Ebeveynlere YouTube İçin Kılavuzu

Bu yazımızda sizlere çocuklarımızın vazgeçilmezi YouTube’ u nasıl daha güvenli halde izleriz, izletiriz çocuklarımıza onları derlemeye çalıştık.

Artık günümüzde YouTube en küçük bebeğimizden çocuklarımıza kadar çok izleniyor bunu sürekli çevremizde görebiliyoruz. @yankıyazgancom hocamızın söylediği gibi “ biz öğretiyoruz çocuklara tv izlemeyi, tablet izlemeyi oysa onların ihtiyacı yok”. Bizde veriyoruz madem doğru ve güvenli kullanalım diyoruz. Bu nedenle bu yazımızda YouTube ile ilgili siz ebeveynlere yardımcı olacabileceğini düşündüğümüz birkaç bilgi vermek istedik.

Çocuklarımın YouTube izlemesini izlemenin en iyi yolu nedir?

Çocuklarınıza ne izlediklerini sorun ve onlara katılın. Genel olarak, çocuklar belirli kanallara giriyor veya belirli YouTube kişiliklerini izliyorlar, çünkü onlar eğleniyorlar (aktif olarak "kötü" şeyler aradıkları için değil). Birçok çocuk doğal olarak sevdikleri videoları paylaşmak ister. Ancak, kutudan çıkarma videoları gibi bazı garip şeyleri izlemeye hazır olun. Çocuklar paylaşmak istemiyorlarsa, izledikleri kanalın adını alın ve daha sonra izleyin. İçerik hakkında fikir edinmek için aynı içerik oluşturucunun birkaç videosunu izleyin.

Çocuğumun YouTube'da ne izlediğini nasıl öğrenebilirim?

Çocuğunuzun YouTube'da izlediği içerikle ilgili endişeleriniz varsa - ve onlarla konuşmayı denediyseniz - İzleme Geçmişini kontrol edebilirsiniz. Çocuğunuzun (yalnızca bir Gmail adresi gerektiren) bir YouTube hesabı varsa, YouTube sayfasında son izlenen videolar, izleme geçmişine dayalı önerilen videolar ve izlediklerine benzer kanallar için öneriler görüntülenir. Çocuğunuz izleme geçmişini silse bile, önerilerin tümü izledikleri şeylerle ilgili olacaktır.

Çocuğumun YouTube' da izlediği videoların arkasında kimlerin olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Yaratıcıyı araştır. Her videonun içerik oluşturucusunun adı video penceresinin altında görünür ve genellikle videonun arkasındaki kişi ve / veya kanalın kendisi hakkında biraz bilgi içerir. Bir Wikipedia sayfası veya başka bir Web varlığı olup olmadığını öğrenmek için içerik oluşturucunun adını Google (çoğu YouTube kullanıcısı, markalarını tanıtmak için Snapchat, Twitter ve Instagram dahil olmak üzere diğer sosyal medyayı kullanır). Çocuğunuzun en sevdiği YouTube kişiliğinin etkileyici bir erişime sahip olduğunu öğrenebilirsiniz.

YouTube' daki ilgili videoları nasıl yönetebilirim?

Sonraki Sıradaki bölümde sayfanın sağ tarafında listelenen önerilen videolar, ana videoyla bir şekilde ilişkilidir. Ancak öneriler genellikle kapalıdır, çünkü el seçimine değil bir algoritmaya dayanırlar. Bunları çocuğunuzun yaşı ve ilgi alanlarına göre biraz daha iyileştirebilirsiniz. Video başlığının yanındaki üç noktayı tıklayın ve "İlgilenmiyorum" u seçin. 

Kaynak: https://www.commonsensemedia.org/blog/parents-ultimate-guide-to-youtube#How%20can%20I%20manage%20the%20related%20videos%20on%20YouTube?

 

 

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap