New Yurt Dışı Eğitim

Mersin New Yurt Dışı EÄŸitim Danışmanlık’ın kurucusu Nilüfer Sabancı bugünkü Yakından Tanıyalım Bölümümüzün konuÄŸu. Yurt dışı eÄŸitimler hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen ebeveynlerimiz için hazırladığımız yazımızdan keyif almanız dileÄŸiyle.

Sizi biraz daha yakından tanıyabilir miyiz?

Nilüfer SABANCI 1981 Mersin doÄŸumlu Çevre Mühendisiyim. EÄŸitimini tamamladıktan sonra Ä°stanbul Üniversitesi' nde Ä°ÅŸletme yüksek lisans yaptım. Daha sonra Ä°ngiltere Londra’da yaÅŸadım ve Ä°ngilizce eÄŸitimi aldım. Londra’dan sonra Amerika’da eÄŸitim hayatına devam etmeye karar verdim ve hemen sonra New York’a yerleÅŸtim. Bir sure New York’ta kaldıktan sonra tekrar Türkiye’ye döndüm ve ailemin ikamet ettiÄŸi ÅŸehirde yaÅŸamaya baÅŸladım. Bir sure TEGEV’ de gönüllü öÄŸretmen olarak çalıştım ve daha sonra iÅŸ yaÅŸantısına bir Yurtdışı EÄŸitim Danışmanlığı firmasında baÅŸladım. 2 Yıl çalıştıktan sonra kendi iÅŸini kurmaya karar verip çalıştığım firmadan ayrıldım. 2011 yılından beri Mersin’de NEW Yurtdışı EÄŸitim Danışmanlığı Firması’ nı yönetmekteyim.

New Yurtdışı EÄŸitim Danışmanlık’tan Bahseder Misiniz?

NEW yurtdışı EÄŸitim 2011 yılında Mersin ‘de kuruldu. Daha önce yurtdışı eÄŸitim sektöründe çalıştım. Deneyim ve okul portföyünü deÄŸerlendirmeye karar verdim ve Nil Education World yani N.E.W Yurtdışı EÄŸitim Acentasını Mersin’de kurmaya karar verdim. Kurulur kurulmaz Hatay’da ÅŸube açtım fakat yoÄŸun iÅŸ temposundan dolayı sadece Mersin ofis ile devam etmeye karar verdim.

Yurtdışı Programlarınız Nelerdir?

NEW Yurtdışı EÄŸitim Danışmanlığı’ nın konuları arasında Yurtdışında Dil eÄŸitimi, Üniversite, Master, Sertifika ve Diploma, Ä°ÅŸ Ä°ngilizcesi, Hukuk Ä°ngilizcesi, Küçük yaÅŸ grupları için yaz okulları, bilim ve kültür gezileri, kariyer ve vize danışmanlığı yer almaktadır

Hangi Ülkelerdeki Okullarla AnlaÅŸmanız Var?

NEW yurtdışı eÄŸitim Danışmanlığının 300 den fazla okul ile anlaÅŸması bulunmaktadır. Dil eÄŸitimi için en fazla Ä°ngiltere, Kanada, Amerika, Ä°rlanda, Avustralya, Malta, Almanya, Ä°talya, Ä°spanya, Rusya, Ukrayna, Belarus gibi ülkeler tercih edilirken Üniversite eÄŸitiminde ise Ä°ngiltere Amerika, Kanada, Macaristan, Polonya, Almanya, Avusturya, Sırbistan, Letonya, Belarus, Ukrayna gibi ülkeler tercih edilmektedir.

Dil Okulu Programlarınızın Süresi Ne Kadar Oluyor?

Dil okulu programlarımız minimum 2 haftadır ve öÄŸrenci bir yıla kadar dil eÄŸitimi alabilir. Bu süre öÄŸrencinin gitmek istediÄŸi zamana ve hangi seviyede dil öÄŸrenmek istediÄŸine göre deÄŸiÅŸecektir. Küçük gruplar için olan programlarımızda ise yine minimum 2 hafta 12 haftaya kadar eÄŸitim alma ÅŸansları bulunmaktadır.

Üniversitelerin süreleri de eÄŸitim alacakları ülkelere göre deÄŸiÅŸmektedir. ÖrneÄŸin Ä°ngiltere’de eÄŸitim süresi 3 yıl iken Kanada’da 4 yıldır.

Yaş gruplarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Dil eÄŸitimi için minimum yaÅŸ 16 ve istenilen her yaÅŸtaki kiÅŸi eÄŸitim alabilir.

Sertifika ve diploma programlarında ise 18 yaş kuralı vardır.

Yaz okullarımızda 8-18 yaÅŸ arası öÄŸrencilerin katılabileceÄŸi programlardır.

ÖÄŸrencilerin sonunda ne gibi kazanımları oluyor? Sertifika gibi?

Öncelikle dil eÄŸitimi için bu soruyu yanıtlarsak; anadilin konuÅŸulduÄŸu ülkede dili öÄŸrenmek hem çok daha hızlı oluyor hem de konuÅŸma Ä°ngilizceni bir o kadar akıcı hale getiriyor. Türkiye’deki eÄŸitim sisteminde sadece dil bilgisi ağırlıklı eÄŸitim verildiÄŸi için yabancı dil konusunda birçok insanın ortak sıkıntısı konuÅŸma ve konuÅŸulan yabancı dili algılayamama oluyor. Yurtdışında eÄŸitim alan öÄŸrenci bu problemi çok hızlı bir ÅŸekilde çözme ÅŸansını yakalıyor.

EÄŸer öÄŸrencimiz yurtdışında üniversite okuyacaksa kesinlikle hazırlık yılını yurtdışında aldırıyoruz. NEW Yurtdışı EÄŸitim’in deneyimli kadrosu ile öÄŸrencimize; hangi ülkede, hangi ÅŸehirde, ne kadar süre eÄŸitim alması gerektiÄŸi konusunda destek veriyoruz. ÖÄŸrencilerin kazanımları sadece dil açısından olmuyor tabi ki. Okullarımız çok uluslu olduÄŸu için Dünya’nın her yerinden gelen öÄŸrencilerle arkadaÅŸ olma ÅŸansını da yakalıyorlar. Bu da öÄŸrencimize çok uluslu bakış açısı kazandırıyor. KiÅŸisel geliÅŸim açısından da yurtdışı eÄŸitimin çok yararlı olduÄŸunu söyleyebiliriz.

ÖÄŸrenciler hangi programı bitirirse bitirsin kendilerine bitirme sertifikası veriliyor. GittiÄŸi ülkeden onaylı bu sertifikaları alabilmeleri için %70 ders devamlılığı vermek zorunda olduklarını hatırlatmak isteriz.

Programlara Katılan ÖÄŸrencilerinizin Yorumları Nasıl?

Belirtmek isterim ki Yurtdışı eÄŸitim Danışmanlığı sadece öÄŸrencilere okul ya da ülke önermek deÄŸil aynı zamanda Kariyer danışmanlığı da yapmaktır. Biz danışanlarımızı dinleyip ne istediklerini belirledikten sonra doÄŸru kiÅŸiyi doÄŸru ülke ve programa yönlendirmeye çalışırız. Bu sebeple öÄŸrencimiz hangi programa giderse gitsin hedefe yönelik olduÄŸu için her zaman mutlu ve istediÄŸini almış bir ÅŸekilde ülkesine geri döner. Bu konu hakkında New Yurtdışı EÄŸitim Danışmanlığı olarak hassas davrandığımızı belirtmek isterim.

Velilerimiz Ä°çin Bilgilendirici Seminer Ve EÄŸitim Düzenliyor Musunuz?

Okullarda öÄŸrenci ve velilerimize yurtdışı eÄŸitim ile ilgili sunumlar yapmaktayız. Özellikle yaz okulu programlarında, Yurtdışında üniversite eÄŸitimi konusunda ve bilim ve kültür gezilerinde veli ve öÄŸrencilerimizi bilgilendirmek için seminer ve sunumlarımız olmakta.

ÖÄŸrencilerimiz Ne Zaman BaÅŸvuru Yapabilir?

Dil okulları her pazartesi baÅŸlar. Gitmek istedikleri tarihten en az bir veya bir buçuk ay önce baÅŸvuru yapmaları gerekir. Çünkü vizeye tabii oldukları için bu süreci göz önünde bulundurmalarını tavsiye ederiz.

Yurtdışında Üniversite veya Yüksek lisans yapmak istiyorlarsa, birçok okul Ekim ayında baÅŸlar. Bazı Üniversiteler Ocak ayında baÅŸlangıç yapabilir. Bu sebeple en az 6 ay öncesinden baÅŸvuru sürecine baÅŸlamaları gerekmektedir. Bunu Sertifika ve Diploma programları içinde söyleyebiliriz.

Yaklaşık Bütçe Aralığı Nedir?

Her ülkenin ve her programın ücretleri farklı olduÄŸu için danışanlarımız hangi konuda bilgi almak istiyorlarsa onlara özel bir çalışma yaparak fiyat aralığı vermekteyiz.

En Uygun Ülkeler Nereleridir?

Dil eÄŸitimi anlamında en Uygun ülke Malta’dır. Üniversite EÄŸitiminde ise Almanya ekonomik açıdan ilk sırada yer almaktadır.

Okullara Ve Gruplara Ä°ndirim Uyguluyor Musunuz?

Özel gruplar olduÄŸunda özel fiyat çalışması yapmaktayız. DiÄŸer türlü okulların Türkiye pazarı fiyatları geçerlidir.

Paketlerinize Neler Dahil?

Yine gidilecek programa göre deÄŸiÅŸecek bir paket sunuyoruz. Dil eÄŸitimi için gidecek bir kiÅŸi dahil olan ÅŸeyleri kalem kalem satın alabilir. ÖrneÄŸin 4 hafta Ä°ngiltere’de dil eÄŸitimi alacak olan kiÅŸiye 4 hafta eÄŸitim +4 hafta konaklama + vize + vize danışmanlığı + havalimanı karşılamadan oluÅŸan paket fiyatları sunuyoruz. ÖÄŸrenci EÄŸitim dışındaki kalemleri alıp almama özgürlüÄŸüne sahip oluyor.

Ä°letiÅŸim Bilgileri

Adres: NEW Yurtdışı EÄŸitim Danışmanlığı, Dumlupınar Cd Yusuf Gök apt Kat 1 Daire 3 YeniÅŸehir Mersin (Dershaneler sokagı – Duru Patiseri üstü )

Tel: 03243272224

Mobil: 05074607774

Mail: infonileduworld.com

Web: www.nileduworld.com

Facebook:  N.E.W Yurtdışı EÄŸitim Danışmanlığı

Ä°nstgram: https://www.instagram.com/new.yurtdisi.egitim/

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap