Sen Değişirsen Her Şey Değişir

Hep hayal kursun çocuklar diyoruz da neden? Hayal kurmanın diğer adı Meditasyon mu? Gamma, Beta, Alfa, Teta ve Delta farklı frekanstaki beyin dalgaları neyi ifade eder? Hangi frekanstaki beyin dalgası ne yaparken aktiftir? Kök inanclarınızı (bu çalışmayı artık duymayan yoktur herhalde?) en kolay şekilde nasıl bulup değiştirebilirsiniz? Ve 21 günlük meditasyon görevleri…

Öncelikle kafamda şu ana kadar belirmiş, karmaşık bir konu olduğunu düşündüğüm meditasyon ve kök inanç kavramını en basit ve sade şekliyle anlamama yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum Başak Sayan’a. Oldukça akıcı, bilgilendirici bir kaynak olmuş.

Kitabı bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine aldım okudum. Okuduktan sonra bir süredir benimle işe giden kitap modunda yanımdan ayırmak istemiyorum.

Başak Sayan’ın İnkilap Yayınevi’nden çıkan kitabı aynı zamanda son kitabı olma özelliği taşıyor. Bende biraz sondan başlamış oldum aslında. Diğer kitaplarında yazar inandığı değer ve bilgileri roman şeklinde karakterlerle bize sunarken bu kitapta konuları hikayeleştirmeden teorik ama anlaşılır bir dille okurlarına aktarmayı tercih etmiş.

Kitap kendi hikayesiyle başlıyor. Meditasyonla zihnine ve düşüncelerine nasıl hakim olabildiğini bu sayede hayatında gerçekleştiğine inandığı konulara özellikle yer vermiş. İstanbula gidişi, eşiyle tanışması ve çocuk sahibi olması konuları bunların başında geliyor.  Daha sonra ise kök inançlarınızı bulma ve değiştirme tekniklerinden, düşüncenin su molekülüne etkisine, beden ve enerji merkezlerinden çakralara, meditasyon çalışmalarına yer veriyor yazar.

Çocuklarının doğumundan sonraki süreçte öğrendiği bilgileri çocuklarına nasıl aktaracağını düşünüyor ve bunları en iyi bir kitapla anlatabileceğine karar veriyor. Ve “Rüzgar Olmak İsteyen Çocuk” kitabını yazıyor ilk olarak sonra bunu “Gölgesini Arayan Çocuk” kitabı takip ediyor. 10 yaşındaki oğlumun ikisini de keyifle okuduğunu belirtmek isterim. Kitap arayışındaysanız tercihleriniz arasında olmasında fayda olduğunu düşünüyorum.

Kitapta bir paragrafta yazanlarla bitirmek istiyorum bu yorumu;

“Hayat bana bütün bunları anlamayı, yaşadığım problemli, sıkıntılı durumları eğer ben değişirsem değiştirebileceğimi öğretti. Bugün artık karşımda kızacağım, öfkeleneceğim hiçbir kimsenin ya da durumun olmadığını biliyorum. Her şey ben böyle olduğum için oldu ve yine her şey ben değiştiğim için değişti.”

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap