İnsan Sanat Ve Kültür Derneği (Yaşam) Merkezi

Sanatla iç içe, mutlu bir hayat yaşarsın. Sanatında bulursun kendini, saatlerce yaptığın şey sana yorgunluk vermez ya, işte mutluluğun sırrı buymuş. Öyle diyorlar. Bu mutluluğu yaşayan birini tanıtmak istiyoruz bugün sizlere. İnsan Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Ressam Meryem Pırlak’ı ve Adanalı insanları sanatla buluşturmak için kurduğu derneği tanıyalım şimdi.

BİZE BİRAZ KENDİNİZDEN VE KURUCU BAŞKANI OLDUĞUNUZ İNSAN SANAT VE KÜLTÜR DERNEĞİ (YAŞAM) MERKEZİ’DEN BAHSEDER MİSİNİZ?  

Ben İnsan Sanat Ve Kültür Derneği (Yaşam) Merkezi Kurucu Başkanı Meryem Pırlak. Sabancı Anadolu Meslek Lisesi Boya Baskı Desen Bölümü okul ve branş birincisi olarak mezun oldum. Daha sonra ODTÜ Tekstil Bölümü’ nü daha sonrada Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’ nden onur belgeleri ile mezun oldum.

Çalışma hayatımı kısaca şu şekilde özetleyebiliriz. Güney Sanayi Tic. A. Ş Planlama, Konfeksiyon Ve Renklendirme, Seyhan Belediyesi Seymer (Müdür ve öğretmen), My Academy Kültür Sanat Merkezi, ABC Sanat Merkezi, Sabancı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevlerde bulundum.

2004 yılında resim yapmaya başladım. 2006 yılında Seyhan Belediyesi’ nde resim sergisi yaptım. Sergimizin beşinci günü, Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi koordinasyonu tarafından, Obalar Seymer' de müdür, resim öğretmeni ve resim zümre başkanı olarak görevlendirildim. İşim ile ilgili birçok kurs, seminer ve etkinliklere katıldım. Obalar Seymer' de otuz farklı kurs ile on beş bin insana ulaştım. Binden fazla çocuk ve yetişkin kursiyere resim dersi verdim.

Şu anda özel koleksiyonum için resim çalışmalarıma devam ediyorum. Resimlerimi, yazdığım edebi yazıları ile destekliyor, Lise yıllarında, Türkiye’ de ilk on kişinin seçileceği bir resim yarışmasında, ilk ona girdim. Business Channel, Kanal A, Akdeniz Tv, Koza Tv de yayınlara katıldım. İzmir’de 2014, 2015, 2016 Sesan Kataloğunda yer aldım. Adana kent internet gazetesinde sanat köşesi editörlüğünü yapıyorum. Her yıl, en az iki kez, belediye veya kültür merkezlerinde sergiler ve etkinlikler düzenliyoruz.

Youtube sayfasında, resim yaşantısının son beş yılını arşivlemeye çalıştığım, bin altı yüz civarı videom  bulunmaktadır. Facebook, pinterest, instagram, deviantart, art- sanat-kunst galerie gibi sosyal paylaşım sitelerinde çalışmaları sergilenmektedir. Güzel Sanat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) üyesiyim. İnsan Kültür Sanat Derneği kurucu başkanıyım. Şu an Dernek atölyemizde ders veriyor ve reim çalışmalarıma devam etmekteyim.

Sanatı insanlara sevdirmek gibi güzel misyonu görev ve yaşam biçimi edindim.

MERKEZİNİZDE HANGİ SANAT DALLARINDA HİZMET VERMEKTESİNİZ?

Burada karakalem, renkli kalem, pastel, sulu boya, akrilik ve yağlı boya konularında gelen kişilere yardımcı olmaktayız. Teorik ve pratik bilgiler verilmektedir. Sanat tarihi sanatın felsefesi, sosyolojisi gibi konular gün içerisinde paylaşılmaktadır.

Her yaştan her kesime hitap eden bir derneğiz.

BÜYÜKLER İÇİN RESİM:

Öncelikle hobi olarak başlanıyor, sonrasında istikrarlı kişilerin çok üst seviyelere kadar yükseldiğini, harika resimler yapabildiklerini görebiliyoruz. Teorik olarak çok fazla bilgi edinebiliyorlar. Bizimle birlikte çalışmalara katılan insanlar “bakış açılarının değiştiğini” söylüyorlar.

ÇOCUK RESİM GURUBU:

Çocuklarda 4 yaştan itibaren eğitimlere başlamaktayız. Her yaştan çocuğumuza hitap ediyoruz.

EĞİTMENLERİMİZ

Bizzat dernek kurucusu ve resim öğretmeni olarak bütün kursiyerlerimizle ben ilgileniyorum.  Burada bir aile ortamı oluşturduk, yıllardır devam eden kişilerle birlikte sanatı sevdirmek için samimi bir aile ortamı yarattık.

ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

Hafta içi Salı- Çarşamba, Perşembe 9-12 ye kadar grup dersleri yapılmakta. Ancak gruplar günler değişebilmektedir.

Cumartesi-Pazar grup dersleri ve özel dersleri yapılmaktadır.                                       

YAZ AYLARINDA HİZMET VERİYOR MUSUNUZ?

Yaz aylarında hizmet veriyoruz. Hiç kapatmıyoruz, resmi tatil ve yaz tatillerinde hizmet veriyoruz. Burası bizim tatilimiz.

  Bu güzel ve bir o kadarda bilgilendirici sohbet için Meryem Hocamıza teşekkür ediyoruz.   GÜNCEL BİLGİLER

Adres: Yurt Mah. 71541 Sok. No:12

Tel: 05074067141

İnstagram: https://www.instagram.com/insansanatvekultur/

Yorum yap