1 Yeni Bildiriminiz Var

“Nesilleri birbirinden ayıran ve değişik isimlerle adlandırılmalarına sebep olan en önemli etkenlerden biri ise Teknolojinin büyük bir hızla ilerlemesi ve teknolojinin getirdiği yeniliklerin başlattığı süreçlerdir.”

Yıl 2020, bizler dijital nesli yetiştiriyoruz. Teknolojinin içerisinde doğuyor ve çok küçük yaşlarda teknoloji ile tanışıyorlar. Teknoloji, bilgisayar, akıllı telefonlar, tabletler her an yanımızda.

Bilgiye ulaşmak artık çok kolay. İnterneti bir buzdağına benzetirsek iyi olan taraf buzdağının üstü kötü olan tarafları ise buzdağının altında kalan bölüm. Yani yararı kadar da zararı var belki ama ne zaman? Doğru kullanmayı bilmez, çocuklarımıza doğru kullanmayı öğretmezsek. Bilgiye ulaşmanın kolaylığı ne kadar iyi bir özelliği olsa da bağımlılık, üretime değil de tüketime yönelik dijital kullanımın fazlalığı, yanlış, bilinçsiz sosyal medya kullanımları gibi olumsuz özelliklerine de örnek verebiliriz.

Teknolojiyi doğru kullanmak bu yeni döneme adapte olmak ve çocuklarımızı doğru yönlendirme adına  okuduğum en son kitap: “1 Yeni Bildiriminiz Var”. Akademik bilgisini paylaştıkça daha fazla kitlenin doğru bilgiye ulaşmasını sağladığını düşündüğüm Sayın Doç. Dr. Yavuz Samur Hocamızın kitabı. Çocuğuna teknolojiyi doğru kullanmayı öğretmeyi amaçlayan her ebeveynin el kitabı olacak bir bilgi deposu. İçerisinde hangi oyunlar hangi yaş grupları için uygun, teknolojiyi sınırlandırmanın önemi, sınırlandırırken faydalanabileceğiniz teknikler. Uygulamaları ya da oyunları indirirken yaşına uygun olup olmadığını neye göre anlamalısınız? Teknoloji bağımlılığı? Çocuğunuz bağımlı mı değil mi? Bağımlı ise ne yapmalısın? Bağımlı olmaması için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Bütün bu soruların yanıtları ve daha fazlası için kesinlikle kitaplığınızda bulunması gereken bir kitap.

Kitap oldukça akıcı bir dille yazılmış. Yavuz Hocanın karşılıklı konuşma şeklinde anlattığı bölümler kesinlikle kitaba samimiyet vermiş. Bazı konularda barkodlarla videolar eklenerek bilgi kaynağı arttırılmış. Bu sayede konu ile ilgili örnek videolara kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Okurken dikkatinizi çekmesi gereken bölümler farklı çizimler ve görsellerle renklendirilerek kitabı sıkılmadan belirli bilgileri daha net görerek okumanıza yardımcı oluyor.

Bu kitabı edinin sevgili ebeveyn kesinlikle çok şey öğreneceksiniz.

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap