Yeni Öncüler

“Eşikteki Çocuk” kitabından sonra şimdi de “Yeni Öncüler” kitabıyla bizimle buluşuyor akademisyen yazar @ebruguzelresmi.

Adana’ya geldiğinde keyifli birkaç gün geçirdik çocuklarla buluştuk sosyal medyanın zararlarını nasıl doğru kullanmamız gerektiğini anlatmaya çalıştık. İşte o günlerde bahsetmişti “Yeni Öncüler” adlı kitabından, insanların toprağa dönüş hikayelerinin yer aldığı, yeni yazdığı kitaptan. Bilgisini aktaran akademisyen beyinlerin takipçisiyiz. Hem akademisyen, hem yazar, hem iklim, ekoloji, çevre, sıfır atık gönüllüsü @ebruguzelresmi.

Yeni Öncüler kitabını çıkar çıkmaz almıştım. Yazarını tanıdığın, hikayesini önceden dinlediğin kitabı almak, detaylarını okumak, yazarın savunduğu fikirlerin haklılığına hayran kalmak…

Yılmayan kadınların, ekolojik tarıma yönelip çevresinde bulunan çoğu kadını da içerisine çeken, başarı hikayelerinin yer aldığı kitabı okudukça projelerini hayata geçiren “yeni öncüler” e hayran kalmamak elde değil.

Kitabın ilk bölümlerinde tamamen şehirden kaçış ve toprağa dönüşü, kültürel erozyonu, doğa dostu sağlıklı gıda temaları gibi bir çok önemli konuyu akademik bir bakış açısıyla ele almış yazar. Sonraki bölümlerde ise sözü “yeni öncüler” e vermiş. Onlarla röportajlar yaparak, eko hayatı yerinde yaşayarak hikayelerini dinlemiş, nasıl başardıklarını, proje başlangıç noktalarında insanları nasıl etkilediklerini, savunucusu oldukları düşüncelere nasıl ikna ettiklerini anlatmışlar. Doğaya adanmışlık hikayelerini nasıl çığ gibi büyüttüklerine şahit olmuş Ebru Hanım bizi de bu başarı hikayelerinin ortağı yapmış sonrasında bu kitapla.

Bir Karaman’da Ahsen Toktay’ın @aladukkan nında alıyorsunuz soluğu, bir Çerkezköy’de Aysun Sökmen @aysunthesutcu nün ekolojik yaşam çiftliğinde. Bir Kocaeli'de @narkoyjournal a konuk oluyorsunuz bir en sevdiğimiz tatil beldelerinden Kuşadası @degirmen_ciftlik te. İl il geziyorsunuz Ebru Hanım’la, Kars’tan Aydın’a Ordu’dan Kayseri’ye kadar uzanan oldukça geniş bir yelpazede. Hayatlarına, değerlerine, mücadelelerine tanık oluyorsunuz “yeni öncüler” in.

İnandıkları değerler uğruna yaptıklarının yanında, toprağın kokusunu onlarla birlikte içinizde hissedeceğiniz sıcacık hikayeler gizli hepsinde. Başarıya, tarıma, doğaya, toprağa, kadının gücünü hissetmeye özlem duyanlar için yazılmış hem akademik bilgi ağlarıyla donanmış hem de sıcacık masal tadında hayatlara tanık olmak isterseniz kitap raflarda. @alfakitap tan.

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap