Keyifle Ä°zleyebeileceÄŸiniz Aile Filmleri

Ä°zole günlerde keyifle izleyebileceÄŸiniz aile filmleri. Ancak film seçmek o kadar zor oluyor ki… ÇoÄŸu zaman o da olmaz, bu da olmaz diyerek film bulamadığımızdan televizyonun karşısından kalkıyoruz. Ä°ÅŸte tam da bu nedenle sizin için ailenizle keyifle izleyebileceÄŸiniz filmleri bir araya getirik.

Babalar Savaşıyor

Brad Whitaker (Will Ferrell) ; karısı ve iki çocuÄŸuna üvey baba olmak için çabalarken planlarının öz babaları Dusty Mayron'nun gelmesiyle  farklı bir boyuta taşınır. Artık evde ki babalık rölü için bir rakibi vardır. Asi bir hayat tarzına sahip Dusty, basma kalıp babaların korkulu rüyası olmaya gelmiÅŸtir . Çocukların gözünde baba rölünü kanıtlamak için çabalayan üvey baba Brad  ve öz baba Dusty'nin rekabet yarışı beyaz perdeye yansıyor.

Yılın beklenen komedi filminin baÅŸrolerini ; Mark Wahlberg, Will Ferrell, Linda Cardellini, Thomas Haden Church gibi ünlü isimler oluÅŸturuyor. Filmin yönetmen koltuÄŸunda ise Sean Anders, senaristliÄŸini ise John Morris üstleniyor.

ÅžipÅŸak Aile

ÅžipÅŸak Aile, çocuk sahibi olmak isteyen ve evlat edinmeye karar veren bir çiftin hikayesini konu ediyor. Pete ve Ellie birbirlerini seven, uyumlu bir çifttir. Tek istekleri ise çocuk sahibi olmaktır. Sevimli çift, bir aile kurmaya karar verdiÄŸinde koruyucu aile olarak evlat edinme yoluna baÅŸvurur. Amaçları küçük bir çocuÄŸu evlat edinmektir ancak birbirinden tatlı üç kardeÅŸ görünce hepsini evlat edinmeye karar verirler. KardeÅŸlerin en büyüÄŸü, asi bir genç kız olan 15 yaşındaki Lizzy’dir. Çift kendilerini bir gecede üç çocuklu bir aile olarak bulur. Pete ve Ellie, artık bir aile olma umuduyla, nasıl ebeveynlik yapılması gerektiÄŸini öÄŸrenmek zorundadır. Bu süreçte birbirlerinden farklı karakterlerde olan bu 5 kiÅŸi, birbirlerine alışmalı ve uyum saÄŸlamayı öÄŸrenmelidir. Aile dinamikleri, evlat edinme sisteminin kağıt iÅŸleri, çıkan aksaklıklar, aile sahibi olmanın ne demek olduÄŸunu unutan çocuklar ve hassas duygular da iÅŸin içine girince her ÅŸey giderek zorlaşır.

Rüzgarı Dizginleyen Çocuk

Bir fen bilgisi kitabından esinlenen 13 yaşındaki William Kamkwamba, Malavi'deki köyünü kıtlıktan kurtarmak için bir rüzgâr türbini inÅŸa eder. Gerçek bir hikâye.

Umudunu Kaybetme

Ä°yi bir baba olan Chris Gardner, iÅŸinde sorunlar yaÅŸayan, maddi açıdan sarsıntıda olan ve aynı zamanda iyi bir eÅŸ olan bir adamdır. Ancak ne yazık ki eÅŸi sıkıntılara daha fazla katlanamayacağına karar vererek onu terk eder. Christopher adındaki oÄŸulları da babasının yanında kalır. Karısının terk ediÅŸi de yetmezmiÅŸ gibi bir de ev sahibi dışarı atar baba –oÄŸulu. Sokaklarda kalıp, tuvaletlerde, düÅŸkünler evinde çalışarak ayakta durmaya çalışır. OÄŸlunun sevgisi bu mücadeleci baba için her ÅŸeydir. Ve sevgiye eklenen bir var olma savaşı hiç ÅŸüphesiz, vakti geldiÄŸinde en mükemmel kapıları açacaktır.

Dangal

Dangal, Hintli Mahavir Singh Phogat'ın hikayesini anlatıyor. Mahavir Singh Phogat bir güreÅŸ hayranıdır. Ä°ki küçük kızına da güreÅŸ öÄŸretmeye karar verir. Ä°ki kız, Babita Kumari ve Geeta Phogat, çocukluklarından baÅŸlayarak güreÅŸ eÄŸitimi alarak büyürler. Büyüdüklerinde iki kız da güreÅŸte iddialı isimler olmuÅŸtur. Geeta Phogat 2010 Commonwealth Oyunları'nda altın madalya kazanarak güreÅŸte bu dalda ödül kazanan ilk kadın güreÅŸçi olurken, kız kardeÅŸi Babita da gümüÅŸ madalyayı alır. Genç kadın güreÅŸçiler baÅŸarıya giden yol boyunca sosyal ÅŸekillendirmenin baskısıyla da mücadele etmek zorunda kalacaktır...

Charlie'nin Çikolata Fabrikası

Son derece sıra dışı bir yapıya sahip olan Willy Wonka’nın bir çikolata fabrikası vardır. Bu fabrikayı, kendisinden sonrası için bırakabileceÄŸi birini aramaktadır. Bir deÄŸerlendirme yapabilmek için yarışma düzenler. Önce eÄŸitecek sonra da zamanla yerini devredecektir. 5 çocuk seçer. Bunlardan birisi Charlie’dir. O fakir bir aileden gelen bir çocuktur. DiÄŸerleri ile birlikte çikolata fabrikasını gezerler. Charlie’nin orada görecekleri, çok etkileyecek ve onu Wonka’nın hayal alemine çekecektir. Tim Burton, bu iÅŸte en iyilerden olarak yeni bir fantastik komedi ile karşımızda.

Karlar Ülkesi

Krallık, Karlar Kraliçesi (Snow Queen)'nin laneti sonrasında ebediyen sürecek bir kış mevsimine mahkum edilmiÅŸtir. Bu krallıkta yaÅŸamakta olan maceracı ve iyi kalpli Anna, Karlar Kraliçesi'ni bulup laneti sona erdirmesini saÄŸlayarak, ÅŸehrinde yaÅŸayan insanları eski güzel günlerine döndürmeye karar verir. Masalsı bir yolculuÄŸu çıkan Anna'nın yol arkadaşı ise usta bir daÄŸcı olan Kristoff'tur. BaÅŸarıya ulaÅŸmaları için Karlar Kraliçesi'ni görüp tanıyabilmeleri gerekmektedir.

Bizim Köyün Åžarkısı

Ä°stanbul’da yaÅŸayan Çınar’ın en büyük hayali müzik yarışmasına katılmaktadır. O, yarışma gününün gelmesini sabırsızlıkla beklerken babası bu sırada köye geri dönmeyi planlar. Babasının kararı karşısında yıkılan Çınar ne kadar karşı çıksa da babasını ikna edemez ve ailece köye döneler. Zeki kız kardeÅŸi Zeynep ile yeni yaÅŸamlarına alışmaya çalışan Çınar yeni arkadaÅŸlar edinmiÅŸtir. Gerçek dostluÄŸun ne demek olduÄŸunu arkadaÅŸları sayesinde anlayan Çınar hayallerine kavuÅŸabilecek midir?

Ters Yüz

Ters Yüz, küçük bir çocuÄŸun hikayesini anlatıyor. Küçük Riley için hayat, babasının San Francisco’da yeni bir iÅŸe baÅŸlamasıyla baÅŸtan aÅŸağıya deÄŸiÅŸir. Orta-Batı’daki yaÅŸamını geride bırakan Riley'ı ÅŸimdi yeni bir ev, okul ve arkadaÅŸlar beklemektedir. Peki içindeki duyguları o ne söyler? NeÅŸe (Amy Poehler), Korku (Bill Hader), Öfke (Lewis Black), Nefret (Mindy Kaling) ve Üzüntü (Phyllis Smith)... Riley'in zihninin içinde yaÅŸayan, ona günlük hayatında tavsiyeler veren duyguları bu yeni hayata alışırken ufak bir kaosa neden olacaktır. NeÅŸe, Riley’nin en önemli duygusudur ve onu hep pozitif tutmaya çalışır ama diÄŸer duygular bu yeni hayatına uyum saÄŸlama konusunda biraz ÅŸaÅŸkındır...

Coco

12 yaşındaki Miguel'in ölüler diyarındaki macerasını anlatıyor. 12 yaşındaki Miguel'in en büyük kahramanı efsanevi Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz'dur. Ancak Cruz hayatını kaybetmiÅŸtir ve Miguel'in onunla tanışma imkanı yoktur. Her gün onun ÅŸarkılarını dinleyen Miguel günün birinde ünlü müzisyenin gitarını bulur. Ancak gitarı çalması onu bir anda Ölüler Diyarı'na götürüverir. Çıkış yolunu arayan Miguel, düzenbaz Hector'la karşılaşır ve birlikte Miguel'in aile tarihinin ardındaki gerçek hikayeyi keÅŸfetmek için olaÄŸanüstü bir yolculuÄŸa çıkarlar...

Yerdeki Yıldızlar

Disleksi bir hastalık deÄŸil bir farklılıktır ve her çocuk özeldir. 8 yaşındaki Ishaan Awasthi, hiç kimse tarafından taktir edilmeyen bir çocuktur. Okulda dersleri kötüdür, üstelik arkadaÅŸları ile de sık sık kavga eder. ArkadaÅŸları, öÄŸretmenleri ve ailesi tarafından dışlanan Ishaan, ailesi tarafından disipline sokulması için yatılı okula gönderilir. Burada da durum pek farklı deÄŸildir. Ta ki resim öÄŸretmeni Ram Shankar ile yanışana kadar. Ishaan’ın çok mutsuz ve yalnız bir çocuk olduÄŸunu fark eden Ram, bunun nedenini araÅŸtırmaya baÅŸlar. Onun aslında çok özel bir çocuk olduÄŸunu anlayan öÄŸretmen, sabır ve özenle Ishan’ın kendisini bulmasına yardımcı olur.

Bolt

Bir Alman Çoban köpeÄŸi olan Bolt, o güne kadarki tüm yaÅŸamını bir aksiyon TV ÅŸovu kahramanı olarak sürdürmüÅŸtür. Bolt, süper güçlere sahip olduÄŸuna inanıyordur.
Bir gün stüdyodan istemeden uzaklaşır ve aslında bir diÅŸi kedi olan Mr. Mittens ve Rhino adındaki hamster ile karşılaşır. Bu üç arkadaşın yolculuÄŸunda, Bolt süper güçlerinin aslında var olmadığını ve stüdyo dışında kalan dünya gerçeÄŸinin çok daha farklı olduÄŸunu anlar.

Mucize

Auggie Pullman yaşıtı diÄŸer çocuklardan biraz farklıdır. Çünkü yüzünde ciddi bir deformasyon vardır. Auggie diÄŸer çocuklarla sıradan bir okula giderek, sıradan bir çocuk olduÄŸunu kanıtlamaya çalışır. Çünkü esas güzellik derinin altında, içeride saklıdır... YönetmenliÄŸini Stephen Chbosky'nin üstlendiÄŸi film, R.J. Palacio'nun romanından Steve Conrad tarafından senaryolaÅŸtırıldı. Filmde baÅŸrollerde Julia Roberts ve Owen Wilson yer alırken çocuk oyuncu ise Jacob Tremblay.

Åžampiyon

Åžampiyon, efsane yarış atı Bold Pilot sayesinde bir araya gelen Halis KarataÅŸ ve Begüm Atman arasındaki büyük aÅŸkın hikayesini konu ediyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde, Türk atçılığının önemli ismi Özdemir Atman’ın sahibi olduÄŸu Bold Pilot, at yarışı ile ilgilenmeyenlerin bile sevgisini kazanan bir attır. Bold Pilot ve onun daimi jokeyi Halis KarataÅŸ, birlikte unutulmaz baÅŸarılara imza attılar.

Yukarı Bak

 

Yukarı Bak'ta rastlantı eseri yolları kesiÅŸen iki çocuk, yıllarca sürecek tatlı ve dokunaklı bir hikayenin baÅŸkahramanlarıdır. Maceracı doÄŸan ve hayattaki her ÅŸeye dair çocuksu saf meraklar barındıran Ellie’nin tek hayali dünyayı gezebilmektir. Carl ise sessizliÄŸi ve dinginliÄŸiyle örttüÄŸü maceraperestliÄŸi ve kocaman kalbiyle Ellie’nin tek isteÄŸini gerçekleÅŸtirebilmeyi dilemektedir. Ä°ki küçük çocuk büyür, evlenir, yaÅŸlanır... Ölüm Ellie’nin kapısını çalar, Carl ise sevdiÄŸinden kalan tek ÅŸeyi, bu çocuksu hayali gerçekleÅŸtirmeye koyulur.

Can Dostlar

Eskiden sık sık bir araya gelip sokakta gönüllerince eÄŸlenen mahallenin çocukları, son zamanlarda baÅŸlarını telefonlarından kaldırmaz olmuÅŸlardır. Mahalleye yeni gelen çocukların da ısrarlarıyla, artık telefonlarını bir kenara bırakıp, sokakların tadını çıkarmaya, parklarada oynamaya karar verirler. Ancak aÅŸmaları gereken büyük bir sorun vardır. Parkın bitiÅŸiÄŸinde oturan Kötü Kazım, parka oynamaya gelen herkesin korkulu rüyası olmuÅŸtur. Parkı, büyük bir sır saklayan Kazım’dan geri almaya çalışan çocuklar, bir olup zorlu bir mücadeleye atılır.

Görevimiz Tatil

 

4 ferdi olan Mutlu ailesinin aile reisi Sıtkı, cimriliÄŸiyle bilinen bir adamdır. EÅŸi Türkan ise yaÅŸadığı hayattan bıkmış, kocasının aileye olan ilgisizliÄŸinden ÅŸikayetçidir. Yıllardır tatile gitmemiÅŸ olan çift, terapistlerinin de ikna çabalarının sonuç vermesiyle birlikte bir karavan kiralarlar. Antalya'ya doÄŸru yola çıkan çifti bu yolda kimi aksilikler beklemektedir. Arabaları bozulan çift, YavaÅŸlar Köyü'ne gitmek zorunda kalır. Köylülerin misafiri olan ÅŸehirli çift, burada köylülere öÄŸretecebilecekleri kimi ÅŸeyler olduÄŸunu fark eder. Bu ortaklık hem iki kültürü birleÅŸtirecek hem de haklı bir mücadeleye destek verecektir...

Cesur

Merida, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor’un okçuluk konusunda oldukça yetenekli ama bir kadar da deli fiÅŸek kızlarıdır. Kaderinin kendi elinde olduÄŸuna inan Merinda, ülkede yüzyıllardan beri gelen bir geleneÄŸe karşı çıkar. Lord MacGuffin, Lord Macintosh ve Lord Dingwall bu yetenekli, kızıl saçlı kızdan hiç hoÅŸlanmazlar ve Merida’nın kararları krallık içerisindeki düzeni bozar. Bilge Kadın’a baÅŸvurduÄŸunda ise uÄŸursuz bir dileÄŸin onu beklediÄŸini öÄŸrenir. Merinda ardı sıra gelen tehlikeli güçlerin farkına varır ve daha fazla gecikmeden korkunç laneti ortadan kaldırmaya çalışırken bir ayndan da gerçek cesaret ile yüzleÅŸir...

Oyunbozan Ralph

 

Atari oyununun bina yıkan 'kötü adamı' rolündeki Ralph, hem yıllardır aynı iÅŸi yapmaktan sıkılmış hem de oyunun iyi adamı tamirci 'Felix' gölgesinde kalmaktan bıkmıştır. Bu arada da tüm övgüleri Felix toplar. Ralph artık iyi bir kahraman olmak ister ve diÄŸer video oyunları arasında gidip gelmeye baÅŸlar. Fakat oyundan oyuna atlarken yol açtığı bir kaza Sugar Rush oyununu tehlike altında bırakan bir düÅŸmanı serbest bırakır. Åžimdi kahraman olma fırsatı onda mıdır?

            Filmler  tamamen kendi seçimlerimiz olup özetler için aÅŸağıdaki kaynaktan yararlanılmıştır.

 

Kaynak: www.beyazperde.com

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap