Mavi Fil Kitabevi

Çocuklar için yeni mekanlar keşfetmeye devam ediyoruz. Bu kez durağımız Mersin’de Mavi Fil Çocuk Kitap Evi. Annerehberi olarak en kısa süre içerisinde Mersinli çocuklarımız ve aileleriyle Kitabevinde bir atölye çalışmasında bir araya gelmek istiyoruz. İlerleyen günlerde bütün Anne Rehberi okurları için bir sürprizimiz daha olacak. Heyecan olmazsa olmazımız hayatımızda, hele konu çocuklarla ilgili harika projeler olunca.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Merhaba, ben Gül Koçak Almış, ortağım Nişan Mesut Oyardı. Biz iki ortak olarak yola çıktık, ayrıca Psikolog, oyun terapisti Berna Yiğitbaş ile yol arkadaşlığı yapıyoruz.

Mersin'de çocuk kitaplarına ulaşmanın büyük bir zorluk olduğunu düşünüyoruz. Çocuk kitaplarının, tekelleşmiş büyük kitabevlerinde sınıflandırılmadan üst üste dizildiğini görüyoruz.

Çocuklar için yaratılmış özel bir alan, uzman psikolog tavsiyeleri ve ihtiyaca uygun kitap önerileri ile bu alanda nitelikli çalışan tek çocuk kitap eviyiz. Benzer biçimde psikoloğumuzun tavsiyeleri ile oluşturulmuş bir ebeveyn kitaplığımız da mevcut.

Mavi Fil Çocuk Kitap Evi’nin hikayesini anlatır mısınız?

Hem benim hem de ortağımın hayali çocuk kitabevi açmaktı. Bu hayali ortaklaştırabileceğimiz bir düzlem yakaladığımızda hemen işe koyulduk. Tüm tadilat, boya ve resimleme çalışmaları da kendi emeğimizin ürünü olan bir hazırlık süreci geçirdik. Kitap kolileri ilk ulaştığında dizmek yerine her birimiz bir köşede okumaya girişmiştik. İşimizin en keyifli yanı sanıyorum burası, tabi birde çocuklarla buluştuğumuz atölyeler.

Mavi Fil Çocuk Kitap Evi fikri size mi ait, yoksa esinlendiğiniz birileri var mı?

Mavi Fil Çocuk Kitap Evi fikri tamamıyla bize ait. Elbette ülke genelindeki diğer çocuk kitap evlerinden esinlendiğimiz şeyler yok değil. Ama afiş tasarımından logosuna, tanıtımından broşürüne her şey emeğimizin ürünü.

Diğer kitap evlerinden farkınız nedir?

Öncelikle Mersin’in ilk ve tek çocuk kitap eviyiz. Raflarımızdaki tüm kitaplarımız hem tarafımızdan hem de psikoloğumuzca okunarak süzgeçten geçiriliyor. Elediğimiz, raflarımıza koymadığımız onlarca kitap oldu. İnsanların gönül rahatlığı ile raflarımızdan kitap alabilmesini istiyoruz. Yaptığımız ve ürettiğimiz atölyeler de de aynı niteliği gözetiyoruz. Çocukların buraya yalnızca vakit geçirmek için değil, yeni “hayaller” kurmak, onları paylaşmak için gelmelerini istiyoruz.

Ne tür etkinlikleriniz var?

Çocuklar için;

Masal tamamlama atölyesi

Çocuklarla Felsefe atölyesi

Ahşap tasarım atölyesi

Ebru atölyesi

Eğlenceli bilim atölyesi

Çocuklarla film okuma atölyesi

Ebeveynler için;

Ebeveyn atölyeleri, seminer ve uzman psikologlar eşliğinde söyleşiler düzenliyoruz. Atölyelerimizi instagram (@mavifilmersin) ve facebook (#mavifilmersin) sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

Türkiye'de ve Mersin'de kaç çocuk kitabevi var?

Türkiye'de sayısı giderek artıyor çocuk kitap evlerinin. Ama Mersin'de ilk ve tekiz.

Çalışma saatleriniz nasıl?

Haftanın 7 günü 10.00 - 19.00 saatleri arasında kitap evimiz açık.

İletişim Bilgileri

Adres:            İnönü Mahallesi 1406 Sokak 22/B Yenişehir/MERSİN (Pozcu Ciğerci Apo’dan sola dönüşte)

Telefon:    03246224501

05438090496

05383740262

 

Instagram:      https://www.instagram.com/mavifilmersin/

Facebook:       https://www.facebook.com/mavifilmersin/

 

GÖRSELLER

 

Tuğba Bademci Kaydet

Öğretmen/Anne

Yazar Hakkında

/images/tugba-gorsel.png

Tuğba BADEMCİ KAYDET

İngilizce Öğretmeni

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap