YAPA ANAOKULLARI MERSÄ°N

BÄ°ZE KENDÄ°NÄ°ZDEN VE OKULUNUZDAN KISACA BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Merhaba. Ä°simlerimiz Duygu SALCAN ve Umut SALCAN. YAPA Mersin Anaokulu’ nun kurucusu, okulumuzun da kayıtlı ilk öÄŸrencisi olan kızımız Duru’nun anne ve babasıyız. Anne; Ä°ÅŸletme (Ä°ngilizce) mezunu, Yaratıcı Drama Lideri. Baba; Fizik Mühendisi, Reklam Ajansı Sahibi, Fizik Mühendisleri Odası Mersin Ä°l Temsilcisi.

AraÅŸtıran, öÄŸrenmeye ve yeni keÅŸiflere açık, yaÅŸayarak öÄŸrenen, ruh saÄŸlığı ve geliÅŸim basamakları açısından yaşının tüm geliÅŸim özelliklerini yerine getiren, mutlu, öz güvenli ve ileride baÅŸarılı ve rekabetçi, insanlara, doÄŸaya ve yaÅŸama saygılı, geliÅŸen dünyaya uyum saÄŸlayabilecek, çaÄŸdaÅŸ bir birey olmasını istediÄŸimiz kızımızdan yola çıkarak, bu özelliklere sahip çocuklar yetiÅŸtirmeyi istedik.

37 yıllık bir tecrübeye sahip, okul öncesi yayıncılıkta bir Türkiye markası olan YAPA ile yollarımızı birleÅŸtirdik ve Mersin YAPA Anaokullarını açmaya karar verdik. 2018-2019 eÄŸitim öÄŸretim yılında hizmete baÅŸlayacak olan okulumuz için kayıtlarımız devam etmektedir. Sınırlı sayıda kontenjanla, ilk yılımızda butik bir okul olarak ayrıcalıklı bir yıl geçirmeyi planladık. Özenle hazırlanmış bir program ve genç bir kadro ile Eylül ayında baÅŸlıyoruz. Ve ÅŸu mesajımızı iletmek istiyoruz; “Çocuklarınızın dünyaya gözünü açtığı günden, ilk adımına, ilk sözcüÄŸüne kadar sayısız özel ana tanıklık eden deÄŸerli anne babalar; çocuklarınız için gösterdiÄŸiniz hassasiyetin, önemin ve deÄŸerin devam ettiÄŸi, keyifli, huzurlu ve sevgi ile büyüdüklerine ve baÅŸarılarına tanıklık etmenin mutluluÄŸunu yaÅŸayacağınız bir okulunuz var artık Mersin’de.”

OKULUNUZDA UYGULAMAKTA OLDUĞUNUZ EĞİTİM SİSTEMİNDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Tüm çalışmalarımızı çaÄŸdaÅŸ ilkeler ve deÄŸerler çerçevesinde sürdürmekteyiz. YAPA bir Türkiye markasıdır. Okul öncesi eÄŸitim yayıncılığında yıllardır bir ihtiyacı karşılamaktadır. Okul öncesi eÄŸitimin içinde olan birçok öÄŸretmen, veli YAPA yayınlarıyla bir ÅŸeklide çalışmıştır. 37 yıllık ciddi bir birikimle, altyapısı ve eÄŸitim modeli ile YAPA Anaokulları ÅŸimdi Mersin’de hizmete baÅŸladı.

Okulumuzda bilimsel ve pedagojik bilgi birikimini esas alan bir eÄŸitim programı uygulamaktadır. Birçok okul öncesi eÄŸitim kurumu, bilindiÄŸi üzere yurtdışı kaynaklı modelleri bir ÅŸekilde uygulamaya çalışmaktadır. YAPA Anaokulları, tüm eÄŸitim modellerini, yıllardır karma bir program içeriÄŸi halinde planlamıştır. Bu planı hazırlarken çocuÄŸun bireysel özellikleri göz önüne alınmaktadır.

EÄŸitim anlayışımızı ÅŸu ÅŸekilde özetlemeyi çok seviyoruz ve çocuklarınızı bir kalıba sokmayı deÄŸil, onların potansiyellerini açığa çıkarma olarak tanımlıyoruz.

Akademik kadrolarımız ve biz, çocuklarda öncelikli kazandırılacak yeterlilikler olarak; öz güveni yüksek, karar veren, verdiÄŸi kararı uygulayan, iletiÅŸim kuran, hayal kurabilen, problem çözme ve yeteneklerinin farkına varan, grup çalışmasına yatkın, bilimsel ve yaratıcı düÅŸünme becerilerini görmekteyiz.

Bilimsel veri ve bilgiye dayalı bir anlayışla çocuklarımızın geliÅŸim düzeylerini, yeteneklerini ve davranış sorunlarını yakından takip etmekteyiz.

OKULUNUZDA VERECEĞİNÄ°Z OKUL ÖNCESÄ° EĞİTÄ°M PROGRAMLARINI PLANLARKEN NELERÄ° GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUYORSUNUZ?

Bu konuda ciddi avantajlarımız var. Daha önce de deÄŸindiÄŸimiz üzere 37 yıllık bir birikimin temsilcisiyiz. EÄŸitim planlarımız merkezi düzey hazırlanmaktadır. YAPA yayınları ile uyumlu, çocuÄŸun bireysel geliÅŸimini göz önünde tutan ve destekleyici bir programdan bahsedebiliriz.

ÇOCUKLARIMIZA EĞİTÄ°M VERECEK ÖÄžRETMENLERÄ° HANGÄ° KRÄ°TERE GÖRE SEÇÄ°YORSUNUZ?

Her yaÅŸ grubunun ihtiyaçlarını biliyoruz. Bu ihtiyaçları karşılayacak yeterlilikte öÄŸretmenlerimizi özenle tespit ettik. Lisans mezunu, heyecanlı, geliÅŸime ve yeniliklere açık, araÅŸtıran, sektörde yorulmamış, teknoloji ile barışık genç bir kadroyuz.

SINIFLARINIZ KAÇ KİŞİLÄ°K?

Sınıflarımız 12 kişiliktir.

ÖÄžRETMENLERÄ°NÄ°Z BRANÅž ÖÄžRETMENLERÄ° MÄ°?

Elbette. Okul Öncesi ÖÄŸretmenliÄŸi ve Çocuk GeliÅŸimi Bölümü lisans mezunu öÄŸretmenlerimiz bulunmaktadır. BranÅŸ dersleri için de sektörde baÅŸarılı, alanlarında uzman genç bir öÄŸretmen kadrosuna sahibiz.

SINIFTA KAÇ ÖÄžRETMEN GÖREV YAPMAKTADIR?

25-36 ay gruplarımızda sınıfta 2 öÄŸretmen, 37-66 ay gruplarımızda sınıfta 1 öÄŸretmen görev yapmaktadır. Ayrıca okul içinde yardımcı öÄŸretmenlerimiz mevcuttur.

OKULUNUZ HANGÄ° YAÅž GRUPLARINA HÄ°ZMET EDÄ°YOR?

Okulumuz 25-66 ay arası çocuklarımız için eÄŸitim öÄŸretim faaliyetindedir. 1 Eylül’de baÅŸlayan eÄŸitim dönemimiz, 30 Haziran’da sona ermektedir. 1 Temmuz ile 30 AÄŸustos tarihleri arasında da Oyun Gruplarımız ve Yaz Okulu programlarımız vardır.

OKULUNUZDA BESLENME Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° BÄ°LGÄ° VEREBÄ°LÄ°R MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Okulumuzda yemeklerimiz kendi mutfağımızda yapılmaktadır. Aylık yemek menüsü merkezi düzeyde, diyetisyen kontrolünde hazırlanmakta ve YAPA Anaokullarına gönderilmektedir. Ä°nternet sayfamızda aylık menümüz ilan edilmektedir. Sabah kahvaltısı, öÄŸle yemeÄŸi ve ikindi atıştırmalıklarımız bulunmaktadır. Özenle düÅŸünülmüÅŸtür. Paketli, iÅŸlenmiÅŸ ve ÅŸekere boÄŸulmuÅŸ gıdalar tüketilmemektedir. Yemeklerimizde tavuk menüleri yoktur. Etli yemeklerimizde kırmızı et ve hindi kullanılmaktadır. Tereyağı ve zeytinyağı dışında yaÄŸ tüketilmemektedir.

OKULUNUZDA SOSYAL, OKUL DIÅžI AKTÄ°VÄ°TELER VAR MI?

Sanat ve kültür faaliyetlerini, doÄŸa gezilerini ve hayvan sevgisini çocuklarda en temel kazanımlar olarak görmekteyiz. Okul dışı aktivitelerimizin temelini bu anlayış ÅŸekillendirmektedir. Her fırsatta çocuklarımızın geliÅŸimlerini bu faaliyetlerle desteklemekteyiz.

BELÄ°RGÄ°N GÜN VE HAFTALAR DAHÄ°LÄ°NDE ETKÄ°NLÄ°KLERÄ°NÄ°Z OLUYOR MU?

Müfredatta belirtilen belirli gün ve haftaları okulumuzda etkinliklerle kutlamaktayız ve farkındalıklarını artırıcı atölyelerle kalıcı olmalarını saÄŸlamaya çalışmaktayız.

ETKÄ°NLÄ°KLERÄ°NÄ°ZDE VELÄ° KATILIMI OLUYOR MU?

Velilerimiz sadece etkinliklere deÄŸil aynı zamanda eÄŸitim programımızda çocuklarını geliÅŸimini ilgilendiren tüm alanlarda aktif katılım saÄŸlamaktadır.

KÜÇÜK YAÅž GRUBU Ä°ÇÄ°N UYKU ODA DÜZENÄ°NÄ°Z VAR MI?

Elbette var. Okulumuzda küçük yaÅŸ gruplarının tüm ihtiyaçları özenle karşılanmaktadır.

OKULUNUZUN GÜVENLİĞİ VAR MI?

Okulumuzda bahçe ve kapı güvenliÄŸi saÄŸlanmakta, tüm giriÅŸ ve çıkışlar kameralarca kayıt altına alınmaktadır. Tüm sınıflarımızda ve açık alanlarda kamera sistemi bulunmaktadır.

Okulumuz, çocuklarımızın ve çalışanlarımızın güvenliÄŸi dikkate alınarak düzenlenmiÅŸtir. Merdivenlere kaydırmazlık özelliÄŸi bulunan malzemeler uygulanmış, tutunma barları çocukların boylarına uygun ÅŸekilde monte edilmiÅŸtir.

Sınıf ve diÄŸer bölümlerdeki kapı ve pencerelerde el sıkışması gibi riskleri önleyecek tüm tedbirler alınmıştır.

Elektrik düÄŸmeleri çocukların eriÅŸemeyeceÄŸi konumdadır. Ayrıca prizlerde güvenlik aparatları bulunmaktadır.

OKULUNUZ HANGÄ° SAATLERDE HÄ°ZMET VERMEKTEDÄ°R?

Okulumuz hafta içi günlerde saat 07:45 ile 18:00 saatleri arasında açıktır.

OKULUNUZ TAM GÜN MÜ YOKSA YARIM GÜNDE EĞİTÄ°M VAR MI?

Okulumuzda tam gün ve yarım gün eÄŸitim seçenekleri mevcuttur.

OYUN GRUBU VAR MI?

Okulumuz, 1 Temmuz ile 30 Ağustos tarihleri arasında da Oyun Grupları ve Yaz Okulu programı uygulamaktadır.

OKULUNUZDA SAÄžLIK HÄ°ZMETLERÄ° NEDÄ°R?

Okulumuzda düzenli aralıklarla saÄŸlık taramaları yapılmaktadır. AnlaÅŸmalı olduÄŸumuz psikolojik danışma merkezindeki uzmanlar, danışmanlık hizmeti vermekte ve veli seminerleri ile velilerimizi bilgilendirmektedirler. Ayrıca çocuklarımızın geliÅŸim testlerinin raporları uzman psikolog ve uzman pedagoglar tarafından düzenlenmektedir.

OKULUNUZDA EĞİTSEL FAALİYETLERDEN HANGİSİ/HANGİLERİ MEVCUT?

Okulumuzda her yaÅŸ grubu için gerekli düzeylerde ingilizce ve almanca yabancı dil eÄŸitimi verilmektedir. Satranç, Müzik, Jimnastik, Dans, Yaratıcı Drama, Orf ve Ritim, Akıl ve Zeka Oyunları, Çocuk Yogası, Sokak Oyunları, El Sanatları, Ekoloji, EÄŸlenceli Bilim ve Tadımlık Atölyeler temel eÄŸitsel ve geliÅŸim programlarımızı oluÅŸturmaktadır.

PROJELERÄ°NÄ°ZDEN BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

YAPA Mersin Anaokulu olarak ekol bir eÄŸitim modelini Mersin’de gerçekleÅŸtirmek istemekteyiz. Ayrıca her yıl velilerimiz ile birlikte karar vereceÄŸimiz birer sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleÅŸtirmek istemekteyiz. Çok daha geniÅŸ bir arazi üzerinde bu iÅŸ için planlanmış yeni okul binamız için proje çalışmamızı baÅŸlatmış bulunmaktayız.

İLETİŞİM BİLGİLERİ;

Adres: MenteÅŸ Mahallesi 2530 Sakak No:6 YeniÅŸehir/MERSÄ°N

Tel:  0545 815 0 555

E-mail: mersin@yapaanaokullari.com

www.mersin.yapaanaokullari.com

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKÄ°P EDEBÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z.

Facebook: www.facebook.com/yapamersin

Instagram:  www.instagram.com/yapamersin

GÖRSELLER

 

Yorum yap