Sevgi günü çiçeği

Pencereme vuran yağmur damlası sesi beni uyandırmaya yetmişti.

YaÄŸmuru seviyordum. YaÄŸmur demek, toprak kokusu demekti.

Yatağımda saÄŸa sola dönerken gördüÄŸüm ilk ÅŸey evadan yapılmış üçlü kalpti.

Kim yapmış olabilirdi? Annem ya da babam? Belki de ikisi de.

Elime alıp gülümsedim. Ardından pencereyi açtım mis gibi koku odama yayıldı.

Odamdan dışarı çıktığımda daha da güzel kokular burnuma gelmeye baÅŸladı. Mutfaktan gelen bu kokuya karşı koÅŸarak gittim. Annem sofrayı hazırlamış babam ise en sevdiÄŸim peynirli omleti yapıyordu. Beni görünce aynı anda,

“Uyandın mı küçük uykucu? Günaydın.” Dediler.

“Günaydın” diyerek ikisine de sarıldım. YumuÅŸ yumuÅŸ kolları arasında saatlerce kalabilirdim. Başıma öpücük konduran anneme gülümsedim. Nasıl da sıcacık öpebiliyordu? Babamın da gözlerinin içi gülüyordu bana bakarken. Ä°nsan, sadece dudakları ile gülmez miydi? Kafamdaki sorular bir bir cevap bulurken evadan yapmış oldukları kalplere teÅŸekkür ettim. Anlaşılan o ki, ben uyuyunca ikisi ortak bir çalışma yapmıştı.

“Sevgi günün kutlu olsun yavrum” dedi annem.

“Seni çok seviyoruz” dedi babam.

“Bende sizi çok seviyorum da ÅŸey bugün sevgililer günü deÄŸil miydi?” diye cevapladım suratımdaki ÅŸaÅŸkınlığı tarif etmeden anlamışsınızdır.

“Evet, bugün 14 Åžubat Sevgililer günü. Tüm dünyada kutlanır.  Sevgili de sevgiden gelme bir kelimedir. Sen, ben ve annen birbirini seven birer sevgiliyiz. O yüzden bugün bizim sevgiyi kutlama günümüz olsun” dedi gülümsedi.

Aslına bakarsanız babam haklıydı. Sevgili demek, sevgi gibi bir ÅŸeydi sanırım. Hem sadece anne ve baba sevgili olamazdı. “Çocuklar anne ve babaların en büyük sevgilileriydi.”  Annem bir kere bana böyle söylemiÅŸti. Bende gülümsedim.

“Demek kalpleri benim için bugüne özel hazırladınız?”

“Evet! Üç adet iç içe kalp, baban, ben ve küçük kalpte seni temsil ediyor.”

Kahvaltımızı neÅŸe içinde afiyetle yedikten sonra yaÄŸmur biraz dinmiÅŸti. Üçümüzün de çok sevdiÄŸi ÅŸey, yaÄŸmurdan sonra yürüyüÅŸ yapmaktı. Birlikte dışarı çıktık. Çarşıya indiÄŸimizde birkaç tane uçan baloncu gördüm. Her seferinde farklı çizgi film karakteri olan balonlardan almak isterdim ama bu sefer onlar yoktu. Sadece kırmızı kalpten yapılmış uçan balonlar vardı. Çarşı adeta kırmızılara bürünmüÅŸtü. Yoldan geçen abla ve abilerin ellerinde çiçek vardı. Kimi vermiÅŸti çiçeÄŸini kimi vermeyi bekliyordu belli ki.  Ben etrafa bakınırken, annem çarşıda bir arkadaşının dükkânına uÄŸramak istedi. Kısa süreliÄŸine bizden ayrıldı. Elimi tutan babamın elini yavaÅŸça iki kez sıktım. Ve sessizce “Baba bizde anneme gül alalım mı? “ diye sordum. Annem zaten yanımızdan ayrılmıştı neden sessizce sorduÄŸumu bende bilmiyorum.

“Tabi ki!” diyerek ilk çiçekçiye uÄŸradık ve çiçeÄŸimizi aldık. Annemle de, on dakika sonra çarşıdaki Atatürk heykelinin önünde buluÅŸmak için sözleÅŸmiÅŸtik. Biz babamla tam önüne geldik ama ne gelen vardı ne de giden.

 “Birkaç dakika bekleyelim annen konuÅŸmaya dalmıştır. Hemen telefon ile aramayalım. Gelmezse ararız” dedi, bende kafamı salladım.

Ellerimizde çiçeklerle heyecanla annemi bekliyorduk. Ä°lk kez anneme çiçeÄŸi ben seçip almıştım. Birden ortalık karardı. Neden olacak, biri arkamdan gözlerimi kapamıştı. Pamuk ellerine bakılırsa bu benim canım annemdi. Arkamı döndüm. Ä°ki kolunun altına sıkıştırdığı gül buketlerine hayretle baktım.

Birini babama, birini bana uzattı. Artık hepimizde birer buket gül vardı.

Eve doÄŸru yürürken birbirimize ve çiçeklerimize bakıp gülmeyi hiç ihmal eder miyiz? Bizi görenlerde gülmüÅŸ müdür acaba? Kim bilir?

Eve geldik ve vişne aromalı kek yaptık birlikte.

Keklerimizi yerken güllerimiz eÅŸlik etti bize.

Bugün için özel birde fotoÄŸraf çektik, deÄŸmeyin keyfimize!

 Hem biliyor musunuz? Ben erkeklere de çiçek alınabileceÄŸini ilk o gün öÄŸrendim…

Sevginin açamayacağı kilit yoktur. Sevgiyi gönülden hisseden herkesin günü kutlu olsun.

EtkinliÄŸimiz;

Evadan Üç kalpli Çubuk Yapımı:

Ä°stediÄŸimiz üç renk evadan üç boy kalp kesiyoruz. Yapıştırıcı yardımıyla iç içe yapıştırıyoruz. En son aÅŸamada ise çubuÄŸa yapıştırabilirsiniz. Dilerseniz kalp adetini ailenizin kiÅŸi sayısı kadar artırabilirsiniz. Dilerseniz karton da kullanabilirsiniz.

Etkinlik fotoğrafları:

 

ViÅŸneli Sevgi Kek Tarifi;

1 su bardağı şeker

3 yumurta

1 kabartma tozu

1 vanilya

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

2 su bardağı un

1 avuç dondurulmuÅŸ viÅŸne

Öncelikle ÅŸeker ve yumurtamızı köpürene kadar karıştırdık. DiÄŸer malzemelerimizi sırasıyla ekledik. YumuÅŸak bir hamur elde etmeye gayret gösterdik. PiÅŸmemiÅŸ hamurunuz ne kadar sıvı olursa kekiniz o kadar yumuÅŸak olur. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dk piÅŸirebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Vişneli Sevgi Keki Fotoğrafı;

 

 

Yazar Hakkında

/images/gamze-yener.png

Gamze Yener

Yazar

Yazar hakkında

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap