Ücretsiz Eğitim Platformları

Sizler için ücretsiz kendinizi geliÅŸtirebileceÄŸiniz eÄŸitim platformalarını bir araya getirmeye çalıştım. Bu platformları iki gruba ayırdım birincisi herkesin faydalanabileceÄŸi eÄŸitim platformları diÄŸeri ise öÄŸretmenlerin faydalanabileceÄŸi platformlar. Bu gönderimizin altında web de veya instagram hesabımıza sizin de bu ÅŸekilde öÄŸrenme portalları öneriniz varsa lütfen bizlere iletiniz.

BÄ°LGE Ä°Åž NET

Web: https://bilgeis.net/

Tanıtım videosu: https://youtu.be/Ufr0SAgy8-o

Bu platformu açıldığı günden beri takip ediyorum. ODTÜ, Avrupa BirliÄŸi ve Türkiye Cumhuriyeti Ä°ÅŸbirliÄŸi ile kurulmuÅŸ bir platformdur. Ä°lk amacı kobiler olsa bile herkese açıktı. ODTÜ rektörü imzalı üniversite onaylı çevrimiçi sertifika vermektedir.

Hakkında

BilgeIÅŸ, 17 Aralık 2015 tarihinde Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından, Avrupa BirliÄŸi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin desteÄŸi ile hayata geçirilmiÅŸ bir projedir. Amaç, herkese 100 adet çevrim içi dersi ücretsiz olarak saÄŸlayabilmektir. 17 Ekim 2017 itibariyle BilgeIÅŸ baÅŸarıyla tamamlanmıştır ve ÅŸu anda Türkiye'ye 2023 adet ders oluÅŸturma hedefiyle çalışmaya gönüllü olarak devam etmektedir. Dersler özel olarak Türkiye'de çalışan ve iÅŸverenlerin bilgi ve iletiÅŸim teknolojileri yoluyla mesleki geliÅŸimlerinin desteklenmesine yönelik hazırlanmış olsa da, aslında bilgeis.net öÄŸrenme portalı öÄŸrenmek isteyen herkese, her zaman açıktır.

Ä°STANBUL Ä°ÅžLETME ENSTÄ°TÜSÜ

Web: https://www.iienstitu.com/

Tanıtım videosu: https://youtu.be/4HauH0-KdgA

2 yıldır aktif olarak kullandığım bir platform. EÄŸitimleri çok kalitelidir. Hocaları alanlarında uzmandır. Online sertifikası ücretsiz olup, kağıda basılı sertifikası 73 TL ücretlidir.

Enstitü Hakkında

“Ä°stanbul Ä°ÅŸletme Enstitüsü, öÄŸrencilerin yeni bakış açıları kazanması, mesleki becerilerini geliÅŸtirmesi ve belirli bir alanda uzmanlaÅŸmaları için oluÅŸturulmuÅŸ uzaktan ve örgün eÄŸitim sunan kuruluÅŸtur. Bu fikri ve kuruluÅŸu öÄŸrenmeye istekli bireyler oluÅŸturdu. H. Clausen öÄŸrenmenin pahalı olduÄŸunu söylüyor. Günümüz bilgi toplumunda bilgi çok deÄŸerli ve pahalıdır. Ancak parayla satılamayan ve parasal bir deÄŸeri olmayan öÄŸrenme arzusu faaliyetlerimizin asıl amacını oluÅŸturuyor. Biz öÄŸrenme arzusunu her ÅŸeyin üstünde tutuyoruz. Yeni ÅŸeyler öÄŸrenmeye istekli bireyler olduÄŸu sürece bizler de yeni ÅŸeyler anlatmaya devam edeceÄŸiz”

KurulduÄŸumuz günden bu yana aramıza yeni uzmanlar ve akademisyenler katıldı ve katılmaya devam ediyor. KuruluÅŸ yılımız olan 2012 yılından bu yana birçok Sivil Toplum KuruluÅŸu ile çalışma yaptık. Ä°ÅŸaret dili gibi toplumsal fayda yaratan eÄŸitimleri destekledik ve gelecek hedeflerimiz arası ekledik. Özellikle uzaktan eÄŸitim alanında ülke sınırlarını aÅŸan bir aÅŸamaya gelmek gelecek planlarımızda emin adımlarla yürümemizi saÄŸlıyor.

GOOGLE DÄ°GÄ°TAL DERSLER

Web: learndigital.withgoogle.com/

Tanıtım videosu: https://youtu.be/VI3vD9dqWak

Yeni bir platform olup, ÅŸuan kendini geliÅŸtirme aÅŸamasındadır. Sertifikalı sadece bir eÄŸitimi var ama bir çok video eÄŸitimi mevcuttur.

Hakkında

Ä°nternet'te büyümenin ilk adımını attınız. Her gün binlerce insan ilerlemek için interneti kullanıyor, ÅŸimdi sıra sizde.Size özel hazırlanmış bu plan, rehberiniz olacak. Hemen baÅŸlayın ve dijital dünyanın avantajlarından nasıl yararlanabileceÄŸinizi öÄŸrenin. EÄŸitim yolculuÄŸunuzdaki bu plana her zaman kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Sadece ÖÄŸretmenler Ä°çin;

ETWÄ°NNÄ°NG ONLÄ°NE

Web: http://etwinningonline.eba.gov.tr/

Tanıtım videosu: https://youtu.be/zgM7E42fG44

Eba ve eTwinning platformununu ortak çalışmasıdır. Bir çok eÄŸitim mevcuttur. ÖÄŸretmenlere özeldir. Tüm eÄŸitimler sertifikalıdır. Dili Türkçedir.

Hakkında

Şimdi eTwinning ile Tanışma Zamanı

Derslerinizi aynı şekilde anlatmaktan sıkıldıysanız,

Mesleki açıdan geliÅŸmek istiyorsanız,

ÖÄŸrencileriniz derslerinizde daha etkin katılmasını istiyorsanız,

Farklı kültürlerden akranlar ile projeler yapmak istiyorsanız,

Sizin ve öÄŸrencilerinizin yabancı dillerini geliÅŸtirmek istiyorsanız,

Teknolojiyi derslerinizde etkin biçimde kullanmak istiyorsanız

EUROPEAN SCHOOLNET ACADEMY

Web: http://www.eun.org/professional-development/academy

Tanıtım videosu: https://youtu.be/1-6zTMRp_Fo

Avrupa BirliÄŸinin eÄŸitim süresidir. Bir çok eÄŸitim mevcuttur. Hepsi sertifikalıdır. EÄŸitim dili Ä°ngilizcedir.

Hakkında

Avrupa Okul Ağı Akademisi, ilköÄŸretim ve ortaöÄŸretim öÄŸretmenleri ile diÄŸer eÄŸitim profesyonelleri için yüksek kaliteli ücretsiz kurslar sunan Avrupa'nın ilk MOOC (Massive Open Online Course) platformudur. Avrupa Okul Ağı Akademisi'nde, çeÅŸitli konularda 3-8 hafta arasında süren bir dizi Masif Açık Çevrimiçi Kurs (MOOC) bulacaksınız.

ETWÄ°NNÄ°NG

Web: https://live.etwinning.net/professionaldevelopment

Tanıtım videosu: https://youtu.be/AgPOzyiGAB4

eTwinning platformu bir çok etkinliÄŸe ev sahipliÄŸi yapmaktadır. Bunlardan biri mesleki geliÅŸimdir. Ä°çinde hem webinarlar hem de eÄŸitimler mevcuttur. Hepsi sertifikalıdır. ÖÄŸretmenlere özel bir platformdur. EÄŸitim dili Ä°ngilizcedir.

Hakkında

Bu bölümde, eTwinning’in Avrupa seviyesinde sunduÄŸu tüm Çevrimiçi Mesleki geliÅŸim fırsatlarını bulabilirsiniz.

ÖÄŸrenme Etkinlikleri, bir konuya giriÅŸ yapmanızı saÄŸlayan, fikirleri uyaran, becerilerinizi geliÅŸtirmenize yardımcı olan ve zaman açısından uzun dönemli bir baÄŸlılık gerektirmeyen kısa, yoÄŸun ve keyifli ders programlarıdır.

Çevrimiçi seminerler, sizlere çeÅŸitli konularda öÄŸrenme, konuÅŸma ve tartışma fırsatı sunan bir saatlik canlı video iletiÅŸim oturumlarıdır.

BaÅŸvurmak ve bu etkinliklerin her birine katılmak için, etkinliÄŸin ismine tıklayın ve talimatları takip edin. Bu fırsatları beÄŸeneceÄŸinizi umuyoruz.

MÄ°CROSOFT

Web: https://education.microsoft.com/

Tanıtım videosu: https://youtu.be/lSfWkvUvyZw

Özdem Ünal sayesinde keÅŸfettiÄŸim bir platformdur. ÖÄŸretmenlere özeldir. Ä°çinde bir çok eÄŸitim var. EÄŸitim dili Ä°ngilizcedir. Hem sertifikasyon sistemi mevcut hem de puanlama sistemi mevcut.

Hakkında

Bu alan Microsoft Office programlarını kullanarak öÄŸrencilere modern eÄŸitim vermeyi amaçlayan bir platformdur. Aynı zamanda skype kullanarak dünyanın her tarafından öÄŸrenci ve öÄŸretmenleri proje yapmaya teÅŸvik etmektedir.

 

 

Yorum yap