Dreamstalk

Bir hayalle başlar her şey, önce zihninizi harekete geçirirsiniz o hayal için aslında farkında olmadan. Hayalinize giden yolculuğa başlamışsınızdır, o gerçekleştirdiğiniz, başardığınız işlerin hayale giden yolun bir parçası olduğunu bilmeden. Olaylar öyle gelişir ki süreç içerisinde, sonra bir bakmışsınız "hayallerim gerçek oldu" demişsiniz. Peki, biliyor musunuz ki hayallerini aslında gerçekleştiren içinizdeki sizsiniz.

Evet, Anne Rehberi’ nin oluşum hikayesini, süreçlerini anlatılmaya değer bulup, üniversitelerine davet eden Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi @okudreamtalks Kulübü kurucusu ve üyelerinin konuğu olduk. Etkinlik kapsamında biz de Adana ve Mersin Anne Rehberi Koordinatörleri, Uğur Böcekleri olarak önce "Kendi Hayatının Lideri Ol" dedik sonra "Anne Rehberi nasıl hayalden gerçeğe dönüştü" onu anlattık. Sosyal sorumluluk projelerini nasıl ilerlettiğimiz, çocuklara ve ebeveynlere nasıl ulaştığımız hakkında fikirler verdik. Hayallerimizi konuştuk, paylaştık.

Hayallerinin peşinden koşup aslında kendini gerçekleştirmiş Dreamstalk Kulübü’ nün Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ nde kurucularından şu anda Tosyalı Holding’de çalışan Faruk Özdemir de vardı konuşmacılar arasında. Emeklerinizle kurduğunuz kulüpte konuşmacı olarak katılacağınızı hiç hayal ettiniz mi Faruk Bey? “Hayalden liderliğe” etkinlik konseptine ne kadar uyuyor yaşananlar aslında.

Dreamstalk’ tan bahsetmek istiyorum biraz. Osmaniye’ye gitmeden önce yerelde sadece o üniversitede olan bir yapılanma zannetmiştim. Ancak inceledikçe Türkiye genelinde birçok Üniversitede ve birkaç lisede aktif olan ve gittikçe olgunlaşan ve yaygınlaşan bir yapı olduğu dikkat çekiyor. Amaçlarını Uluslararası hayal kavramını yaratmak, kültürlerin hayaller üzerindeki etkisini gözlemlemek, farklı kültürleri hayal platformu üzerinde buluşturup geleceğini tasarlamasına dürtü ve köprü olmayı sağlamak olarak belirtiyorlar. Bu kapsamda üniversite öğrencilerinin fikir üretimi ve hayal kurmalarını teşvik edici birçok faaliyette bulunuyorlar. Başarılar yolunuz açık olsun Dreamstalks ekibi.

Bizlerle iletişim kuran pırıl pırıl, başarılı, gelecekten umutlu ve bir şeyler yapmak isteyen gençlerdi  Kulüp üyeleri. Bizi karşıladıklarında etkinlikle ilgili ufak tefek sorunlardan bahsetmişlerdi. Bilmiyorlardı şu an karşılaştıkları ve aşmaya çalıştıkları bu sorunların kendilerini ne kadar geliştirdiğini. Derslerin ve ödevlerinin dışında yaptıkları her faaliyetin, kendilerine, geleceğe bir yatırım olduğunu. Tosyalı Holding İK Şefi Erkan Tokay sunumunda bu konuya değinmişti “sizler üniversitede kendi kitaplarınızı yazıyorsunuz gençler. 4 yıl sonra önemli olan kitabın içini ne kadar doldurduğunuz”. Evet, sevgili öğrenciler, içiniz dolu olsun, gezin, izleyin, dinleyin, öğrenin, okuyun, katılın, başarın ki dolu bir kitap olarak mezun olun okuduğunuz okuldan. Derslerle sınırlı kalmasın yaptıklarınız.

Verimli bir günden geriye kalan bir fikir olduysa, üniversite öğrencilerinin aklında kalan, bir cümle olumlu yönde değiştirse gelecekteki yapacaklarını, biz anlatanlar başka ne isteriz ki zaten.

Sevgiyle kalın.

 

 

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap