ÅžU HORTUMLU DÃœNYADA FÄ°L YALNIZ BÄ°R HAYVANDIR

Elma Yayınevi’nden yayınlanan Ahmet Åžerif Ä°zgören’le tanışma kitabım olduÄŸunu söyleyebilirim öncelikle. Tanışmakta ben geç kalmışım siz geç kalmayın diye bu kitaba web sayfamda özellikle yer vermek istedim. Hatice MoÄŸol arkadaşımın tavsiye ettiÄŸi, yazın tatile çıkarken yanıma aldığım kitaplardandı. Hatice’ye buradan teÅŸekkür etmek istiyorum. Sonra Hatice arkadaşımla Ahmet Åžerif Ä°zgören’in Adana’daki bir konferansına da katıldık birlikte.

Bir kitabı okurken hangi duyguları yaÅŸamak isterdiniz? Ara ara gülümsetiyor ara ara hüzünleniyorsunuz. Bu kitabın en önemli özelliÄŸi içten bir yazı dilinin olması. Ama en çok hissettiÄŸiniz nedir biliyor musunuz? Kendi hayatınızı ÅŸöyle bir kenardan inceletiyor size. “Sen dur bir dakika, bak bakalım hayatında bu anlattıklarım var mı?” diye, sizi bir kenara çekip hayatınızı izlemenizi saÄŸlıyor. Önce kim olduÄŸunuzu sonra deÄŸer verdiklerinizi sorgulatıyor. Dinlemeyi, iyiliÄŸi, idealleri, hırsı, gülümsemeyi, karar almayı, doÄŸallığı, üretmenin önemini sorgulatıyor.

Yukarıda saydıklarımızı öyle içten bir dille öyle güzel kendi yaÅŸadığı örneklerle, fıkralarla veya ünlü hikâyelerle size sunuyor ki, gerçekten neden bu kitabı daha önce keÅŸfetmediÄŸinizi soruyorsunuz kendinize. Hepsi de birbirinden deÄŸerli, ünlü düÅŸünürlerin, ÅŸairlerin, bilim adamlarının söylediÄŸi sözlere de yer veriyor her konu baÅŸlığında.

Kitabı okurken gönüllülükle tanışıyorsunuz, küçücük bir iyiliÄŸin sebep olduÄŸu gülümsemenin paha biçilemeyeceÄŸini. “Ä°yilik yap karşılık bekleme, bilgiyi paylaÅŸ karşılık bekleme” , “ bilginin ışığını yaymaya geliyoruz” cümlelerini slogan edinen Türkiye UÄŸur Böcekleri projesiyle tanışıyorsunuz. Küçük iyilik fikirleri nedir, nasıl yapılır araÅŸtırıyor öÄŸreniyorsunuz. Kısaca eÄŸer hayatınıza deÄŸer katmak istiyorsanız Ahmet Åžerif Ä°zgören’le tanışma vaktidir.

Manolya GümüÅŸay

EÄŸitim Koçu    

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap