Amazon Anneler

Kitap yorumları köşesi en keyif aldığım köşelerden biri oldu web sayfamızda. Bugün “Amazon Anneler” kitabını yorumlamaya çalışacağım sizlere. Kitabı yazarının elinden teslim almak farklı bir duyguymuş. Aldım ve hemen okudum. Hatta takipçilerimize gönderdiğimiz yılbaşı hediye paketlerinin içerisine sevgiyle bir tane de bu kitaptan yerleştirmiştik hatırlayanlar vardır. Yazarı kim bu kitabın Pınar Kaya Döşlü Pedagog/ Öğretim Görevlisi. Çocuklara ve çocuk gelişimine adamış kendisini, çocukların sorunlarını çözmeye, ebeveynleri bilgilendirmeye adamış. Özellikle de farklı gelişim gösteren çocukların ayrı bir yeri var onun için. Nereden mi biliyorum sevgi dolu kalbiyle, çalıştığı kurumlarda çocuklara yaklaşımını gördüm oradan biliyorum. Yazar hakkında çok mu konuştuk, aman azıcık izin verin her zaman tanıdığımız yazarların kitabını okuma fırsatımız olmuyor, bulmuşken yazayım.

Şimdi gelelim kitabımıza kitap tam bir “ebeveyn bilgilendirme” kitabı olmuş. Her annenin okuması gereken harika bir bilgi birikimiyle yazılmış bir başucu kitabı. Yukarıda da belirttiğim farklı gelişim gösteren çocukları, bunların oluşma nedenlerini, tedavilerini ve bu süreçleri anlatan özel bir kitap.

Otizmi tanıyorsunuz öncelikle, belirtileri, oluşma sebebi, tanı ve tedavisi, eğitsel yaklaşımları nelerdir? Angelman sendromu gibi otizme benzer özellikler gösteren sendromlar hakkında bilgi veriyor. Disleksiyi, down sendromunu, serebral palsiyi tanıyorsunuz, çeşitlerini, belirtilerini, tanısı ve tedavi yöntemlerini öğreniyorsunuz. Farklı gelişim gösteren çocuklardaki, ergenlik ve cinsel gelişim hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz.

Şüphesiz kitapta işlenen en önemli konulardan biri de cinsel istismar,  teşhisi, istismar sonrası psikolojik, pedagojik uyum nasıl sağlanır başlıklı konular. Birde iş işten geçmeden çocuğa cinsel istismar yapılmaması için çocuğu nasıl bilgilendirmemiz gerektiği konusu vurgulanıyor. Böyle bir durumla karşılaşmamak için çocuğun yapması gerekenler listelenmiş. Bu tür durumlarda ne yapacakları, çocuklara anlatabileceğimiz bir dille ele alınmış.

Kitapta en güzel bölümlerden biri de farklı gelişen çocukların aileleriyle yapılan söyleşiler olmuş. Konulara bakış açınızı değiştirecek, empati yeteneğinizi harekete geçirecek, gerçek ve duygu yüklü okunması gereken mükemmel birkaç söyleşi olmuş.

Erken çocukluk dönemi dil gelişimi, henüz konuşamayan çocuklar, çocukların dil gelişim dönemleri konusunda değinmiş yazar Pınar Hanım. Bu konuda https://annerehberi.com.tr/2018/12/21/otuz-milyon-kelime/ kitabını da okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Kısaca, uzunca öyle ya da böyle bir kitap daha büyük zevkle bitti ve web sayfamızda ebeveyn kitapları bölümünde keyifle yerini aldı. Beyninizdeki bilgi ve yüreğinizden dökülen sevgiyi bizlerle bu kitap sayesinde paylaştığınız için teşekkür ediyoruz Pınar Kaya Döşlü.

Anne adayları ve ebeveynler için rehber kitap.

Manolya Gümüşay

Eğitim Koçu  

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap