Anneme

İçimde ilk sen vardın gerisi, çevremle, okulla eğitimle bende oldu. Sorun varsa çözümde vardı senin için, sorunlar ve çözümlerle büyüdüm dizinin dibinde. Şimdi en çok bu cümleleri kullanıyorum çünkü ben senim aslında. Korkmayan, savaşçı, barışçıl, yılmayan, dürüst bir çocuk olmuşum, sonra büyümüşüm anne olmuşum en önemlisi “senin gibi” olmuşum, ne güzel. Senin dünyanda, “bir sen” büyütmüşsün yıllarca. Şimdi bende bir ben büyütüyorum.

Çalışmak sen, üretmek sen, güçlü olmak sen, sevgi sen, güler yüz sen, çevrene kol kanat germek, bütün aileyi kucaklamak yine sen. Yerimde duramıyorum senin gibi, kızım da benim gibi :) . Yapılması gerekeni sonuna kadar sabırla en iyi şekilde yapmaya çalışan, istemediği olduğunda kararlı bir şekilde “hayır” diyebilen.

Sevgi dolu bir ailede büyümek, ailenin ortanca çocuğu olmana rağmen çalışan güçlü kadın imajınla kol kanat germen herkese, işte benim annem diyorum gururla.

Yazacak o kadar fazla şey var ki “Anne” yüreğimde, gözyaşlarımda, dudaklarımda.

Yıllar geçiyor be anne. Birlikte güldük, birlikte ağladık, birlikte gezdik, birlikte oynadık işte önemli olan buydu aslında “birlikte olmak”. Acı da paylaştık, hüzün de, keyfi de paylaştık kederi de biz seninle.

Bir gün bir biyografi yazacak olsam seni seçerdim. Ortaokul yıllarında okumak için köyden ilçe merkezine gelerek, meslek edinmiş ve hala büyük keyif ve özveriyle mesleğini icra etmeye devam eden kocaman bir yüreksin sen çünkü. Senin gibi çalışkan ve üretken bir annenin kızı olmak gurur veriyor inan bana.

Seni seviyorum Nilüfer Yarımoğlu iyiki benim annemsin.

Başta anneciğim senin ve yüreğinde anne sevgisi taşıyan bütün kadınlarımızın anneler günü kutlu olsun, sevgiyle... 

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap