HAYAT BİLGESİ

Çocuk kitapları vardır hani, bir kitapta bir sürü masal olur. Bu kitapta da öyle, bir sürü yaşanmışlık, bir sürü ünlü, başarılarıyla dünya çapında ün yapmış insanların, o başarılara nasıl ulaştığını, hayat felsefelerini, kendilerine ait özlü sözlerini okuyorsunuz. Mümin Sekman’ın diğer kitapları gibi akıcı bir dille yazılmış keyif alacağınız 227 sayfalık bir kitap.

Aya ilk ayak basan insan Neil Armstrong, ünlü yönetmen Steven Spielberg, oyuncu-yönetmen gönüllere taht kurmuş Clint Eastwood, Sting, Madonna bunlardan bir kaçı. Ünlü filozof imparator Marcus Aurelius, filozof, şair ve yazar Friedrich Nietzsche. Filozof ve yazarların yazıları, anlatımları biraz sıkıcı olsa da (felsefe var ya içinde sanırım ondan beni açmadı J) diğerleri oldukça akıcıydı.

Kitabın başında şu cümleye yer vermiş Mümin Sekman, altını çizmişim okurken burada da özellikle yer vermek istedim; “gece uyumadan önce birkaç sayfa okumanız, (sonra sosyal medyaya bakmamak kaydıyla!) sabah daha yüksek bir mantık kalitesiyle uyanmanızı sağlayacaktır. En son araştırmalara göre, uyumadan önce kaliteli kitap okumak sabah zihin netliğini ve kalitesini yükseltirken, cep telefonuna bakmak ise yorgun bir beyinle uyanma sebebi” diyor.

Ünlülerin sözlerinden altını çizdiklerimden bir kısmına burada yer vermek istiyorum. Tabi ki hepsini buraya yazamıyorum, altı çizilenler epey yer tutuyor çünkü haliyle J ;

William James: Güzel düşünceler, güzel hayatlar yaratır.

Google ın kurucusu Larry Page: Üç şey dünyayı değiştirebilir; İki insan, iyi bir fikir ve çok çalışmak.

IQ su 160 olduğu söylenen ünlü teorik fizikçi Stephen Hawking: Önemli olan bedeninizdeki engeller değil, kafanızdaki tembelliklerdir.

Clint Eastwood: Neyin mümkün olduğunu anlatmakla ömrünü çürütme, yap ve göster.

Sting: Yapmak için doğduğunuz ve çalışarak iyi olduğunuz alanları ayırın.

Madonna: Bence kendimle ilgili düşünmeyi bırakıp, diğer insanlara kendimden daha fazla öncelik verebiliyorsam, gerçek özgürlük budur.

Paulo Coelho: Suya düşerek boğulmazsın, suyun altında kalarak boğulursun.

Hayatları 3-5 sayfaya sığmayacak kadar dolu dolu geçen insanların yaşam felsefelerini hikayelerini bir arada bulmak sizlere okurken keyif verecek.

Manolya Gümüşay

Eğitim Koçu

 

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap