ADANA DANS AKADEMÄ°

ADANA DANS AKADEMÄ°

Annerehberi’nde gördüÄŸümüze yer verdiÄŸimize mutlu olduÄŸumuz insanlar var. Bunlardan birisi de Adana Dans Akademi. Güzel, güneÅŸli bir günde Adana Dans Akademi’nin görselde gördüÄŸünüz muhteÅŸem bahçesinde keyifli bir sohbetti bizimkisi Ezgi Hanımla. Neler yaptıklarından, yapmak istediklerinden, sene sonu gösterilerinden, birlikte neler yapabileceÄŸimizden bahsettik. Evet, sohbet sonrası ayrılmak istemediÄŸimiz doÄŸrudur, birlikte çok ÅŸey yapmak istediÄŸimiz doÄŸrudur, neler yapacağımızı, kimlere, nerelere ulaÅŸmak istediÄŸimizi konuÅŸtuÄŸumuz doÄŸrudur. Hepsi ve daha fazlası için takipte kalın. Åžimdi dansa dair aradığınız çoÄŸu ÅŸeyi bulabileceÄŸiniz bir Merkezle ilgili bilgi dolmaya hazırlanın, beyninizi bilgiye açın.

 

BÄ°ZE BÄ°RAZ KENDÄ°NÄ°ZDEN VEADANA DANS AKADEMÄ°’DEN BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Ä°smim Ezgi MüftüoÄŸlu. Beden EÄŸitimi öÄŸretmeniyim aynı zamanda Mersin Üniversitesi Beden EÄŸitimi ve Spor Anabilim Dalında doktora yapıyorum. BeÅŸ senedir de BahçeÅŸehir Koleji’nde beden eÄŸitimi öÄŸretmeni olarak görev alıyorum. Adana Dans Akademiyi eÅŸim Alper MüftüoÄŸlu ile beraber devam ettiriyoruz hatta dans kısmına dahil olmam tamamen eÅŸimle alakalı çünkü dans onun için bir yaÅŸam ÅŸekli diyebilirim. DiÄŸer kısımlar zaten iÅŸim gereÄŸi hakim olduÄŸum ve ilgilendiÄŸim branÅŸlar.

Adana Dans Akademi, yetiÅŸkinlerin ve çocukların ruhsal ve bedensel geliÅŸimine katkı saÄŸlamayı amaçlayarak 2010 yılında faaliyet göstermeye baÅŸlamıştır. Kurslarına katılım gösteren tüm öÄŸrencilerin hayatlarına renk katmalarına olanak saÄŸlayacak, çeÅŸitli spor ve dans türlerini bünyesine almış olan Adana Dans Akademi.

Faaliyet gösterdiÄŸi ilin eski ve köklü spor kulüplerinin başında gelen Adana Tenis DaÄŸ ve Su Sporları Kulübü içerisinde, hobi sınıflarıyla haftanın belirli gün ve saatlerinde, hala derslerine devam etmektedir. Süreç içerisinde deÄŸiÅŸiklik göstermekle birlikte, ÅŸu an Cimnastik, Bale, Hip hop ve Zumba Kids branÅŸlarında eÄŸitimlerine devam eden Kurumumuz, tümü branÅŸlarında uzman eÄŸitmen kadrosu ile her geçen gün kendini geliÅŸtirerek, hep daha iyisini hedefleyerek yoluna devam etmektedir.

EĞİTMEN VE GÖREVLÄ° KADROSNUZ HAKKINDA DETAYLI BÄ°LGÄ° ALABÄ°LÄ°R MÄ°YÄ°Z?

Dans Akademide eÄŸitim kadrosu olarak dört tane cimnastik, bir tane bale ve bir tane de dans eÄŸitmeniyle çalışıyoruz. Ayrıca veli iletiÅŸim kısmında üç tane arkadaşımız ve kafe bölümümüzde de üç tane daha ekip arkadaşımız var. Ekip arkadaşı diyorum çünkü gerçekten zincirin halkaları gibiyiz ve birbirimizi tamamlıyoruz. Bünyemizde çalışan birçok arkadaşımız, akademinin kurulduÄŸu ilk 2 yıl yetiÅŸkin grubunda öÄŸrencimiz olan kiÅŸiler. Yani diyeceÄŸim o ki çalışan insanların iÅŸini sahiplenmesi bizim kurumumuzdaki önceliklerimizden ve bunu bu ekiple baÅŸardığımızı düÅŸünüyorum.

MERKEZÄ°NÄ°ZDE HANGÄ° SPOR DALLARINDA HÄ°ZMET VERMEKTESÄ°NÄ°Z?

 

HÄ°P HOP

Dans olarak ÅŸu anda çocuk grubuna hip hop olarak derslerimiz var ama bu talep edilen branÅŸa ve yaÅŸ grubuna göre deÄŸiÅŸebiliyor. Hip hop dansı duyguların özgürce ve bireysel olarak ritim üzerine hareketsel aktarımıdır. Dünyada çok yaygın ve popüler olan bu dans hem terapi hem de spor olarak yapılmaktadır.

Dersler temel hiphop hareketlerinden yola çıkarak birçok hareketin birleÅŸtirilmesiyle ÅŸarkılar üzerine yazılan koreografiler ÅŸeklinde ilerlemektedir. Dersler grup halinde yapılmakta olup, kiÅŸiler derslere spor ayakkabı giymek koÅŸuluyla kendilerini rahat hissettikleri kıyafetlerle katılabilmektedirler. Haftada bir gün 90 dakika olacak ÅŸekilde ve yaÅŸ grubuna göre dersler oluÅŸmaktadır. Özel ders seçeneklerimiz tabiki mevcuttur. Hip hop branşı kurumumuzda 9-14 yaÅŸlarını kapsamaktadır.

 

JÄ°MNASTÄ°K:

Bedenin fiziksel yapısını düzeltme, güçlendirme ve geliÅŸtirme amacıyla düzenli hareket ettirme sanatıdır.

Kas gruplarının kuvvet ve esneklik açısından, temel ve özel uygulamalarla çalıştırıldığı, eklem hareketliliÄŸinin ve motorik (kuvvet, çabukluk, koordinasyon, esneklik, ritim, denge) özelliklerin en iyi ÅŸekilde geliÅŸtirildiÄŸi, hareket becerisi ve algılamasının üst seviyeye çıkarıldığı vücudun yatay ve dikey planlarda kontrollü bir ÅŸekilde kullanıldığı bir branÅŸtır. Tüm spor ve dans türlerinin temel eÄŸitimi olup, hem kız hem erkek çocuklara hitap eden, fiziki ve ruhsal geliÅŸimi saÄŸlayan, küçük yaÅŸlarda baÅŸlanabilen olimpik bir branÅŸ olan Cimnastik, çocuklar üzerinde fiziki geliÅŸimi saÄŸlarken, çocukların boylarına göre kilo ve vücut kas kitlelerini dengelemelerini saÄŸlamaktadır. Cumartesi ve Pazar günleri yaÅŸ gruplarına göre ders saatleri deÄŸiÅŸmekte olup her iki gün de birer saat yapılmaktadır.

 

BALE

Bale, belli figürlere, adım atışlara dayalı dans ve müzikli gösteri türüdür.

Çocukların hem zihninin hem de vücut yapısının disipline edildiÄŸi, fiziksel, zihinsel ve ruhsal geliÅŸimlerine büyük fayda saÄŸlayan, klasik müzik eÅŸliÄŸinde yapılmasıyla müzik kulağını geliÅŸtiren, vücudun uzatılarak çalıştırılması ile çocuÄŸun kas yapısının düzgün bir biçimde geliÅŸmesine yardımcı olan bir sanat dalıdır. Belli figürlere, adım atışlara dayalı dans ve müzikli gösteri türü olan Bale dansı, mimik, müzik, duygu ve dekor sanatlarının ileri standartta birleÅŸtirilerek kullanıldığı bir tiyatro gösterisi olarak tanımlanabilmektedir. Kadın dansçılara ”balerin” erkek dansçılara ”balet” denir.

Kurumumuzda 04-10 yaÅŸ arası çocuklara kendi yaÅŸ gruplarına ayrılarak eÄŸitim verilmekte olup, bale kıyafeti olarak tütü ve bale pisileri kurumumuz tarafından kaydı gerçekleÅŸtirilen çocuklara hediye edilmektedir. Cumartesi günleri iki saat yapılmaktadır.

HEELS DANCE (TOPUKLU AYAKKABI Ä°LE DANS)

YetiÅŸkin gurup için bir dans olup, hip hop, jazz-funk ve burlesque’in jazz ve gösteriÅŸ teknikleriyle vogue dansının poz ve mimiklerini birleÅŸtiren modern ve cüretkar bir dans türüdür. Heels dans dersleri feminenliÄŸinizi ve estetik yanlarınızı ortaya çıkarmakla birlikte ritim ve müzikalitenizi geliÅŸtirir, postürünüzü ve dengenizi korumanızı öÄŸretir, ve temel olarak topuklu ayakkabılarla muhteÅŸem bir ÅŸekilde hareket etmenizi saÄŸlar.

Bu dersler grup halinde yapılmakta olup, derse ilk kez katılacakların bileklerini kavrayan rahat topuklu ayakkabılarla derse baÅŸlamaları önerilmektedir. Haftada bir gün bir saat olarak verilmektedir.

 ÇALIÅžMA SAATLERÄ° NEDÄ°R?

Haftanın her günü baÅŸlangıç 09:00 kapanış derslerin bitiÅŸ saatine göre deÄŸiÅŸiyor.

MERKEZÄ°NÄ°ZÄ° DÄ°ÄžER MERKEZLERDEN AYRIRAN EN ÖNEMLÄ° ÖZELLİĞİ NEDÄ°R?

Kurumsal olmamız bence bizi ayıran en önemli özelliÄŸimiz ve tabiki kurumsallık ilkelerini sürdürebilmek.

YAZ AYLARINDA HÄ°ZMET VERÄ°YOR MUSUNUZ?

Haziran sonu itibariyle sezon derslerimiz bitiyor daha doÄŸrusu ara veriyoruz ve yaz kampı dönemlerimiz baÅŸlıyor. Kamplarımız üçer haftalık iki dönemden oluÅŸuyor, birçok farklı branşın yer aldığı fakat temel branÅŸ olarak dans, cimnastik, tenis ve yüzme alanlarında yoÄŸunlaşılan bu kampta diÄŸer aktiviteler de üç hafta boyunca dönüÅŸümlü olarak çocuklarımıza alanında uzman eÄŸitmenler tarafından verilmektedir. Temel branÅŸların yanında ritm-orf dersi, pasta atölyesi, kokulu taÅŸ yapımı, origami, drama, çeÅŸitli saha oyunları, mini voleybol, kil yapımı gibi pek çok farklı aktiviteden oluÅŸmaktadır.

Adres: Adana Tenis DaÄŸcılık Kulübü, Adnan Menderes Bulvarı Çukurova/Adana

Tel: (0322) 248 89 00

Web: http://adanadansakademi.com/

Facebook: https://www.facebook.com/DansAkademi/?ref=br_rs

Ä°nstagram: https://www.instagram.com/adanadansakademi/

  GÖRSELLER  

Yorum yap