HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR

Kitapçıdayım, kitapçıdaki personele kişisel gelişim kitaplarının yerini sordum. Beni götürdü “abla şunu okudun mu? Bunu okudun mu diye kitapları soruyor” öneride bulunarak, kitaplardan birini aldı “abla bunu okumadıysan kesinlikle okumanı tavsiye ederim, bırakamayacaksın elinden” dedi. Önerdiği kitap değerli başarı düşünürü yazar Mümin Sekman’ın en sevdiğim kitaplarından kendisiyle ve düşünceleriyle tanışma kitabımdır aynı zamanda “Her şey Seninle Başlar”.

Bir kitap insanın hayatını değiştirir mi? Bir değil belki ama birkaç kitap değiştirir. Bu kitap ta benim hayatıma değer katan, neden olmasınlarla başladığım yolda yanımda olan bir kitaptır. Hatta okul projemiz için görüşmeye gittiğimiz okullardan “projeme destek vermeyeceklerini” söylediklerinde “Mümin Sekman okuyorum, siz kabul etmezseniz başkası edecek” diye düşünerek ilerledim. Sonuç, şu an dilden dile dolaşan hatta il sınırlarını aşıp Mersin’de de başlattığımız projelerle karşınızdayız. Her zaman söylüyorum insanların belirli dönemleri var eğer benim gibi “kişisel gelişime” merak sardıysanız ve de özellikle yeni girişimler peşindeyseniz, ülkenize yaşadığınız çevreye değer katacak fikirler geçiyorsa aklınızdan, tavsiye ederim.

Kitaptan başlıklarla devam edelim;

  • Öğrenilmiş başarısızlık: kaybetmeyi nasıl öğreniyoruz?
  • İç engelleri aşamadan dış engeller aşılamaz
  • Hayatta her zaman yer değiştirmek, ne zaman kendini yenilemek gerekir?
  • Başarısızlık psikolojisiyle başa çıkmak için neler yapmalı?
  • Başarmak güzeldir: başarı hayatınızı nasıl değiştirir?
  • Hayaliniz için harekete geçmek: ataleti nasıl yenersiniz?

Deneylerle ispatlanmış teoriler, tezler harika bilimsel çalışmalara yer verilmiş yine bu kitapta da.

Eğer yeni bir başlangıç yapma niyetiniz varsa, bir işe başlayıp başarmak istiyorsanız eğer, bu kitabı soluksuz okuyacaksınız.

Kitapla ilgili önemli bir bilgi daha var. Karaman’da idealist bir öğretmen kitabı okumuş beğenmiş ve şehrindeki tüm öğrenciler “Her şey seninle başlar” kitabını okursa şehrin ÖSS başarısının yükseleceğini düşünmüş. Kitaptan bir tane alıp okuması için şehrin büyük ve hayırsever bir iş adamına vermiş. İş adamı beğenince birlikte “ÖSS’de başarı sözü veren” her öğrenciye kitabı hediye etmeye başlamışlar. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’de “her sabah kitap okuma kampanyası” başlatarak projeye destek vermiş. 2006 yılında Karaman’da 25 bin kitap dağıtılmış.  Sonuç 2006 yılında ÖSS başarı sıralamasında 28. Sırada olan Karaman, 2007’de dördüncü, 2008’de birinci sıraya yükselmiş. (Her şey Seninle Başlar s:237).

Kitabın ayrıca Sinem Kobal’ın görselleriyle çocuklarımıza hitap eden “Her Şey Seninle Başlar Çocuk” versiyonu da bulunmaktadır. Onu da tavsiye ederim.

Derki yazar “Başarısız olan biz değilizdir; zamanlamamız, metodunumuz, hedeflememiz başarırızdır!”

DOĞRU ZAMAN, DOĞRU METOD VE DOĞRU HEDEFLERLE BİR GÜN BULUNDUĞUNUZ KENTE VE ÜLKEYE DEĞER KATACAK PROJELER ÜRETMENİZ DİLEĞİYLE.

Manolya Gümüşay

Eğitim Koçu

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap