Karavana Hayat

Bugün sizleri karavana hayat ile tanıştırmak istiyoruz. Kendileri karavanla Türkiye' yi gezen dört kiÅŸilik bir aile.  Hemen hemen hepimizin hayali bir karavan alıp seyahat etmek iken, Karavana Hayat hepimizin hayalini gerçekleÅŸtirmiÅŸ bir aile. Kamuda çalışan, çocuklu harika bir aile ile tanışacaksınız bu yazımızda. Yani kamu da çalışmak da, çocuklu olmak da, karavanla gezmek için engel deÄŸil.

Bize kendinizden bahseder misiniz?

Biz iki çocuklu bir aileyiz. OÄŸlumuz 14, kızımız 9 yaşında. Karı koca kamu kurumunda çalışıyoruz. Karavan ile seyahat ediyoruz.

Karavan alma fikri nasıl ortaya çıktı? Kimin fikriydi?

Ailecek gezmeyi seviyoruz. Daha az maliyete daha çok gezmek için karavan almak istedik

Karavan almak Selda 'nın fikriydi.

Şu ana kadar karavanınızla nereleri gezdiniz?

Ankara-Çanakkale-Istanbul-Bursa-Eskisehir-Kayseri-NevÅŸehir-Balıkesir-Aydın-Denizli-Izmir-MuÄŸla-Antalya-Hatay-Gaziantep-Urfa' yı çocuklarımızla beraber keÅŸfettik. Bu yaz rotamızı ise Ordu' dan baÅŸlayarak Ordu-Giresun-Trabzon-Rize-Artvin ve Batum olarak DoÄŸu Karadeniz turu olarak belirledik.

Biz daha önce Karadeniz’ i gezdik. Ancak çocuklarımız hiç görmedi. Bu gezi ile onlara hem Karadeniz Bölgesini tanıtmak hem de Batum 'a kadar giderek yurt dışı deneyimi yaÅŸatmak istiyoruz.

 

GezeceÄŸiniz yerleri seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Daha önce görmediÄŸimiz yerleri görmek çocukların merak ettiÄŸi yerleri birlikte keÅŸfetmek önceliÄŸimiz oluyor.

Karavanın özellikleri nelerdir?

Karavanımız çekme karavan. Yani aracımızın arkasına takıp onu istediÄŸimiz yere cekebiliyoruz. Karavanımız 4 kiÅŸilik. Çocuklarımızın uyuyabileceÄŸi ranzası var. Ayrıca mutfağı, banyosu, tuvaleti her ÅŸeyi içinde mevcut küçük bir ev gibi.

GüneÅŸ panellerimiz sayesinde elektriÄŸimiz var. Su depomuz sayesinde Suyumuz var. Buzdolabımız var.

Yani gayet temiz ve konforlu bir ortam.

Çocuklu ailelere tavsiye eder misiniz ve çocuklarınızda ne gibi deÄŸiÅŸimler oldu?

Çocuklu ailelere kesinlikle tavsiye ederiz. Çünkü bizim maceramızda çocuklarımıza daha çok yer gezdirebilmek ülkemizi tarihimizi yerinde yaÅŸayarak öÄŸrenebilmek adına baÅŸladı. Ankara'ya gidip Anıtkabir'i gezdirdik çocuklarımıza. Oradan Çanakkale 'ye gittik. Birlikte ÅŸehitliÄŸi gezdik. Rehber eÅŸliÄŸinde tarihimizi bizzat yerinde gördük dinledik. Pamukkale’ yi gezdik hayran kalarak. Efes’ i gezdik. Urfa Göbeklitepe' ye gittik. Antep 'in Urfa' nın Hatay 'ın kültürünü gösterdik onlara. Ä°stanbul 'un tarihine, sarayına, camilerine, müzelerine, boÄŸazına, güzelliÄŸine hep birlikte tanık olduk. Antalya 'nın MuÄŸla’nın denizine kumuna güneÅŸine hayran kaldık....

DüÅŸünün ne çok ÅŸey kattı bu geziler çocuklara ve katmaya da devam ediyor. Her gezi farklı bir renk katıyor hem onlara hem bize. Bunca ÅŸeyi birlikte ailecek yaÅŸamanın tadı bambaÅŸka oluyor. Sonra oturup muhabbet ediyoruz. Birlikte anılarımız oluyor…

Hayatınızda neler değişti?

Ailecek ortak bir hobimiz oldu. Daha çok yakınlaÅŸtık. Karavan küçük ve samimi bir ortam, televizyon yok. Daha çok sohbet daha çok oyun var. Görev dağılımı ve herkesin bir sorumluluÄŸu var. Bu dayanışmayı arttırıyor

Peki, zorlukları var mı?

Her iÅŸimizi kendimiz yapıyoruz bu da en zor tarafı aslında :) . Yemek yapıyoruz. Bulaşık yıkıyoruz. Çamaşır yıkıyoruz. Kamp alanlarında odun toplayıp ateÅŸ yakıyoruz. Ama görev dağılımı yapınca hiç zor olmuyor.

Instagram: https://www.instagram.com/karavanahayat/

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap