MI?

( x) Evet güvenlik kameralarımız var.                                  () Hayır

MERKEZÄ°NÄ°Z SAAT KAÇ ARALIÄžINDA AÇIK?

Hafta için 9:00 – 17:00 saatleri arasında

Haftasonu Cumartesi günü 9:00 – 13:00

MERKEZ GÜNCEL BÄ°LGÄ°LERÄ°

Adres:  Bahçelievler Mah. 54019Sk. No:3 Seyhan / Adana

Tel: 0 (322) 453 92 00 , 0 (322) 453 75 90

Web: http://leylahanim.com/home

  GÖRSELLER      

Yorum yap