NSANAT MERKEZÄ°

N SANAT MERKEZÄ°  

Adana Ressamlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Nermin Levent’in de aralarında bulunduÄŸu, Nesrin Işık ve Mimar Mustafa Arıdaşır kardeÅŸlerin kurmuÅŸ olduÄŸu bir merkez. Ziyaretlerine gittiÄŸimde, Nsanat Merkezi’nin sakin huzur veren bahçesinde beni bekliyorlardı. Nasıl heyecanlı bir bekleyiÅŸti. Ben heyecanlı, onlar benden heyecanlı. Sohbete baÅŸladık. Sanat dolu, sanatla iç içe yaÅŸamış ve bu sanat aÅŸkını çevrelerindeki insanların da yaÅŸamasını isteyen sıcacık bir aile. MüthiÅŸ enerji dolu bir sohbet gerçekleÅŸtirdik. Röportaj geri planda kaldı tabiki. Biz hemen ne tür bir etkinlik yapabiliriz, kaç kiÅŸiyi sanatla buluÅŸtururuz orada onları konuÅŸtuk. O etkinlik ve projelerle ilgili beyin fırtınasından o röportaj nasıl saÄŸlam çıktı bende çok ÅŸaşırdım. Ama çıktı ve ÅŸu an onu okumanıza az kaldı. Keyifli okumalar.

 N SANAT MERKEZÄ°NDEN BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z? 

Adanalıyız, 7 kardeÅŸiz. KardeÅŸler olarak hepimizin de sanata yatkınlığı ve ilgisi var. 7 kardeÅŸte de sanatın he türü var; ressamı, roman yazarı, bilim adamı, cam füzyoncusu, müzisyeni. Bu, bizim çocuklarımıza, torunlarımıza bile yansımış vaziyette. N Sanat Merkezi’ nin Ä°stanbul’da yaÅŸayan bir bireyi olarak (Mustafa Arıdaşır), sanatı takip edebildiÄŸim kadarıyla baktığımda, Adana’nın, bireysel olarak Türkiye’ nin önde gelen sanatçıları olmasına raÄŸmen, bir türlü öne çıkmadığını ve Adana’ nın gerilerde kaldığını düÅŸünüyorum. Adana’ da kardeÅŸlerimin farklı atölyeleri vardı ve sanata zaten gönülden hizmet ediyorlardı. Onlarla güç birliÄŸi yaptık ve N Sanat Merkezi doÄŸdu.

Sanatı yaÅŸamak, yaÅŸatmak ve yaymak için Adanalılarla buluÅŸtuk.

MERKEZÄ°NÄ°ZDE HANGÄ° SANAT DALLARINDA HÄ°ZMET VERMEKTESÄ°NÄ°Z?

Öncelikle ÅŸunu belirtmek isteriz ki, 4 yaÅŸtan itibaren sınırsız yaÅŸa hizmet veren bir merkezdir burası. Biraz detaylandıracak olursak;

BÜYÜKLER Ä°ÇÄ°N

Temel resim eÄŸitimi ve kursiyerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmak ve sanatla iç içe olmak amaçlarımızdan bazılardır.  Sanatı bilinçli yaÅŸamalarını saÄŸlamak, sadece resim yapmak deÄŸil, resmi anlamak anlatmaktır Adanalılarla buluÅŸma nedenimiz.

Merkezimizde; görsel sanatlar resim-iÅŸ öÄŸretmenliÄŸi, güzel sanatlar liselerine hazırlık, güzel sanatlar fakültelerine hazırlık kursları verilmektedir. Üniversitelerin resim, heykel, grafik, seramik, tekstil tasarım, iç mimarlık vb. alanlarına da öÄŸrenci hazırlamaktayız.

Sadece çocuklarımızın deÄŸil, emeklilerin de içindeki potansiyeli dışarı çıkarmaya çalışmaları bizleri çok mutlu diyor.

Tüm kursiyerlerimize her ne kadar hobi olarak ulaÅŸsalar da, resimleri görsel anlamda yansıtarak resmin içeriÄŸini anlatıyoruz.

ÇOCUKLAR Ä°ÇÄ°N

Çocuklarda 4 yaÅŸtan itibaren eÄŸitimlere baÅŸlamaktayız. Çocuktaki o yaratıcılığın ölmemesine gayret ediyoruz. Atölyede tek düzen resim göremezsiniz, her çocuk kendi yaratıcılığını ortaya çıkarır. Sanat çocukların sosyalleÅŸmesini saÄŸlıyor.

Çocuklarımızın sanatı, ilkel sanattan baÅŸlayıp, modern sanata kadar, oyunla, eÄŸlenceyle öÄŸrenmesini saÄŸlıyoruz.

Çocuklarla uyguladığımız eÄŸitim paketi içerisinde resim boyama teknikleri, ebru, cam füzyon, seramik, mozaik gibi çalışmalar bulunmaktadır.

Bilim Sanat Merkezi sınavlarına hazırlık çalışmaları da uyguladığımız programlar arasında yer almaktadır.

MÜZÄ°K

Merkezimizde müzik alanında, piyano, yan flüt, solfej, ÅŸan dersleri ve konservatuara/ güzel sanatlara hazırlık dersleri yapılabilmektedir.

EĞİTMENLERİMİZ

Konservatuar mezunu, alanında deneyimli eÄŸitmenlerimizle çalışmaktayız.

ÇALIÅžMA SAATLERÄ° NEDÄ°R?

Haftanın her günü 09:00 – 19:00

MERKEZÄ°NÄ°ZÄ° DÄ°ÄžER MERKEZLERDEN AYRIRAN EN ÖNEMLÄ° ÖZELLİĞİ NEDÄ°R?

Biz bu merkezi, burada kendimizi yaÅŸamak için açtık. Mekan olarak bağımsız bahçesi olan, özgün sanat yapabileceÄŸimiz bir mekan tasarladık. Sanatı yaymak, yaÅŸatmak sanatla iç içe olmak istedik.  Ä°ÅŸte bu samimiyet ve sanata olan sevgimizle gelip sanatı yaÅŸayın istediÄŸimiz bir Mekan tasarladık. Bütün sanatsever, sanatla yaÅŸamak isteyenleri Merkezimize bekliyoruz.

 YAZ AYLARINDA HÄ°ZMET VERÄ°YOR MUSUNUZ?

Yaz aylarında hizmet veriyoruz.

 

Her güzel sohbetin maalesef bir sonu oluyor. Nsanat Merkezi sohbeti de öyle oldu benim için. Ä°yi tarafından bakmayı öÄŸrendim, nasıl mı? Çocuklarımız için yeni etkinlik kapıları sonuna kadar açılıyor bu röportajlar sırasında. Hep Röportajı yaptığım kiÅŸilere teÅŸekkür ediyorum yazılarımda. Bu kez bir farkılık yapmak istiyorum. N Sanat Merkezi kurucularımızı yetiÅŸtiren anne ve babaya teÅŸekkür etmek istiyorum ben bugün, böyle bir aile kazandırmış Adanamıza.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Mahfesığmaz Mah. 79021 Sok. No: 6 Çukurova /Adana

Tel: 0 (532) 773 0474, 0 (536) 960 62 20

Web: http://www.nsanatmerkezi.com/

Facebook:

Ä°nstagram: https://www.instagram.com/nsanatmerkezi/

GÖRSELLER

Yorum yap