SELÄ°N BEBEK AKTÄ°VÄ°TE

Selin Bebek Aktivite’ ye girdiÄŸiniz de aile ortamını hissediyorsunuz. Selin hanım çok güler yüzlü, içten ve sıcak. KonuÅŸtukça ne kadar donanımlı ve bilgili olduÄŸunu hissediyorsunuz. Ayrıca bildiÄŸi her ÅŸeyi ebeveynlerle paylaÅŸmaya açık. Daha da ötesi, anneleri geliÅŸtirecek her türlü etkinlik için hazır. Åžimdi keyifli yazımız sizlerle.

BÄ°ZE BÄ°RAZ SELÄ°N BEBEK AKTÄ°VÄ°TE'DEN BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Ben Selin Ünaldı. Marmara üniversitesi Atatürk EÄŸitim Fakültesi Müzik ÖÄŸretmenliÄŸi mezunuyum. Mezun olduktan sonra Ä°stanbul'da Kindyroo AtaÅŸehir ÅŸubesinde müzik ve orf eÄŸitimleri verdim. AyÅŸegül Abadan ve Benal Tanrısever Müzik Akademilerinde piyano öÄŸretmenliÄŸi yaptım. ÇocuÄŸum olduktan sonra da çocuk geliÅŸimi ve Montessori konularında eÄŸitim almaya ve vermeye baÅŸladım. Mersin'deki bebek okulu eksikliÄŸini fark edip ÅŸekilde ailelere destek vermeye karar verdim.

SELÄ°N BEBEK AKTÄ°VÄ°TE DEDİĞİMÄ°ZDE TAM OLARAK NELERÄ° Ä°ÇERMEKTEDÄ°R?

Selin Bebek Aktivite, 3 aydan 3 yaÅŸa (36 aya) kadar fiziksel, biliÅŸsel, duyusal ve sosyal geliÅŸimleri anne bebek güvenli baÄŸlanmasına zarar vermeden geliÅŸim dönemlerine göre hazırlanmış programlar eÅŸliÄŸinde sunan bir oyun grubu merkezidir.

Gruplarımız;

3-12 ay 1 saat

13-20 ay 1,5 saat

21- 36 ay 2 saat sürer.

Derslerimizde fiziksel aktivitelerin yanı sıra beyindeki sinaptik baÄŸlantıları kuvvetlendiren ve çocuÄŸun potansiyelini en üst düzeyde kullanabileceÄŸi ve düÅŸünme becerisini geliÅŸtirebileceÄŸi, pratik zekasını kuvvetlendirebileceÄŸi duyusal oyunlar ile dil geliÅŸimi, denge ve vestibüler sistem çalışmalarını, ince motor, kaba motor çalışmalarını doÄŸru uyaranlar ile veren bir kurumdur Annenin bir kol mesafesinde bulunan çocuklar oyun grubunda güvenli baÄŸlanmaya zarar vermeden özgürleÅŸiyor.

ÇOCUKLARDA YAÅž SINIRLAMASI VAR MIDIR? MEKANINIZ DAHA ÇOK HANGÄ° YAÅž GRUPLARINA HÄ°TAP EDÄ°YOR?

3 aydan 36 aya kadar hizmet vermekteyiz.

AÄ°LELERÄ°N ÇOCUKLARINI BIRAKIP GÄ°DEBÄ°LECEĞİ BÄ°R ORTAM VAR MIDIR? YOKSA SADECE EBEVEYNLÄ° MÄ°?

Ebeveynli oyun grubu ÅŸeklinde planlanmış yeni okulumuzda yakında alternatif seçenekler sunulacaktır.

ÇOCUKLARA YÖNELÄ°K ATÖLYELER DÜZENLÄ°YOR MUSUNUZ? DÜZENLEYECEK MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Evet düzenliyoruz. Belirli zaman aralıklarında derslerimiz gibi, her haftanın belirli temasıyla programlanmaktadır. Kayıtlı annelerimize ücretsiz olup, dışarıdan gelen annelere ücretlidir.

ANNELERE VE ÇOCUKLARA YÖNELÄ°K ÇEŞİTLÄ° SEMÄ°NERLER OLUYOR MU, PLANINIZ VAR MI?

Annelere yönelik seminerler, bebeklere yönelik çeÅŸitli atölyeler sık sık yapmaya özen gösteriyoruz. Daha çok doÄŸal ebeveynlik savunucusu olan eÄŸitmenler ile BLW eÄŸitimi, uyku iletiÅŸimi, istismar konularında eÄŸitimlerimiz oldu. Devamı da gelecektir.

AKTÄ°VÄ°TELER EN AZ VE EN ÇOK KAÇ SAAT SÜREBÄ°LÄ°YOR?

En az 1 saat ve en fazla 2 saat sürebiliyor.

SELÄ°N BEBEK AKTÄ°VÄ°TE'DE ÇOCUKLARLA Ä°LGÄ°LENEN EĞİTÄ°CÄ° VEYA ABLA VAR MIDIR?

Derslere birebir Selin Ünaldı yönetiminde ve kontrolünde gerçekleÅŸir. Ay gruplarına göre geliÅŸim Denver Çizelgesine göre tarafımdan deÄŸerlendirilir, annelere düzenli olarak bilgi verilir.

SELÄ°N BEBEK AKTÄ°VÄ°TE'NÄ°N PROGRAMI KÄ°M YA DA KÄ°MLER TARAFINDAN OLUÅžTURUR?

Selin Ünaldı ile Ä°stanbul ve Londra'da hizmet veren Duyusal Akademi ( Fast Kids  Club ) kurucusu Ebru Sidar ve ortak çalışması olarak programımız ,duyusal ve vestibüler sistem çalışmaları ağırlıklı olarak hazırlanmıştır.

SELÄ°N BEBEK AKTÄ°VÄ°TE HANGÄ° GÜN VE SAATLERDE HÄ°ZMET VERMEKTEDÄ°R?

Salı , çarÅŸamba, PerÅŸembe, cuma ve cumartesi saat sabah 9.00 'da açılır, akÅŸam saat 18.00 de kapanır. Pazar ve Pazartesi tatiliz.

FÄ°YATLANDIRMA SÄ°STEMÄ°NÄ°Z NASIL ACABA? KARDEÅž Ä°ÇÄ°N Ä°NDÄ°RÄ°M UYGULANIYOR MU?

Fiyatlandırmayı aylık ve 10 haftalık ( 1 kur) ÅŸeklinde alabiliyoruz. KardeÅŸ indirimi %15 ÅŸeklindedir. Dönemsel indirimler ve atölyeler için sosyal medyada Selin bebek aktiviteyi takip edebilirsiniz.

KAFE BÖLÜMÜNÜZ VAR MI? NASIL FAYDALANABÄ°LÄ°YORUZ? Kayıtlı annelerimize hizmet veren kafe bölümümüz mevcuttur.

EBEVEYNLER NEDEN SELÄ°N BEBEK AKTÄ°VÄ°TE'YE GELMELÄ°LER?

Sosyal, biliÅŸsel, fiziksel, duyusal ve dil becerilerini destekleyen eÄŸlenceli bir geliÅŸim programıdır. Anneli oyun grubu olmasının sebebi, bebeklerinin geliÅŸiminin takibi, teÅŸviki konusunda anneye rehber niteliÄŸinde destek vermektir. Beyindeki nöronların ( doÄŸumda yüz milyon kadardır.) en hızlı baÄŸlanma ( sinaptik baÄŸlar her nöronda 10 bin adede kadar olabilir) dönemi 0-3 yaÅŸ arasıdır. Bu baÄŸlar, her yeni deneyim ile oluÅŸur ve saÄŸlamlaşır, deneyim geliÅŸtikçe geliÅŸir. Kullanılmayan duyu ve refleksler bir süre sonra bağını yitirir. Okulumuzda, bebeÄŸin beÅŸ duyu organının dışında, duyusal oyunlar oynayarak, hassasiyetlerinin uyarılmasına, ve farklı deneyimler ile bebeklerin potansiyellerini en yüksek düzeyde kullanmasına olanak saÄŸlar. Selin Bebek Aktivite dünyada bir çok örneÄŸi olan geliÅŸimsel takip ve teÅŸvikli oyun gruplarındandır. Montessori, Waldorf ve Reggio Emilia gibi yaklaşımlardan örnekler ile bebeÄŸin bireyselleÅŸmesine ve kendi kendine yetebilmesine olanak sunar.

BebeÄŸiniz için oyun grubu desteÄŸinin yanı sıra, derslerimizde emzirme, uyku, beslenme, dönemsel ataklar gibi konuÅŸarda da danışmanlıklar vererek annelerimize de destek oluyoruz. Selin bebek aktivite olarak amacımız, bebeÄŸin, doÄŸumdan çocukluk dönemine kadarki süreyi anne ile sakin, doÄŸal ve bilinçli ÅŸekilde geçirmeleridir.

SELÄ°N BEBEK AKTÄ°VÄ°TE'NÄ°N ÇOCUK GELÄ°LİŞİMÄ° ÜZERÄ°NE ETKÄ°LERÄ° NELERDÄ°R?

*Dil gelişimini hızlandırır.

*Anne Bebek güvenli baÄŸlanmasını kuvvetlendirir.

*Birincil refleksleri ve kendini koruma becerisini güçlendirir.

*Odaklanma süresini arttırır.

*Anaokuluna hazırlar.

*Vestibüler sistemi geliÅŸtirir.

*Problem çözme becerisini geliÅŸtirir.

*GeliÅŸen bebeÄŸin özgüveni ve kendini ifade etme becerisi artar.

Uzmanlar, annelerin anaokulu ve kreÅŸ döneminden önce mutlaka oyun grubu tecrübesinin olması gerektiÄŸini vurgular. Ä°sviçre ve Finlandiya gibi ülkelerde oryantasyon süreci olarak tanımlanır. Dünyanın kabul görmüÅŸ ve hızla geliÅŸen markalarından Google ve Amazon'un da kurucuları bu sistemle eÄŸitim görmüÅŸtür.

İLETİŞİM

Adres: Menderes Mah. Limon Cad. 1. Blok Daire No:2 Cumhuriyet konakları  MEZÄ°TLÄ° / MERSÄ°N

Tel: 05323258580

E-mail: selinbebekaktive@gmail.com

instagram: https://www.instagram.com/selinbebekaktivite/

Facebook: https://m.facebook.com/selinbebekaktivite/?locale2=tr_TR

GÖRSELLER

 

Yorum yap