Çukurova Psikoloji Zirvesi

9 Aralık 2018 tarihinde Adana’da düzenlenecek olan Çukurova Psikoloji Zirvesi’nin daha detaylı bilgilerini sizlerle paylaÅŸmak istiyoruz. GeliÅŸim ve eÄŸitim her alanda ÅŸart, bunlardan biri de ebeveyn ve yetiÅŸkin eÄŸitimleridir. Annerehberi olarak ebeveyn ve kiÅŸisel geliÅŸim bilgilendirme platformu anlayışımıza bir yenisini daha eklemek istedik. Bu anlamda Çocuk Ergen  Psikolojik EÄŸitimler DerneÄŸi iÅŸbirliÄŸi ile “ÇUKUROVA PSÄ°KOLOJÄ° ZÄ°RVESÄ°” ni, bilgiye ulaÅŸmak isteyen tüm katılımcılarımız için düzenliyoruz.

KONUÅžMACILAR

KonuÅŸmacı: Fizyoterapist Özgecan AÅŸlamacı

Konu: Duyu Bütünleme Nedir? Çocuktaki Duyusal Farklılıkların Davranışlara Etkisi

Fizyoterapist Özgecan AÅŸlamacı - Duyu Bütünleme Terapisi & DIR Floortime (Oyun Terapisi) Uygulayıcısı

Ä°stanbul Üniversitesi mezunu, 7 senedir Ä°stanbul, Mersin ve Bursa'da Duyusal Farklılıklar gösteren tipik veya atipik geliÅŸimli çocuklarla çalışmaktadır. Yakın zamanda Floortime (Oyun Terapisi) eÄŸitimini de tamamlayarak davranış, konuÅŸma-dil ve dikkat becerileri ile ilgili sıkıntı yaÅŸayan çocuklarla çalışmalarına Mersin'de devam etmektedir. Aynı zamanda 4 senedir YeÅŸil Gazete' de yazarlık yapmaktadır.

1970'li yıllarda Jean AYRES'in ürettiÄŸi Duyu Bütünleme Teorisi üzerinden Duyularımız doÄŸru iÅŸlemleniyor mu? DoÄŸru iÅŸlenmediÄŸi zaman gündelik hayatta hangi zorluklarla karşılaşıyoruz? Çocuklarımızda duyular nasıl farklılık gösteriyor? Çocuklarımızda iÅŸlemleme sıkıntıları olduÄŸunu nasıl anlayabiliriz? Hangi davranışsal problemler gözlenebilir? Duyusal hangi uygulamalarla çocuÄŸumuzun organize olmasını saÄŸlarız? Bu sorular üzerine düÅŸünüp, konuÅŸup, cevaplar arayacağız.

KonuÅŸmacı: Uzm. Psk. ÇaÄŸla TuÄŸba SelveroÄŸlu

Konu: Çocuklar mı sorun, davranışlar mı?

2013 yılında hayalini gerçekleÅŸtirerek Adım Psikoloji Dil ve KonuÅŸma Merkezi’ni kurmuÅŸtur. Halen Adım Psikoloji' de çocuklarla çalışmakta ve Türkiye'nin çeÅŸitli illerinde Çocuk Testleri EÄŸitimi ile Çocuk Odaklı Danışmanlık Becerileri EÄŸitimi vermektedir.

Birçok kitapta belirli bölümlerin yazarlığını yapmış ve "Çocuk Kumandalı Ebeveynler" (Cinius, 2016) adlı kendisine ait kitabı yayınlanmıştır.

KonuÅŸmacı: Yrd. Doç. Dr. Ayça Köksal KONÄ°K

Konu: Üstün Potansiyelli ÇocuÄŸum Var: Åžimdi Ne Olacak?

Ä°st. Üniv. Üstün Zekalılar EÄŸt. Anabilim dalı ÖÄŸr. Üyesi

Yrd. Doç. Dr. Ayça Köksal KONÄ°K

Lisans eÄŸitimini 2000 yılında Ä°stanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel EÄŸitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde bitiren Ayça (Köksal) KONÄ°K, Yüksek Lisans ve Doktora EÄŸitimini de aynı üniversitenin ‘EÄŸitimde Psikolojik Hizmetler A.B.D.’ programında tamamlamıştır.

Bilimsel çalışma alanları, ‘Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocukların EÄŸitimi ve Duygusal-Sosyal Problemleri, Aile Danışmanlığı, Bireysel Danışmanlık ve Duygusal Zeka’ üzerinedir.

Ä°stanbul Üniversitesi’nde halen Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında üstün zekalılar üzerine ders vermeye devam eden Ayça (Köksal) KONÄ°K’ in, bu konularda yayınlanmış makaleleri ve sunulmuÅŸ bildirileri bulunmaktadır.

KonuÅŸmacı: Uzm. Psk. ÇaÄŸla Begüm Yüce

Konu: Gerçek YaÅŸamda Sanal GerçekliÄŸi YaÅŸamak "Bağımlılık ve Ä°nternet Bağımlılığı"

Maltepe Üniversitesi (Vakıf Üniversitesi), Fen Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümünde lisansını tamamlamıştır. Yüksek lisans eÄŸitimini ise, Maltepe Üniversitesi (Vakıf Üniversitesi), Sosyal Bilimler Enstitüsü, Klinik Psikoloji Bölümü’nde tamamlamıştır.

Temel çalışma alanı çocuklardır ve eÄŸitimlerini de bu doÄŸrultuda almaya devam etmektedir. 2013 yılından itibaren çeÅŸitli psikolojik danışmanlık merkezlerinde "uzman psikolog" olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Konuşmacı: Eğitmen Tuğba Bademci Kaydet

Konu: Kendi hayatının Lideri Ol

TuÄŸba Bademci Kaydet 18 AÄŸustos 1988 Mersin doÄŸumludur. 2010 yılında Hacettepe Üniversitesi Ä°ngiliz Dili Ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.  Aynı Anadolu Üniversitesi Halkla Ä°liÅŸkiler bölümünden mezun oldu. 2015 yılında ÇaÄŸ Üniversitesi Ä°ngiliz Dili ve eÄŸitimi bölümünde bölüm 3.sü olarak mezun oldu. 2006 yılında Türkiye UÄŸur Böcekleri derneÄŸiyle tanıştı. 13 yıldır gönüllü olarak Kendi Hayatını Lideri Ol seminerini veriyor.  7000'den fazla kiÅŸiye ulaÅŸtı. Aynı zamanda Ä°ngilizce ÖÄŸretmenliÄŸi yapmaktadır. Anne Rehberi Mersin KoordinatörlüÄŸü ve metin yazarlığı yapmaktadır.

 

Adres ve Ä°letiÅŸim:

Saat: 12:00 -18:00 Adres: Çukurova Mektebim Bilfen Okulları Belediye Evleri, 84121. Sk. No:1, 01360 Çukurova/Adana

Bilgi ve Ä°letiÅŸim: 05347459098

Bilet ücretleri:80 TL dir.

Bilet Satış Noktaları: Dev Çocuk Anaokulu, OÄŸuz Kitap Kırtasiye Türkmenbaşı Åžubesi ve ABC Güzel Sanatlar Merkezi’ dir.

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap