Korkmasaydın Ne Yapardın?

Hafta sonu kaçamağı yapmak istersiniz hani, şehrin gürültüsünden koşturmacasından uzak, tatlı ailenizle geçirdiğiniz 2 gün.  İşte farklı bir kaçamaktı bu hafta benimkisi #kitap kaçamağı. Hafta sonuna girerken almıştım çıktığı ilk günden beri beklediğim kitabı. Diğer kitaplarını da okumuştum akıcı, şade, bilgi dolu keyif veren kitaplardı, bu da öyle olmalıydı. Evet, taze kitap değerli eğitimci yazar @dr.bahareris in dumanı üzerinde kitabı “Korkmasaydın Ne Yapardın?”.

Çıktığı ilk gün sipariş verebilirdim internetten ama internetten kitap alışverişini sevmiyorum pek, çocuklarla gidip diğer kitapların arasından aradığını bulmak, arkalarını okumak, elimizde kitaplarla o mu bu mu diye tartışmak keyif veriyor. Belki @dr.baharersi sürekli kitapçıların boş olmasından yakınıyor ya sosyal medya paylaşımlarında onu desteklemek adına kendi kendime yaptığım bir faaliyet de olabilir J Ya da gündüz aklıma düşen kitabı akşam eve giderken almak, akşam bir yerde gördüğüm ya da duyduğum kitabı sabah almak, sipariş süresini beklememek belki de sabırsızlığın bedeli.

Evet, gelelim hafta sonu kaçamağının içeriğine, akıcı yalın bir dil, bir dizi başarı öyküsü. Başarı öyküsü deyip geçmeyin korkmadan tutkularının peşinde koşanların, imkânsızlıkların bilediği, vazgeçmeyenlerin öykülerini içeren başarılar. Okurken anlamlı, hafızanızda yer edecek, hayatınızın bir köşesinde pusuda bekleyip, ihtiyacınız olduğunda saklandığı yerden çıkıp size yol gösterecek özlü sözlerle dopdolu bir kitap. Birbirinden bağımsız yazılmış bir dizi makale şeklinde. Diğer kitaplarında olmayan kendi hayatından kesitlerle konuları bir bütün olarak değerlendirmiş. Takip ettiğiniz, fikirlerine önem verdiğiniz birinin özel yaşamı hakkında da bilgiler ediniyorsunuz. Okurken çocuk olarak,  ebeveyn olarak, eğitimci olarak, mühendis olarak, iş adamı olarak çok şey öğreneceğiniz bir kitap bence. Son bölümde ebeveynlerin oldukça işlerine yarayacak hap bilgiler de vermiş.

Evet, kaç kez sordum bu kitabı okurken kendime sizlerde soracaksınız eminim. Korkmasaydım ne yapardım?

O kadar fazla şey geliyor ki aklına insanın ama ben, eğer korkmasaydım, bir web sayfası açar ve inandığım değerleri yazarak, paylaşarak farkındalık yaratmaya, daha fazla kişiye ulaşmaya çabalardım. Görsel paylaşımların bu kadar beğeni ve takdir gördüğü bir mecrada yazılarımla ve projelerimle var olmaya çalışırdım. Neyse kısmet bir gün olur inşaallah :)

Ayrıca Yazarımızın diğer kitaplarının yorumuna http://annerehberi.com.tr/2018/11/07/golgedeki-yildizlar/ http://annerehberi.com.tr/2018/05/06/anne-beynim-ac/ https://annerehberi.com.tr/2018/03/16/cocuklar-nasil-basarir/

Sevgiyle kalın

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap