Aquababies Mersin

Bebek yüzme dersi hep hayalimdi, oğlum için çok istedim ama Mersin'de uygun ne bir havuz ne bir kurs bulamamıştım. O sırada Aqua Babies ile tanıştım. Aqua Babies, Mersin için bir şans! Türkiye'de sadece 11 şubesi var aynı zamanda klorsuz havuz sistemi ile %100 güvenli.

BİZE BİRAZ AQUABABIES KURUCUSUNDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

Julie-ann James dünyanın önde gelen bebek ve yürümeye başlayan yüzme danışmanıdır.

Bu yaş grubuna 30 yılı aşkın bir süredir yüzme öğretiyor ve İngiltere, Çin, Jordon, Türkiye, Malta, Kıbrıs, Barselona, ​​Polonya, Endonezya ve daha birçok ülkeye Aquababies bebek ve yürümeye başlayan yüzme programını tanıtmaktan sorumludur.

Genellikle taklit edilen, ancak nadiren eşit olan Aquababies programı on binlerce çocuğun yüzmeyi öğretme konusundaki gerçek deneyimlerinden yararlanan, derinlemesine araştırılmış, etkili bir programdır.

Julie-ann kişisel olarak tüm yeni Aquababies öğretmenlerinin eğitimine katılır ve STA (Yüzme, cankurtaran ve hayatta kalma teknikleri öğreterek insan hayatının korunması) için bir kurs öğretmenidir.

BELGELERİMİZ

  • 2. Kademe yüzme antrenörlük belgesi
  • Havuz operatörlük belgesi (Yüzme havuzlarında kullanılan suyu kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik yönden kullanıma hazırlayan ve bu konuda eğitim almış kişidir)
  • STA BELGESİ (İngilterenin Yüzme Eğitmenlik Federasyonundan 0-5 yaş öğretmenlik sertifikasına ve ilk yardım, temel havuz can kurtarma sertifikasıdır)
  • Aquababies eğitimci sertifikası

AQUABABIES NELERİ İÇERMEKTEDİR, KISACA EĞİTİMLERİNİZDEN BAHSEDER MSİİNİZ?

Aquababies/kiddies bebek yüzme konusunda önder kuruluştur. Çocuklarına yüzmeyi öğretmeleri için ebeveyne doğru teknikleri öğretir. Bebeğe su güvenliği ve su içerisinde kendine güvenmeyi öğretir.

2 aydan 5 yaşa kadar olan bebek (2 ay -13 ay) ve Toddler (14 ay – 5 yaş) gruplarına nefeslerini bilinçli tutmalarını, suda güvenli duruşlarını ve yüzmenin temelini oluşturan bir eğitim programıdır.

EĞİTİMLERİMİZ :

Derslerimiz bir ebeveyn eşliğinde yapılmaktadır. Bebek ve Toddler gruplarımız 3 er kurdan oluşmaktadır. Her kur 5 hafta sürmektedir. Her dersimiz yarım saattir.

Bebek 1. Kur; Ebeveynlerin, çocuklarına doğru teknikleri öğretebilmeleri için bir başlangıçtır. Çocuklarına nefes egzersizlerini ve ardından dalarak yüzmeyi öğretmeleri için temel atılmaktadır.

Bebek 2. kur; 1. Kurun devamı olarak, ebeveynlerin özgüvenini arttırarak, çocuklarına öğretmen olmayı ve bebekleri yüzerken bırakmayı hedefler.

Bebek-ileri seviye; Sonunda şarkı ve oyunlarla eğlence katarken, uzun mesafe yüzmeyi pekiştiriyoruz.

Toddlers; Toddler 1 ve 2 ler birlikte eğitim alarak nefes ve koordinasyon becerilerini geliştiriyorlar. Su güvenliğinin ilk aşamalarını öğreniyorlar.

Toddlers-ileri seviye; Koordinasyon becerilerini güçlendirirken, uzun mesafe yüzme ve su güvenliği becerilerini pekiştiriyorlar.

NEDEN ERKEN YAŞTA YÜZMEYE BAŞLAMALIDIR BEBEKLERİMİZ?

Anne karnında başlayan suyla iletişim dünya geldikten sonra, önce banyoda sonra havuzda ve denizde devam ediyor. Yüzme derslerinin amacı çocuklara suyun konforlu ve güvenli bir ortam olduğunu göstermektir. Dolayısıyla güvenli koşulları yaratıp çocukların sağlıklı bir su deneyimi yaşamasını sağlayabiliriz. Aynı zamanda bebeklerimizin tüm kaslarını geliştirir koordinasyon ve dengesi gelişir, akciğer gelişimini artırır, yeme-uyku-gaz düzene girer, psikolojik sosyal gelişimini destekler ve son olarak kalp dolaşım sistemini harekete geçirir.

ÇALIŞMA SAATLERİNİZ NASIL?

Ebeveynlerin talepleri doğrultusunda derslerimizin yoğunluğu hafta sonu cumartesi ve pazar günü olmaktadır. Fakat dileyen ebeveynlerimiz, grup oluşturup hafta içi saat 17.00’ den sonrada eğitim almaktadır. Kardeş indirimlerimiz ve grup indirimlerimiz mevcuttur.

EĞİTİMLERİNİZİ NEREDE VERMEKTESİNİZ?

Eğitimlerimizi, kiralamış olduğumuz fakat işletmeciliğini tamamen kendimizin yaptığı kapalı ve ısıtma sistemli özel bir havuzda yapmaktayız.

İklimlendirme-hijyen şartlarını (aynı zamanda havuz operatörü olduğumdan) kendimiz sağlamakta ve kontrollerini sürekli bizler yapmaktayız.

Havuzumuzun dezenfeksiyonlarında klor ya da PH kullanmayıp göz yakmayan, ortama koku ve tat vermeyen, saç ve mayo renklerini soldurmayan, ciltte gerginlik yaratmayan özel bir ilaç olan OXIPOLL ile yapmaktayız.

Havuz su sıcaklığımız 31-32 derecede sabit olup, ortam sıcaklığımızda 29-30 derecelerde olmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Menteş Mah. 2525 Sok. No:15 Yenişehir/Mersin

Tel: 05337303379

İnstagram: https://www.instagram.com/aquababiesmersin/    

GÖRSELLER

 

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap