ATÖLYE ADANA

Yıllarca öğretmenlik yaptıktan sonra Defne doğar. İkbal öğretmen minik, dünyalar tatlısı kızını büyütmek için işinden ayrılır. Ancak bir süre sonra üretken olmak, çocuklara faydalı olmak dururken neden evde oturduğunu düşünür. Çocukluğundan beri el becerisi gerektiren işleri yapmaya oldukça meraklıdır, dönemin en gözde mesleklerinden bilişim teknolojileri öğretmenliğini de kolundaki altın bileziği olarak sayarsak eskilerin deyimiyle, bir yer açıp üretmeye çocuklara eğitim vermeye devam eder İkbal Hocamız. Şunu söylüyorum hep çalışan insan çalışmaya alışmıştır oturamaz. Hem çeşitli el becerisi gerektiren “kendin yap” projeleri hem de “kod-robotik atölyeleri” düzenleyen Atölye Adana’yı yakından tanıyoruz bugün.

BİZE BİRAZ KENDİNİZDEN VE ATÖLYE ADANA’DAN BAHSEDER MİSİNİZ?

2015 yılında kurulan Atölye Adana, ilk olarak “Oyunlarla Matematik ve Akıl Zeka Oyunları” alanında faaliyet göstermeye başlamıştır.  2018 yılı ile birlikte yeni yerinde etkinlik türlerini artırarak hizmet sunmaya devam etmektedir.

2006 yılında başladığım öğretmenlik hayatımda çeşitli özel okullarda Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak görev yaptım. Kızımın doğumu ile birlikte kariyerime  değişiklik yapmaya karar verdim. Atölye Adana’da öğretmenlik deneyimlerimi en iyi şekilde yansıtacağım fikri ortaya çıktı.  Son dönemde eğitim alanında branşımın önemi ve farkındalığı çok arttı. Buna bağlı olarak kod-robotik atölyeleri yapmaya başladım.

Üretmeyi ve ‘kendin yap’ projelerini çok seviyorum. Bu yüzden atölyeye gelen çocukların da üretkenliğini desteklemek amacındayım. Atölye de yapacağım etkinlikleri özenle seçiyorum ve ardından lehimleyerek veya yapıştırarak çocukların yapabileceği kitlere dönüştürüyorum. Amacım, günlerine heyecan ve renk katan minik projeleri rahatlıkla yapabilmelerini sağlamak…

MERKEZİNİZDE ŞU ANDA HANGİ ATÖLYELER VAR?

Haftalık atölyelerimiz değişiyor. Cumartesi günleri ilkokul grubuna yönelik kod-robotik atölyemiz oluyor. Bu konuda net saatler veremiyorum. İnstagram  ve Facebook hesabımızdan duyuruyoruz, sağolsun annerehberinet te duyurularda destek veriyor J

Bunun dışında organik bez bebek atölyesi, Keçe atölyesi, Kendin Yap(DIY) atölyeleri yapıyoruz.

Talep doğrultusunda Robotik ve kodlama ile alakalı birebir özel derslerimiz oluyor.

EĞİTİMCİLERİNİZ HAKINDA BİRAZ BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ?

Eğitimcilerimiz Kod robotik alanında ben atölyelerin yürütücülüğünü yapıyorum. Diğer atölyelerimiz de çevremizdeki arkadaşlarımızdan işine hakim kişilerden oluyor.

İKİNCİ ÇOCUK İÇİN İNDİRİM UYGULUYOR MUSUNUZ? VEYA NASIL KAMPANYALARINIZ OLUYOR?

Kardeşler için ikinci çocuğa %20  indirimimiz oluyor.

ÇALIŞMA GÜN VE SAATLERİNİZ NEDİR?

Atölyemiz hafta içi derslerimiz olduğu zamanlar açık olmaktadır.

Cumartesi saat 13.00-15.00 arası robotik atölyemiz var. Onun dışındaki atölyelerin gün ve saatleri değişiklik göstermektedir.

MERKEZİNİZİ DİĞER MERKEZLERDEN AYIRAN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ NEDİR?

Bana göre farkım öğretmenlik tecrübem. Çalıştığım yaş grubunu iyi tanıdığımı düşünüyorum. Ve atölyede yaptıkları ürünlerin çalışma prensibi ve mantığını öğrettiğime inanıyorum.  Yani otomot bir “al tak yap” dan ziyade günlük hayatta kullanılan atık malzemelerin değerlendirilmesi ile ürünler ortaya çıkarıyoruz. Ve mutlaka her atölye sonrası eve bir ürünle dönüyor. Bence En büyük farkımız bu.

YAZ AYLARINDA HİZMET VERİYOR MUSUNUZ? YAZ OKUL PROGRAMINIZ VAR MI?

Yaz için atölye  planımız var.  Günleri ve saatleri netleştiğinde sosyal medya hesaplarımızdan duyurusunu yapacağız.

MERKEZ:

Adres:  Güzelyalı mh. 81201 sk. Hazar ap. Zemin kat 01170 Adana

Tel: 05536393122

Facebook: https://www.facebook.com/AtolyeAdana/?hc_ref=ARRLNYgPiMZthwVKK5xZL5MzQ8oM9l2urplwK9SSfKlWOmx3e1-KJpViA5F4NVcoWRo&fref=nf

İnstagram: https://www.instagram.com/atolyeadana/

 

GÖRSELLER

 

Yorum yap