İDEAL PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE KARİYER GELİŞİM MERKEZİ

Birlikte çok güzel bir projeye imza attığımız @acelyaanaokulu Müdürü Sayın Aysel Hanım bir gün aradı ve @idealdanışmanlık tan bahsetti. “Yeni kurulduğunu tanışmamızı, istersek birbirimize destek olabileceğimizi düşündüğünü” iletti. Aradık görüştük Kurucusu Gamze Hanımla her ay www.annerehberi.com.tr te çocuk odaklı bir yayınlarını yayınlamak üzere anlaştık. 8 ay sonra geldiğimiz noktayı şöyle özetleyebiliriz; birlikte harika, gönüllü faaliyetler yürüten, ebeveynlerin ve çocukların gelişimi için birlikte çalışan bir aile olmuşuz. Okul öncesi projemize verdiği desteğin yanı sıra şimdi birde Adana Sevgi Evleri’ nde başlattığımız kitap okuma projesinde birlikte çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta 1.yıllarını doldurdular, kendilerine başarılar diliyor daha nice güzel projelerle birlikte çalışmak dileğiyle diyoruz. Şimdi kendilerini yakından tanıyalım.

İDEAL PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE KARİYER GELİŞİM MERKEZİ’NİN 2 ORTAKLI BİR YAPI OLDUĞUNU BİLİYORUZ AMA TAKİPÇİLERİMİZ İÇİN KENDİNİZDEN VE ÇALIŞMA ALANLARINIZDAN BİRAZ BAHSEDER MİSİNİZ?

Tabi memnuniyetleJ Ben Gamze Özyedek İdeal Psikolojik Danışmanlık ve Kariyer Gelişim Merkezi’nin Kurucu Müdürüyüm. Adana doğumluyum ilk ve orta öğrenimimi Adana’da tamamladım. Lise öğreniminden sonra İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde eğitimime devam ettim 2009 yılında İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’nden es zamanlı olarak mezun oldum. Hemen akabinde Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde üçüncü lisans eğitimimi tamamladım ve 2013 yılında Goethe Üniversitesi’nde Almanca dil eğitimi almak üzere Almanya’ya gittim. 2015 yılında eğitimimi tamamlayarak tekrardan Türkiye’ye döndüm. İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı üzerine yüksek lisansını tamamladım. Yoğun bir eğitim süreci içinde bulunsam da 2009 yılından beri medya iletişim, alışveriş merkezi, eğitim danışmanlık ve teknoloji/bilişim sektöründe faaliyet gösteren önemli firmalarda Kurumsal İletişim, İse Alma Yerleştirme, Eğitim ve Gelişim, Bordrolama, Performans Yönetimi ve Kariyer Planlama alanlarında çalıştım ve son olarak İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak görev aldım.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinde, sosyal sorumluluk projelerinde proje koordinatörlüğü ve eğitim koordinatörlüğü yapmanın yanı sıra çok sayıda bireysel ve kurumsal eğitimler verdim.

İdeal Psikolojik Danışmanlık ve Kariyer Gelişim Merkezi bünyesinde Kurumsal Danışmanlık ve Kariyer Danışmanlığı yapmakla birlikte İnsan Kaynakları Yönetimi, Stratejik Yönetim Süreçleri, İş Planlama ve İş Değerlendirme, Kişisel Gelişim, Liderlik Becerileri, Müşteri Yönetimi, Kurumsal İletişim, Profesyonel Yönetim Becerileri, Diksiyon ve Beden Dili, Müşteri Memnuniyeti ve Devamlılığı, Satış ve Sektöre Özel Yönetim Eğitimleri vermekte, İnsan Kaynakları & Yönetim Danışmanlığı ve Eğitim başlıklarında çalışmalarımı sürdürmekteyim.

Ben Nihal Özyedek, Annerehberi.net takipçileri beni etkinliklerden ve blog yazılarımdan tanıyacaklardır. İdeal Psikolojik Danışmanlık ve Kariyer Gelişim Merkezi’nin kurucu ortağı olmakla birlikte Psikolog/Aile Danışmanlığı Uzmanı ve Eğitim Koçu olarak çalışmalarımı sürdürmekteyim. Adana doğumluyum ilk ve orta öğrenimimi Adana’da tamamladım. Ege Üniversitesi Psikoloji bölümünden yüksek onur derecesiyle mezun oldum. Lisans öğreniminden sonra Aile Danışmanlığı ve Çift Terapisi eğitimimi tamamladım ayrıca Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı alanında eğitimler aldım. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, İzmir Fen Lisesi’nde ve rehabilitasyon merkezlerinde Psikolog olarak çalıştım. 2017 yılından beri de İdeal Psikolojik Danışmanlık ve Kariyer Gelişim Merkezimiz bünyesinde danışanlarıma mesleki etik değerlere bağlı bir şekilde hizmet vermekteyim. Türk Psikologlar Derneği üyesiyim.

MERKEZİNİZDEKİ ÇALIŞMALARINIZDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

Bireysel danışmanlık ve kurumsal danışmanlık olmak üzere 2 alanda hizmet vermekteyiz.

Bireysel danışmanlık kapsamında, bireylere, ailelere ve gruplara psikolojik danışmanlık, aile-çift terapisi, çocuk - ergen terapisi ve eğitim-öğrenci danışmanlığı hizmeti vermekteyiz. Aynı zamanda anaokullarına yönelik danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

Kurumsal danışmanlık kapsamında ise, firmalara psikolojik danışmanlık, kurum içi iletişim danışmanlığı, stratejik yönetim danışmanlığı, kurumsal eğitim danışmanlığı, firmalara özel personel seçme ve yerleştirme gibi hizmetler vermekteyiz.

Kurumsal firmaların yanı sıra alanında tecrübeli eğitmenlerimiz ile sektörlere yönelik özel eğitimler ve bireylere yönelik kişisel gelişim eğitimleri vermekteyiz.

MERKEZİNİZDE UYGULADIĞINIZ PSİKOLOJİK TESTLER NELER?

Merkezimizde uyguladığımız psikolojik testlerden bazıları şunlar:

Porteus Labirentleri

Catell 2A

Catell 3A

Good Enough

Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Peabody Resim Kelime Eşleştirme Testi

Gessell

Metropolitan

Frostig

Benton Görsel Bellek Testi

Bender Gestalt

MERKEZİNİZDE VERDİĞİNİZ KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ NELER?

Merkezimizde verdiğimiz kişisel gelişim eğitimlerinden bazıları şunlar: Bu eğitimlerimizle birlikte farklı içeriklerde kurumsal ve kariyer gelişim eğitimlerimizde bulunmaktadır.

Diksiyon ve Beden Dili

Etkili Cv Hazırlama Teknikleri Eğitimi

İletişim Becerileri

Takım Liderliği ve Yönetimi

Kurum Kültürü

Zaman Yönetimi

Müşteri İlişkileri ve Memnuniyeti

Problem Çözme ve Karar Alma

Özgüven Geliştirme

Etkili Toplantı Yönetimi

Kurumsal İmaj

Zor Müşterileri Yönetme

İkna Sanatı

Yaratıcı Düşünme

Kendini Tanıma

Zaman Yönetimi

Zorluklarla Başa Çıkma Sanatı

Stres ve Öfke Yönetimi

GECEN DÖNEM BİRÇOK FARKLI SEMİNER VE ETKİNLİKTE EBEVEYNLERLE BİR ARAYA GELDİNİZ. YENİ DÖNEM İÇİN PLANLARINIZ VAR MI?

Olmaz olur mu J Biz yola çıkarken basta okul öncesi çocukların aileleri olmak üzere tüm ebeveynlere ulaşmak bilgimizi onlarla paylaşarak çocuklarını yetiştirirken yalnız olmadıklarını göstermek ve onlara rehberlik ederek BİLİNÇLİ AİLE BİLİNÇLİ TOPLUM dengesini oluşturmayı amaçladık. Bu amaçla da gecen dönem başlattığımız Ebeveyn Okulu Projemizi bu yıl biraz daha genişleterek ebeveynlik derslerimizi bir okul sistematiği içinde işleyeceğiz. Günümüzde çok fazla eğitim doktrini var ve bu yabancı isimler, modeller ebeveynlerin kafasını ciddi anlamda karıştırmakta. Biz bu doktrinlerden yararlanmakla birlikte bunları kendi kültürümüze, aile yapımıza ve çocuk yetiştirme modellerimize uyarlayarak anne babalarımıza rehberlik edeceğiz. Yeni dönemde hamilelere yönelik destek programlarımız ve bilgilendirme seminerlerimizde olacak.

İdeal Psikolojik Danışmanlık Ve Kariyer Gelişim Merkezi

Cemalpaşa Mah. Gazipaşa Blv. Gazipaşa Apt. No:30 K:1 D:2 Seyhan/ADANA

TEL: 08508049989

İnstagram: https://www.instagram.com/idealdanismanlik/

Web: www.idealpsikolojidanismanlik.com

GÖRSELLER

Yorum yap