Edayla Orman Günlükleri

Teknolojik geliÅŸmelerin hızla çocuklarımızı eline geçirmeye baÅŸlamasıyla birlikte, çocukların daha fazla doÄŸada vakit geçirmesi kavramları iyice ebeveynlerin kafasında yer etmeye baÅŸladı. Bu ihtiyacın farkında olan bir öÄŸretmen/anne kendini geliÅŸtirerek kamplı veya saatlik orman atölyeleri düzenlemeye baÅŸladı. @mersinormananaokulu etkinliÄŸimizde doÄŸa ve çocuÄŸa dair seminerimizde tanıştığımız Eda öÄŸretmenimizin neler yaptığını, gerçekleÅŸtireceÄŸi projelerini merak ettik ve kendisiyle keyifli bir sohbet gerçekleÅŸtirdik.

Bize kendinizden bahseder misiniz?

Merhabalar, ben Eda Meydaner, beden eÄŸitimi öÄŸretmeniyim. Aynı zamanda basketbol antrenörlüÄŸü, dans eÄŸitmenliÄŸi, kamp liderliÄŸi yapmaktayım. Dört yıllık çocuk geliÅŸimi bölümü 1.sınıf öÄŸrencisi ve orman anaokullarının 1.aÅŸamasını tamamlamış orman lideri olmaya aday biriyim. Orman atölyelerinin amacı ve çocuklara faydalarından kısaca bahseder misiniz?

 O kadar fazla amacı, faydası var ki birkaç tanesini maddeler halinde sayalım;

1.Çocukların doÄŸayla yeniden baÄŸ kurabilmesi, tüm duyularını harekete geçirip beslemesi

2.Risklerin alınması ve açık havanın zorluklarıyla tüm bedeni kullanmayı öÄŸrenme

3.Sınıf dışı eğitim alanı olarak ormanın sağladığı zenginliği keşfetmek

4.Hiperaktivite, dikkat dağınıklığı olan çocukların doÄŸada düzenli vakit geçirdiÄŸinde gözlemlenen olumlu istatistikler.

5.DoÄŸada bulunan çocukların hiç bir materyale gereksinim duymadan sadece doÄŸadan elementlerle(taÅŸ, toprak, dal, çamur vs.) oynayabilme ihtimali özgür düÅŸünmeye, hayal kurmaya teÅŸvik etmektedir.

6.Permakultur olgusu geliÅŸir, yani çocuk empati duygusu geliÅŸir ve doÄŸadaki hiç bir canlıya zarar veremez. DoÄŸaya sevgisi geliÅŸen çocuÄŸun dolayısıyla insanlara da saygısı olur

 Bize kendi atölyenizden bahseder misiniz?

Edayla Orman Günlükleri atölyesi Mersinde ilk, Türkiye’ de az sayıda bulunan, henüz ülkemizde yeni yaygınlaÅŸan bir yaklaşımdır. Orman okullarından farkı ise herkese, her kesime hitap edebilen, devam mecburiyetiniz olmadan ilginiz doÄŸrultusundaki atölyelere katılabileceÄŸiniz fırsatlar sunmaktadır.

Nerelerden eğitim aldınız?

DoÄŸada öÄŸreniyordum kurucusu Finlandiya Orman Anaokulları EÄŸitmeni Gaye Amus' un verdiÄŸi eÄŸitimleri tamamladım. Akabinde Tarsus Orman Okulu Uluslararası Çalıştayı’ nda 14 atölye ve 6 eÄŸitim sunumundan sonra Atölyelerimizde sunmaya baÅŸladık.

Orman atölyesi dışında neler yapıyorsunuz?

10 yaşında bir kız bir erkek ikizlerimi büyütmekteyim. Özel bir okulda Dans eÄŸitmenliÄŸi, 23 Nisan, okuma bayramı ve yıl sonu gösterileri hazırlamaktayım.

Kamp alanında neler yapıyorsunuz?

Ayrıca Ulusal ve uluslararası kamp liderliÄŸi sertifikam bulunup, 5 sene uygulamalı tecrübemi Mayıs ayında kendi alanımda icraata geçirmek istiyorum. Hafta sonraları 1 gece 7 -12 yaÅŸ çadırlı kamp etkinliklerimiz baÅŸlıyor.

Atölyeleriniz nelerdir? Atölye takviminiz nasıl?

KeÅŸif atölyesi, DoÄŸanın parfümü, Kil ve çamur atölyesi, doÄŸanın rengi, hayvan ayak izleri, kuÅŸ gözlem atölyesi, doÄŸanın doÄŸal oyunları, doÄŸanın müziÄŸi, doÄŸaya dokunma, doÄŸada stem, doÄŸa günlüÄŸüm, doÄŸanın resmi, doÄŸada bilim, doÄŸada matematik, doÄŸada yaratıcı drama ve dil etkinlikleri atölyelerimizle tüm çocuklarımızın duyularını çalıştırarak doÄŸada bilgiyi kalıcı hale getirmelerine imkan sunmak için her hafta sonu belirlenen yaÅŸ, saat ve bilgi instagram hesabımdan yayınlanacaktır. Ayrıca hafta içi kreÅŸ, okul gruplarına randevu oluÅŸturarak da eÄŸitim verilecektir.

Öncelikle Mersin Orman Anaokulları’ nda bizlere verdiÄŸi bilgiler ÅŸimdi ise keyifli bilgi dolu tanıtım röportajı için çok teÅŸekkür ediyoruz kendilerine.

Ä°letiÅŸim Bilgisi

Ä°nstagram: https://www.instagram.com/edayla_orman_gunlukleri/

Daha detaylı bilgi için 05364084455 Eda Meydaner.

Öncelikle Mersin Orman Anaokulları’ nda bizlere verdiÄŸi bilgiler ÅŸimdi ise keyifli bilgi dolu tanıtım röportajı için çok teÅŸekkür ediyoruz kendilerine.

GÖRSELLER

İLETİŞİM

Ä°nstagram: https://www.instagram.com/edayla_orman_gunlukleri/

Tel: 05364084455 Eda Meydaner

 

Yazar Hakkında

/images/tugba-gorsel.png

TuÄŸba BADEMCÄ° KAYDET

İngilizce Öğretmeni

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap