KREÅž VE GÃœNDÃœZ BAKIMEVÄ° Ä°LE ANAOKULU ARASINDAKÄ° FARKLAR NELERDÄ°R?

Bugünkü yazımızda hep karıştırılan iki kavram olan kreÅŸ ve gündüz bakımevi ile anaokulu arasındaki farklara deÄŸineceÄŸiz.

Anaokulları ile kreÅŸler ve gündüz bakım evleri her zaman birbirleri ile karıştırılır. Bu iki kurum özellikle dört bakımdan birbirlerinden farklıdır.

* BaÄŸlı resmi organlar: KreÅŸler ve gündüz bakımevleri T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na baÄŸlı olarak faaliyet gösterirler ve denetimleri bu makam tarafından yapılır. Anaokulları ise çocuklara okul öncesi eÄŸitim veren, Milli EÄŸitim Bakanlığı’na baÄŸlı faaliyet gösterirler ve denetimleri bu makam tarafından yapılır.

* Tabi oldukları yasal düzenlemeler: KreÅŸler ve gündüz bakımevleri çalışma yöntemleri Özel kreÅŸ ve Gündüz Bakımevleri ile Özel Çocuk Kulüplerinin KuruluÅŸ ve Ä°ÅŸleyiÅŸ Esasları Hakkında Yönetmelik ile belirlenir. Anaokullarınınki ise Okul Öncesi EÄŸitim ve ilköÄŸretim Kurumları YönetmeliÄŸi ile düzenlenmiÅŸtir.

* Özellikleri ve uyguladıkları eÄŸitim programları bakımından birbirlerinden farklı kuruluÅŸlardır.

* Kabul ettikleri yaÅŸ grupları: KreÅŸler ve gündüz bakım evleri, 0 ile 6 yaÅŸ arasındaki çocuklara hitap ederken, anaokulları 3 ile 6 yaÅŸ arasındaki çocuklara hitap etmektedir.

Yazılarımızda da sıkça bahsettiÄŸimiz yoÄŸun iÅŸ hayatında aktif olan anneler doÄŸum izni bittikten sonra çocuklarını nine, dede veya bakıcılara bırakmak durumunda kalmaktadır. Peki, bu seçeneklerden biri yoksa çalışan annemiz ne yapacak? Ä°ÅŸte bu noktada anaokulları deÄŸil ama kreÅŸler ve gündüz bakımevleri devreye giriyor. ÇarÅŸamba günü Adana’da hizmet veren kreÅŸ ve gündüz bakım evi listemizi yayınlayacağız. Sevgiyle kalın.

Adana KreÅŸ ve Gündüz Bakımevleri ile ilgili detaylı bilgiye https://adana.aile.gov.tr/iletisim adresinden ulaÅŸabilirsiniz.

Yorum yap