DİDİGO ÇOCUK

Anaokullarıyla ilgili uyguladığımız proje kapsamında, ilk etkinlik okulumuz olan ve projemize canı gönülden destek veren "Açelya Anaokulu" etkinliğimize oğullarıyla birlikte katılmışlardı Sümeyra Kılıç Yalçın ve Muhammet Yalçın. İlk orada tanışmıştık kendileriyle. “Anne-çocuk için yurt dışında bu tür aktivitelerin olduğunu ancak burada olmadığını” belirtmişlerdi. Bizim etkinliğimize gelince fikirlerini değiştirdiler tabiki. Didigo Çocuk’tan bahsettiler “açacakları atölyelerden, kafeden, oyun alanından, onlarla da etkinlik yapabileceğimizden”. Yani Ocak ayından alınmış bir randevudan bahsediyoruz aslında. Günler geçti ve Didigo Çocuk Adanalı çocuklarımızla buluştu ve bilgileri şimdi Annerehberi' nde.

BİZE BİRAZ DİDİGO KURUCULARINDAN VE DİDİGO ÇOCUK’TAN BEHSEDER MİSİNİZ?

Ben (Sümeyra) 1986 yılında gurbetçi bir ailenin 2. Çocuğu olarak Hollanda’ da doğdum, büyüdüm. Eğitimimi Hollanda’ da tamamladım. Rotterdam Universitesi Pedagoji bölümü mezunuyum. Universite son sınıfta tezimi Hollanda’ da yerel bir çocuk kütüphanesi için yazdım (Jeugdafdeling bibliotheek Rijswijk). Bu kütüphane de çalıştığım süre içerisinde (Avrupa ve Hollanda) çocuk edebiyatı hakkında bilgi sahibi oldum, kütüphane olarak yerel Anaokulları ve kreşlere Pedagojik destek sağlayıcı eğitim materyalleri hazırladım. Kütüphanede çalıştığım dönemde çocuk kitap evi açma fikri beni hep heyecanlandırdı.

2012 yılının Temmuz ayında Adana’ ya taşındım. Adana’ ya geldikten sonra bir devlet kurumunda sözleşmeli olarak çalıştım. 2015 yılında oğlum doğduktan sonra özellikle Adana’ da çocuğumla birlikte vakit geçirebileceğim olanaklara ihtiyaç duymaya başladığımda kafamda bu proje belirlenmeye başladı. Bu süreçte Hollanda tatillerimde yurtdışındaki gözlemlerimle kafamdaki proje şekil almaya başladı. Yaklaşık 2 yıl önce kağıt üzerinde projemi yazmaya başladım. 2017’ nin sonlarına doğru konumlanacağımız yeri belirledik ve tadilatlara başladık. 5 ay süren bir serüvenin ardından kapılarımızı açtık.

Ben (Muhammet ) İşletme mezunuyum Yüksek Lisansımı 2016 yılında Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde Yönetim ve Organizasyon Bölümü Üzerine tamamladım. Özel bir şirkette insan kaynakları uzmanlığı yapıyorum. Aynı zamanda Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde İş sağlığı ve güvenliği üzerine 2. yüksek lisansımı tamamladım. Eşimin meslekli birikimine güvendiğim için bu hayaline ortak olmak istedim.

İSMİ NEDEN DİDİGO? Didigo projesini yazarken oğlumun o zamanlarda favori oyuncağı vardı peluş bir dinozor. Onunla oynarken “dino digo didigo” diye ağzında tekerliyordu. Didigo bizim çok hoşumuza gitti ve bu şekilde ismimiz oluştu. Logomuzda da bu sebeple dinozor kullandık.

DİDİGO ÇOCUK DEDİĞİMİZDE TAM OLARAK NELERİ İÇERMEKTEDİR?

500 m2 iç mekan, 120 m2 dış oturma alanı ile sizlere hizmet vermektedir. İç mekanımız; Kafe, organizasyon bölümü, amfi ve kitabevi, store bölümü, 0-3 yaş oyun alanı, 3-8 yaş oyun alanı ve 0-12 yaş atölye’ den oluşmaktadır.

DİDİGO Amfi ve Kitabevi;

25 çocuk kapasiteli amfimiz; interaktif masal okuma saatleri, masal atölyeleri, mini-  tiyatro gösterileri ve drama atölyeleri için özel olarak tasarlanmıştır. Amfinin karşısına konumlanmış geniş yelpazeli kitabevimizde 0-12 yaş grubu için;  Türkçe, İngilizce ve Flemenkçe içerikli masallar, klasikler ve etkinlik kitapları bulunmaktadır.

Dinozor yumurtası olarak tasarlanmış okuma köşelerimizde çocuklarınız hayal dünyalarının kapılarını aralayacaklar. Masallarla hayvanlar âleminde geziye çıkarak, samanyolunda yıldız keşfine çıkacaklar.

DİDİGO Store;

Oyuncak ve aksesuarların yanı sıra kitabevimizde bulunan kitapları ve evinizde çocuğunuzla birlikte uygulayabileceğiniz etkinlik içerikli tematik paketlerimizi buradan temin edebilirsiniz.

DİDİGO Oyun Alanı;

Oyun alanlarımız 0-3 yaş ve 3-6 yaş grupları için ayrı olarak tasarlanmıştır. Fiziksel gelişimleri ve motor becerileri farklı olan yaş gruplarını bu şekilde birbirinden ayrı tutarak her iki yaş grubu için optimum düzeyde rahat hareket edebilmeleri amaçlanmıştır. Oyun alanlarımızda seçilen oyun üniteleri pedagog ve mimar tarafından ortak bir çalışmayla DİDİGO için özel olarak tasarlanmıştır.

Oyun alanımızda eğitmenlerimiz tarafından eğitici oyun kurma ön plandadır. Eğitmenlerimiz oyun esnasında yönlendirmeli (direktif) ya da yönlendirmesiz (non- direktif) olarak oyun kurmayı hedeflemekte ve uygulamaktadır.

DİDİGO Atölye;

  • Eğiti ve eğlenceli atölyeler, etkinlikler (3+ yaş)
  • Okullar/ sınıflar için masal atölyeleri ve sanatsal atölyeler,
  • Ebeveynli oyun grupları (12-18/ 18-24/ 24-36/ 36-48 aylık gruplar)

Atölyemizde tek seferlik ve dönemsel atölye çalışmalarımız kapsamında resim, masal, dans, drama, animasyon gibi farklı sanat dalları ile çocuğunuz hem eğlenecek, hem yeteneklerini geliştirecek.

Atölye içeriklerimiz pedagogumuz tarafından şuanda hazırlanmakta. Çok yakında atölyelerimiz faaliyete geçiyor. Atölye faaliyetlerimiz çok yakında instagram sayfamızda tanıtılacaktır.

Ebeveynli oyun grupları; (anne/ baba veya her ikisi)

Ebeveyn katılımı ile gerçekleşen oyun gruplarında, çocukların ince ve kaba kas gelişimi, zihinsel ve duyusal gelişimlerini destekleyen oyun ve etkinlik içeriği pedagog kontrolünde hazırlanmaktadır.

Oyun gruplarına katılım için abone olabilir veya istediğiniz tema/ içeriğe göre katılım sağlayabilirsiniz.

DİDİGO Kafe hakkında… 

Güzel ve sağlıklı bir kahvaltı mutluluk demektir ve günün en önemli öğünüdür. Ev yapımı reçel, organik yumurta ve doğal peynirler ve diğer çeşitlerimiz ile güne bizim kahvaltımızla başlamak isteyeceksiniz.

Kafemizde size sunduğumuz yemeklerimiz el yapımı ve katkısız olarak hazırlanır. Yemeklerimizde kullandığımız etleri özenle seçiyoruz, sebzeleri ise mevsiminde geleneksel yöntemlerle hazırlayıp saklıyoruz.

Kahveler, ev yapımı limonatalar, taze sıkma meyve suları, demleme bitki çayları, ev yapımı kek ve kurabiyeler sizin için özenle hazırlanıyor.

Kafemiz; geniş ve rahat mekan tasarımıyla ailenizin rahatlığını düşünüyor, çocuk dostu kafemizde çocuğunuz yemeğini bitirdikten sonra oyun alanımızda keyifli vakit geçirirken sizde rahatça kahvaltınızı, yemeğinizi yiyebileceksiniz.

Didigo Mutfakta kim var?

Menü içeriği, yemekler ve kahvaltılar deneyimli şefimiz tarafından hazırlanmakta ve beğeninize sunulmaktadır.

Didigo Organizasyon alanı;

Özel günlerinizi dilediğiniz gibi yaşayabilmeniz için özel tasarlanmış parti alanımız size hizmet veriyor. İstediğiniz konsept çalışması, günün diğer detayları sizinle birlikte belirlenerek hiç unutamayacağınız bir gün hazırlıyoruz.

ÇOCUKLARDA YAŞ SINIRLAMASI VARMIDIR? MEKANINIZ DAHA ÇOK HANGİ YAŞ GRUPLARINA HİTAP EDİYOR?

Oyun alanı için yaş sınırlamamız 0-8 yaş, atölye, amfi ve kitabevi bölümümüz için 0-12 yaş sınırlamamız vardır.

ANNELERİN ÇOCUKLARINI BIRAKIP GİDEBİLECEĞİ BİR ORTAM VAR MIDIR? YOKSA SADECE EBEVEYNLİ Mİ?

Emanet sistemimiz mevcut olup, 3 saat sınırlamamız vardır.

ANNELERE VE ÇOCUKLARA YÖNELİK ÇEŞİTLİ SEMİNERLER OLUYOR MU, PLANINIZDA VAR MI?

Açıldıktan kısa bir süre sonra Seiba Uluslar arası Hikaye Anlatıcılığı Merkezi kurucularından Nazli Çevik Azazi tarafından çocuklara yönelik müzikli masal saati etkinliğimiz gerçekleşti. Ebeveynler tarafından olumlu geri dönüşler aldık. Önümüzdeki dönemde aileler ve çocuklara yönelik bu tarz etkinlikler ve seminer planlarımız var.

AKTİVİTELER EN AZ VE EN ÇOK KAÇ SAAT SÜREBİLİYOR?

Çocukların dikkat süreleri yaşa göre değişiklik gösterdiği için aktivitelerin süresi içeriğe ve hitap ettiği yaşa göre değişiklik gösterecek.

DİDİGO ÇOCUK’DA ÇOCUKLARLA İLGİLENEN EĞİTİCİ, ABLA VARMIDIR?

Didigo Çocuk’ da oyun alanı ve atölyelerimizde görevli eğitmenlerimiz çocuk gelişimi ve okul öncesi bölüm mezunlarıdır.

ÖZELLİKLE ANAOKULLARI GRUPLAR HALİNDE GELEBİLİR Mİ? BURAYA ÖĞRENCİLERİNİ GETİRMEK İSTEYEN ÖĞRETMENLER NASIL BİR YOL İZLEMELİLER?

Anaokulları ve sınıfları grup olarak Didigo Çocuk’ da (yemekli/ yemeksiz) ağırlıyoruz. Öğretmenlerimiz bizimle irtibata geçtiği takdirde karşılıklı içerik belirliyoruz.

SERVİS SİZ SAĞLIYOR MUSUNUZ?

Henüz servis hizmeti sağlamıyoruz, ilerleyen zamanlarda planlarımız arasında bulunmaktadır.

EKSTRA ORGANİZASYONLAR OLUYORMU VE KAÇ KİŞİLİK ORGANİZASYONLAR YAPILABİLİR?

Organizasyonların içeriğine göre değişim göstermektedir. Organizasyon alanımız 30 kişi kapasitelidir.

EBEVEYNLER NEDEN DİDİGO ÇOCUK’YA GELMELİLER?

Eğitmenlerimizi özenle seçiyor ve pedagog eşliğinde sürekli performans değerlendirmesi yapıyoruz. Bütün bölümlerimiz çocuk odaklı olup, ailelerin huzurlu ve sakin bir ortamda vakit geçirmelerine yönelik dizayn edilmiştir.

DİDİGO ÇOCUKHANGİ GÜN VE SAATLERDE HİZMET VERMEKTEDİR?

Hafta içi ve Hafta sonu 09:00 – 22:00 arası hizmet vermekteyiz.

FİYATLANDIRMA SİSTEMİNİZ NASIL ACEBA? İKİNCİ ÇOCUK İÇİN İNDİRİM UYGULANIYOR MU?

Serpme kahvaltı tercihinde ilk saat ücret alınmamaktadır. Bunun dışında oyun alanı kullanımına gelen ailelere 2. Ve 3. Saatler için indirim uygulanmakta. Aynı zamanda kardeş indirimimizde mevcuttur.

İLETİŞİM BİLGİLERİ.

Adres: Gürselpaşa Mahallesi Aliya İzzet Begoviç Blv. No 29-A Seyhan / ADANA

Tel: 0322-881-11-11 / 0530-246-01-01

İnstagram: https://www.instagram.com/didigococuk/

Facebook: https://www.facebook.com/didigococuk/

GÖRSELLER  

Yorum yap