TATÄ°L

Tatil, çocuklarımızla daha uzun daha kaliteli zaman geçirebilmemiz için en iyi fırsat deÄŸil midir sizce de?

Koca bir yıl çalıştık, yorulduk, koÅŸturduk zaman zaman aÄŸladık, güldük soÄŸuk günleri geride bıraktık. Tatil hayalleri kurmaya baÅŸladığımız bu günlerde hayallerimize heyecan, telaÅŸ ve  korkular ortak olmaya baÅŸladı. Hele de çocukla ilk defa tatile çıkacak olanlar için. Özlem duyar olduk belki de çocuksuz tatillerimize…

Demir Erdem’le ilk tatilimizin üzerinden 2 yaz geçmiÅŸ. Daha dün gibi aklımda her detayı Henüz 4 aylıktı. Hiç kolay olmamıştı karar vermek. Uzun süre araÅŸtırmış ve bebekli tatille ilgili arkadaÅŸlarımın deneyimlerini dinlemiÅŸtim. DinlemiÅŸtim dinlemesine ama yine de gönlümden geçeni yapmıştım. Ä°yi ki yapmışım ve sık sık yapıyorum…

Çok rahat bir anne miyim?

Hiç deÄŸilim aslında.

Kolay mı oluyor?

Elbetteki hayır.

Sadece ertelemeyi sevmiyorum. Her durumun ayrı bir güzelliÄŸi olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Çünkü biliyorum ki bugünler bir daha geri gelmeyecek. ÇocuÄŸumun gözlerindeki ışıltıyı görmek, bir ÅŸeyleri keÅŸfetmesine, deneyimlemesine tanık ve ortak olmanın verdiÄŸi zevk her zorluÄŸa deÄŸiyor.

Bir cesaretle evimizden çıktım,  farklı farklı yerlere gittim, farklı insanlar, ortamlar, kültürler gördüm, onlarca fotoÄŸraf çektim çocuÄŸuma harika anlar yaÅŸatıp güzel güzel çocukluk anıları bıraktım.

Sonra da aaa ne de güzel oluyormuÅŸ iÅŸte diyerek anlatmaya baÅŸladım. Daha ne olsun…

Çocuklarınızla tek başınıza tatile çıkmaktan korkmayın.

Unutmayın siz anne- baba olarak hazırsanız çocuklarınız çoktan hazır. Çocuklar bizim ritmimize düÅŸündüÄŸümüzden daha kolay ayak uyduruyorlar.

Her ÅŸeyi unutun, yaÅŸadığınız anın keyfini çıkarın. Çünkü içinde bulunduÄŸumuz koÅŸullar deÄŸil bakış açımız mutluluÄŸumuzu oluÅŸturuyor.

  ÖÄŸretmen/Anne ÖZLEM ÖZTÜRK YILDIZ  

Yorum yap