Yabancı Dil Öğrenmek Çocuğa Ne Gibi Faydalar Sağlar?

Yabancı dil bilmek herkes için önemlidir. Ancak küçük yaşlardan itibaren yabancı bir dilin öğrenilmesi çok daha faydalı bir eylemdir. Bu nedenle, özellikle son zamanlarda çocukların yabancı dil öğrenimi oldukça küçük yaşlardan itibaren başlatılıyor.

 Erken yaşta, yeni bir dil öğrenmek daha kolaydır.  Nedeni ise zihnin açık olması ve verileni hemen kaydeden hafıza sayesinde dille ilgili yapılması gerekilen ezberleri basitleştirmesidir. Tabii, çocukların erken yaşlardan itibaren dil öğrenmelerinin tek sebebi, kolaylık değildir. Değişik fayda ve yararları da vardır. İşte onlardan bazıları…

Birden fazla dil bilen insanların en önemli özellikleri, farklı bakış açıları geliştirebilmeleridir. Yeni dil öğrenen kişiler, yeni kültürlere sahip olurlar. Dilin gelişmesi ve ortaya çıkmasındaki süreç belli bir insanlık tarihinin tecrübelerini taşır. Yeni dil öğrenen kimse, farklı kültürden insanların tarihi tecrübelerini de öğrenmiş olur. Bu ise, yaratıcı düşünme yeteneğini geliştirebilir.

Yabancı dil denilince çocukların öğrenme sürecinde zorlanabilecekleri düşünülebilir. Ancak çocukların öğrenmeyle ilgili sorunları yoktur. Sadece usulle ilgili problemler söz konusudur. Eğer, bir şey çocuklara dikta ediliyorsa, o şeyi almamak için inatlaşmaları mümkündür. Ancak bir eğlence ve oyun yöntemiyle verilen her dersi alabilirler. Yabancı dil eğitimi de oyunlarla sağlanırsa başarılı olabilir. Ayrıca eğlencelide olur :)

Yabancı dil öğrenmek matematiksel zekayı da geliştirmektedir. Dil becerisini kazanan çocukların ikinci veya üçüncü bir dili öğrenme şansları oldukça yüksektir. Yabancı dil öğrenen çocuklar, matematiksel zekalarını da geliştirirler. Böylece, matematikle ilgili derslerdeki başarıları artar. Yabancı dil öğrenmek, beyin fonksiyonlarını çalıştıran, hücreleri harekete geçiren bir çalışma modelidir.

Yani demem o ki, yabancı dil öğrenmenin artıları saymakla bitmez. Sizi sıkmamak adına şimdilik yazımı burada bitiriyorum ama bir sonraki yazımda yabancı dilin daha ne gibi katkıları var sizlerle paylaşacağım, takipte kalın lütfen :)

#frauankin

Bahar Ankın - Almanca Öğretmeni  

Etiketler

Yazar Hakkında

/images/2.png

Bahar ANKIN

Almanca Öğretmeni

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap