Çocuğumun İngilizce kelime bilgisini nasıl geliştirebilirim

1- Hep belirtilen ve en önemli nokta gerek Türkçe gerek Ä°ngilizce için bol bol okuma çalışması yapmak gerekiyor. Kitap okumak kelime daÄŸarcığını geliÅŸtiriyor ve geliÅŸim için önemli bir adım. O yüzden çocuÄŸunuzun yaşına uygun kitapları tercih ederek baÅŸlangıç yapabilirsiniz.

2- Çalışılan metnin içerisinden seçilen yeni kelimeleri kullanarak yeni cümleler türetebilir ve bu kelimeleri çocuÄŸunuzun gündelik hayatınızda kullanmasına yardımcı olabilirsiniz.

3- Yeni öÄŸrenilen kelimeleri bir deftere, kağıda yazmak o kelimeyi bol bol görmek ve not almak çocuÄŸunuzun öÄŸrenmesini kalıcı kılacaktır.

4- ÇocuÄŸunuza Ä°ngilizce bir sözlüÄŸün ne iÅŸe yaradığını ve nasıl kullanıldığını tanıtıp gösterebilir ve sözcükle zaman geçirmesini saÄŸlayabilirsiniz.

5- Yaratıcılıkta sınır yok. Yeni kelimeler ile oyunlar üretip birlikte oyunlar oynayabilirsiniz.

6- ÇocuÄŸunuzun teknolojiyi kullanma yaşı uygun ise merak ettiÄŸi konu ile ilgili Ä°ngilizce araÅŸtırma yapması adına internette gezinmesi için biraz süre verebilir ve araÅŸtırma sonucu bulduÄŸu yeni kelimeleri ona sorabilirsiniz.

7- Ä°ngilizce ÅŸarkılar dinleyip ÅŸarkıların içerisinde yer alan kelime ve cümle yapılarına birlikte göz atabilirsiniz.

Bunlara ek olarak yabancı dil ediniminde istikrar ve çaba çok önemlidir bu yazdıklarımı Sadece bir kere yapmanız yeterli olmayacaktır ilerlemek için düzenli çalışma ve tekrar gerekir.

Yazar Hakkında

/images/whatsapp-image-2021-09-08-at-164554.jpeg

Leman Tatlı

İngilizce Öğretmeni

Yazar hakkında

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap