Serüven Sizce Sadece Bir Macera Mıdır

Yakın zamanda eserlerini severek takip ettiğim çocuk edebiyatı yazarlarından Sara Şahinkanat’ ı dinleme şansım oldu. Hikayeleri; içtenliği ve karakterlerinin sizden biri gibi olma özelliği ile okuduğunuz zaman sizi içine çeker ve huzur bulursunuz. O söyleşide söylediği bir cümleyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sara Hanım “çocuk kitapları yazmaya 40 yaşında başladım” dedi. Evet, daha önce hiç çocuk kitabı üzerine yazısı olmamış. Fakat mesleği gereği reklamcılık üzerine çalıştığından reklam metin yazarlığı vs. konularında çalışmaları olup “yazı” hayatında başka şekillerde de olsa hep var olmuş. Çocuk alanında edebi eserleri yazma konusu 40 yaşında deneyimlediği bir tutkuymuş. Bu cümleyi duyduğumda yine aklıma Sevgili Dr. Bahar Eriş Hoca’nın “Korkmasaydın Ne Yapardın?” Kitabında bahsi geçen KFC’ nin kurucusu Colonel Sanders’ in KFC’ yi 50 yaşında kurduğu ve Tolstoy’un 67 yaşında bisiklet sürmeyi öğrenmesi geldi ki aslında bizlere başarı hikayelerinde önemli olanın yaş değil hakikatle istemek ve emek etmekten geçtiğini gösteriyor.

             Bugüne kadar hayat felsefesi olarak her zaman “bunu yapan da bir insan değil mi?” diyerek yapılamayacak hiçbir şey olmadığına inanmayı ve hiçbir şeyin yaşı olmadığını savunmayı tercih ettim. Ve bu bakış açısı cesaretle atılan adımları attırdı bana. Daha önceki yazılarımdan “Benim Hikayem” başlıklı yazıda sizlere mutlu olmak için aldığım kararları ve seçtiğim yolları anlatmıştım. Bu yazımda ise içinde benimde olduğum “Hiçbir şey için geç değil” felsefesi ile yola çıkan 7 tatlı bayan arkadaşımdan bahsedeceğim.

             Hepimiz “Serüven” isimli bir proje kitapta yer aldık. Her birimizin farklı meslekleri, farklı ilgi alanları ve farklı sorumlulukları olmasına rağmen bizi bir araya getiren ortak nokta “YAZMAK” oldu. Hepimizin içinde geçmişten süregelen, kimilerinde gün yüzüne çıkmış kimilerinde gün yüzüne çıkmamış bir yazma tutkusu vardı ve hayata geçirilmeyi bekliyordu. Bizlerde daha fazla beklemedik ve çalışmalara başladık.    

             Bireysel olarak yazılan kitaplarda gösterilen emeği ve çalışma yoğunluğunu eminim ki kimse inkâr edemez. İşte ortada bir proje kitap hazırlığı var ise bu emek ve çalışma yoğunluğu iki kat artıyor. Çünkü her bir yazarın hikayesinin önce kendi içinde olgunlaşma süreci, sonra grupla bütünleşmesi, resimlerinin organizasyonu, kitap yaş aralığına uygunluğu, çocuğa görelik gibi teknik açılardan incelenip oluşturulması tartışmasız daha yoğun çalışma gerektiren bir süreçtir.

             Bizler bu projede, kitabı derleyen Sevgili Ayşe Aydemir’in önderliğinde bir araya gelip ilkokul 2-3 ve 4. Sınıfların seviyelerine uygun çocuk hikayelerimizle yer aldık. Kitabımızın içerisinde 7 yazarın 7 öyküsünden oluşan ve ortak noktada olay örgülerinin maceraya dayalı olmasından dolayı “Serüven” ismiyle çıktık karşınıza. 

             Kitabımızda yer alan yazarlarımız benim gibi artık sevgili Manolya Hanım’ın annerehberi sayfasında düzenli yazılar yazarak sizler ile buluşacak ve sizlere daha yakın olacaklar. Her birimiz farklı alanlarda kendi ilgi alanlarımız ve mesleklerimiz doğrultusunda sizlere farklı bilgiler iletiyor olacağız.

             Bizleri daha yakından tanımanız açısından kendim dışındaki diğer yazar arkadaşlarımı sizlere kitabımızın içerisinde yer alan yazın dizinine göre kısaca benim gözümden aktarmak isterim.

 

Deniz IŞIK Nam-ı diğer kitapseveranneyim. “Hiçbir şey için geç değil” felsefesi ile yaşayan kitap dostu bir anne. Jeoloji Mühendisliği bitirip İnsan Kaynaklarında yüksek lisans yaptıktan sonra anne olup kendini çocuklarda ve kitaplarda bulan ve halen okumaya, öğrenmeye hevesli çocuk gelişimci, çocuk kitapları yazarı. İlk kitabı “Arkadaşım Kar Perisi” ile bizlerle buluşmuş olan yazarımız, “90’lar” isimli proje kitapta yer almış ve son günlerde ikinci bireysel kitabı olan “Beyaz Kaz Albi’nin” bizlerle buluşacağı günü heyecanla beklemektedir. Yazarımız ismi gibi denizi ve kedileri çok sevmektedir. Adana’da yaşayan yazarımız evli ve bir kız çocuk sahibidir. İlgi alanları P4C, çocuk kitapları analizi, çocuğa dair her şey. Yazarımızın güncel paylaşımlarına @kitapseveranneyim instagram sayfasından ulaşabilirsiniz.

Seher ÖZTÜRK İçinde bulunduğu kalabalık hayata karşılık yine “Hiçbir şey için geç değil” felsefesi ile yola çıkan ve gençliğindeki hayalini gerçekleştirme peşinde koşan, çok okuyan ve masalları çok seven bir anne. İngilizce İşletme lisans eğitiminden sonra pazarlama alanında yüksek lisansını bitiren yazarımız aynı zamanda çocuk gelişimi lisans öğrencisi olup okumaya hiçbir zaman son vermeyenlerdendir. “Serüven” proje kitabı dışında sizlerle buluşmayı bekleyen “Anne Masalları” projesinde de yer almış bireysel çalışmalarına devam etmektedir. Adana’da yaşayan evli, bir kız ve ikiz erkek çocukları olan yazarımız bu yoğunluktan şikâyet etmeden yüreğindeki yazma aşkı için bulduğu her anı değerlendiren yazarlarımızdan. Yaşadıkları anları, gezdiği yerleri fotoğraflamayı seven yazarımızın yeni tatları bir araya getirmekteki ustalığını da belirtmek isterim. İlgi alanları çocuk masalları, masal anlatıcılığı, çocuk ve yetişkin kitap analizleri, çocuk gelişimi. Yazarımızın güncel paylaşımlarına @segurem instagram sayfasından ulaşabilirsiniz.

Gamze YENER Yoğun kurumsal çalışma hayatında olan yazarımız özel bir bankada bankacı olarak mesleğini icra etmekte olup işletme lisans mezunudur. Aynı zamanda kendini geliştirmekten hiç vazgeçmeyen yazarımız çocuk gelişimi lisans öğrencisi olup çocuk edebiyatı üzerine eğitimler almaya devam etmektedir. “Serüven” proje kitabı dışında kadına şiddet konulu “Adımı Unutma İmza Kadın” proje kitabında da yer almış sizlerle buluşmayı bekleyen “Anne Masalları” projesi içinde yazı yazmıştır. Bireysel çalışmalarına devam eden yazarımız naif ve sevgi dolu yapısı ile dikkat çekmektedir. Yazma tutkusunu bastırmayıp “her zaman her yerde yazarım” hayat felsefesi ile işe gidiş geliş sürelerinde dahi yazı yazmayı atlamamaktadır. El işleri ile yapılan aktiviteleri ve sürprizler yapmayı çok seven yazarımız gördüğü her resme bir de hikâye yazabilmektedir. Evli ve 1 erkek çocuk sahibidir. Lüleburgaz’da yaşamaktadır. İlgi alanları çocuk kitapları, çocuk edebiyatı. Yazarımızın güncel paylaşımlarına @gamzelihikayeler instagram sayfasından ulaşabilirsiniz.

Elif YEŞİLDAĞ Genç anne olan yazarımız içindeki yazma tutkusunu erken fark edip “ benim bir hayalim var” diyerek yola çıkanlardan. Biyoloji lisans eğitimini tamamlamış olup halen çalışmakta olduğu iş sağlığı ve güvenliği konusunda yüksek lisans eğitimi almaktadır.  Aynı zamanda çocuk gelişimi lisans öğrencisidir. “Serüven” proje kitabı dışında kadına şiddet konulu “Adımı Unutma İmza Kadın” proje kitabında yer almış sizlerle buluşmayı bekleyen “Anne Masalları” projesi içinde yazı yazmıştır. Bireysel çalışmalarına devam eden yazarımız nesli tükenen hayvanlara olan ilgisi, araştırmayı çok seven kişiliği, doğaya ve çevreye olan duyarlılığı ile bilinmektedir. Evli ve 1 erkek çocuk sahibidir. Lüleburgaz’da yaşamaktadır. İlgi alanları çocuk kitapları, baskısı biten kitaplar, sahafları araştırmak. Yazarımızın güncel paylaşımlarına @e.lifyesildag instagram sayfasından ulaşabilirsiniz.

Seçil KARABEL Uzun yıllar yazdığı yazıları “Serüven” proje kitabında sunarak çocuk edebiyatı eserlerinde yer almaya başlayan yazarımız kadına şiddet konulu “Adımı Unutma İmza Kadın” proje kitabında da yer almış ayrıca sizlerle buluşmayı bekleyen “Anne Masalları” projesi içinde yazı yazmıştır. İktisat Lisans öğrenimini tamamladıktan sonra hikâye ve masal anlatıcılığı üzerine eğitimler almış kendini çocuğa yönelik her konuda geliştirmeye adamıştır. Bireysel çalışmalarına devam eden yazarımız odaklanma, zekâ geliştirici ve dikkat konularında çocuklara yönelik oyunları ve materyalleri araştırmayı, çocuk kitaplarını temalarına göre incelemeyi sever. Evli ve 2 erkek çocuk sahibidir. İstanbul’da yaşamaktadır. İlgi alanları hikâye ve masal anlatıcılığı, çocuk zekâ, dikkat ve odaklanmaya ilişkin kutu oyunları, materyaller. Yazarımızın güncel paylaşımlarına @yediyirmidortanne instagram sayfasından ulaşabilirsiniz.

Betül AKBULUT Erken yola çıkan annelerimizden olan yazarımız İşletme lisans eğitimini tamamladıktan sonra İşletme alanında pedagojik formasyon eğitimi almış olup halen Sosyoloji lisans alanında 2. Üniversite eğitimine devam etmektedir. “Serüven” proje kitabı dışında kadına şiddet konulu “Adımı Unutma İmza Kadın” proje kitabında yer almış sizlerle buluşmayı bekleyen “Anne Masalları” projesi içinde yazı yazmıştır. Bireysel çalışmalarına devam eden yazarımız anılarını fotoğraflar çekerek biriktirmeyi, yağlıboya tablolar yapmayı sevmekte olup müziğe olan ilgisinden dolayı gitar ve piyano çalma hayaline kavuşmak için çalışmalara başlamıştır. Mersin’de yaşamakta olup evli 1 kız ve 1 erkek çocuk sahibidir. İlgi alanları P4C, oyun terapisi, masal terapisi, masal anlatıcılığı, resim analizi, çocuk kitapları analizidir. Yazarımızın güncel paylaşımlarına @betulakbulutofficial instagram sayfasından ulaşabilirsiniz.

Ben Işık Saraç, buraya da kendi hikayemi koyuyorum okumak isterseniz https://annerehberi.com.tr/post/benim-hikayem

Bizler için “Serüven” öyküleriyle heyecan veren macera içerikli kitap olmanın dışında “Hiçbir şey için geç değil” felsefesi ile hayata başka açılardan bakabilme fırsatını tanıyan mucize oldu.

Kitaplarla ve sevgiyle kalın…

Işık SARAÇ

14.01.2021         

Yazar Hakkında

/images/isik-sarac.jpeg

Işık Saraç

Yazar

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap