Sefa Aden'e Mektup

Allah’tan dileÄŸimdi seninle yaÄŸmur yaÄŸarken göz göze gelmek. 10.01.2022 tarihinde öyle de oldu. DoÄŸum yaptığım gece odamı ÅŸimÅŸek aydınlatıyor sesim de gök gürültüsüne karışıyordu. Seninle ilk ten tene temas ettiÄŸimizde ki yaÅŸadığım his ömrüm boyunca bana eÅŸlik edecek.

Kendime 2024 yılının Anneler Gününde bu hediyeyi vermek istedim. Canım oÄŸluma mektup yazmak istedim.

Seninle her ÅŸeyi keÅŸfetmek o kadar deÄŸerli ki. “Sütüm gelecek mi acaba? Emzirebilecek miyim?” diye düÅŸünürken senin artık en sevdiÄŸin sebze ve meyvelerinin olması, emeklemen, düÅŸüp tekrar ayaÄŸa kalkıp yürümen. Ä°lk seni kucağıma korkarak alışımı hatırladığımda gözlerim dolardı ÅŸimdi babacığınla top oynarken dizinin yara bere olmasına aldırmadan oyununa devam etmen yine gözlerimin dolmasına neden oluyor.

“Bu hayatı sana öÄŸretebilir miyim? BaÅŸarabilir miyim?” diye düÅŸünürken senin hayatı keÅŸfettiÄŸin, deneyimlediÄŸin anlarda direkt benimle göz teması kurman öÄŸrettiÄŸimi ve baÅŸardığımı gösteriyor bana. “Ä°ÅŸe nasıl baÅŸlayacağım? Seni nasıl bırakacağım?” düÅŸünceleri ruhumu incitirken ÅŸimdi senin anneciÄŸini öperek el sallayarak uÄŸurlaman ruhumu okÅŸuyor. Ä°lk yaÅŸ günündeki ÅŸaÅŸkınlığın, ikinci yaÅŸ gününde doÄŸum günü pastanı kendin seçebiliyor olman, her bir an her bir yaÅŸanmışlık o kadar deÄŸerli ki senden önce hayatım çok duraÄŸanmış, “sen hayatıma hareket kattın” diye düÅŸünmeden edemiyorum.

Seni eÄŸitmek, seni yetiÅŸtirmek, limonun ekÅŸiliÄŸini senin yüzünle tekrar öÄŸrenmek paha biçilemez bir mutluluk.

Masumiyetinin büyüklüÄŸü  “Seni nasıl daha iyi bir birey olarak yetiÅŸtirebilirim?” sorusunu sürekli sorduruyor bana. Ömrüm boyunca bu soru hep yüreÄŸimde olarak davranacağım sana. TeÅŸekkür ederim ömrümün baharı.

Bana bu dünyada saf sevgiyi, baÄŸlılığı, mutluluÄŸu doruklarda yaÅŸattığın için…

Sonsuz ÅŸükürle teÅŸekkür ederim var olduÄŸun için.

Bana Anneler Günü’nü yaÅŸattırdığın için.

Ä°lmin ve hilm’ in sonsuz olsun.

 

 

 

Yazar Hakkında

Seda Sabancıoğullarından

Anne- Çevre Mühendisi

Yazar hakkında

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap