Bluuhspababyadana

Sevgili yiğenimiz Defne ister de biz araştırmaz mıyız? Defne hanımın annesi kızını götürmek istediği yerleri önceden rehber olarak araştırma görevini bize verirse ne olur? Keyifle araştırırız tabiki hem Defne hem de diğer bebekler için. Şimdi Duygu Hanım’dan Adana’nın ilk bebek spa merkezinin hikayesini, sistemini ve faydalarının detaylarını öğrenmeye ne dersiniz?

Bize biraz kendinizden ve Bluuhbabyspaadana’ dan bahseder misiniz?

1990 Adıyaman doğumluyum, Mersin üniversitesi Eczacılık bölümü mezunuyum ve hali hazırda Çukurova bölgesinde eczanem var. Evliyim ve Duru adında 14 aylık bir kızım var. Aslında BLUUH BABY SPA' yı açma fikri de kızım sayesinde oldu, kızımın gaz sancılarını hep suyla atlatabildik ilk 3 ay, suyun bebekler üzerindeki rahatlatıcı etkisini uygulamalı olarak gözlemledik, ayrıca bebeğimizle yapabileceğimiz bir aktivite bulamadık Adana'da. Ben de neden Adana' mıza bu güzel aktiviteyi getirmiyoruz, hem faydaları saymakla bitmez hem de ailemizin bebekleriyle gidebilecekleri huzurlu, tertemiz bir ortam oluşturmuş oluruz diye düşündüm.

Hangi ay ya da yaş grubu için ne tür aktiviteleriniz atölyeleriniz mevcut?

Yenidoğandan itibaren, 0-10 ay arası bebeklerimize hizmet verebilmekteyiz, bebeklerimizin 4 kiloya ulaşmış olmaları da önemli. Çünkü boyun simidimizle 4 kilo ile 15 kilo arası bebeklerimiz faydalanabilmekteler.

Burada floating dediğimiz yüzme, bebek masajı, anne el masajı ve peelingi yapıyoruz ve gelen misafirlerimize ikramlıklar sunuyoruz. Seanslar halinde işlemlerimizi yürütüyor randevu sistemi ile çalışıyoruz. Ailelerimizin merkezimize gelirken normal ihtiyaç çantaları haricinde ekstra bir şey getirmelerine gerek yok, bütün malzemelerimiz, ürünlerimiz burada mevcut.

Bebek küvetlerimiz her bebek için özel olarak hazırlanıyor her bebekten sonra küvet komple boşaltılıp, bebeklerimize özel dezenfektanlarla temizleniyor ve sonrasında tekrar dolduruluyor, suyumuz sürekli 37 dereceye ayarlanıyor, böylelikle bebeklerimizin vücut ısısı kesinlikle düşmemiş oluyor.

 Merkezinizin özellikle ne tür faydalar sağladığından bahseder misiniz?

 Yüzme bebeklerin kas gelişimini, ayrıca denge ve koordinasyonunu destekler, sinir sistemini rahatlatır, psikolojik ve sosyal gelişimini, bağımsızlığını ve özgüvenini destekler. Bebek masajı bebeğin bedensel ve ruhsal yönden gelişimini destekleyen sayısız faydaları olan bir uygulamadır.

Rahatlatıcı bebek masajımız ise, bebeğin sağlıklı büyümesi, gelişmesi, kan dolaşımının hızlanması, kas-iskelet sisteminin gelişmesi ve bağırsaklarında biriken gazın çıkarılması gibi pek çok fizyolojik yararlarının yanı sıra bebeğin çevresi ile iletişimini de güçlendirir.

Ne kadar süre bu atölyelere katıldıklarında fayda sağlayabilirler peki bebeklerimiz?

1-6 ay arası bebeklerimizde gaz problemi yoğun bir şekilde gözlemleniyor, 15 günde bir düzenli geldikleri takdirde bu süreç daha kolay atlatılıyor, ayrıca su korkusu olan bebeklerimizde de erken aylarda suyla tanışmanın ve düzenli gelmenin önemi büyük.

Genel olarak 15 günde bir gelirlerse, bebeğimiz daha erken dönmeye, emeklemeye, yürümeye başlıyor. Bu fiziksel gelişimlerinin yanısıra daha sosyal bir bebek olduklarını gözlemleyebiliyoruz.

Seanslarınızın süresi nedir?

Floating seansında süreyi bebeğinizin belirlemesiyle birlikte maximum 30 dakikadır. Bebek masajı seansımız ise 15 dakika kadardır.

Açıldığınızdan bu yana ilgi nasıl memnun musunuz?

Merkezimiz açılalı 5 ay gibi bir süre oldu ve 600'e yakın bebeğimizi ağırladık. Adana ve çevre illerden birçok ailemizi ağırladık. Çünkü büyük bir eksikliği tamamladık Adana'da. Bir kere gelen bir aile paketler alarak ya da arkadaşlarına söyleyerek onları da alıp bir kez daha geliyorlar ve bu da bizim işimizi gerçekten iyi yaptığımızı gösteriyor.

Merkezinize gelen ebeveynlerden aldığınız geri bildirimler neler oluyor genellikle? Yani bebeklerinde ne tür değişimler gözlemleyebiliyorlar?

Bir çok mesaj alıyoruz, bebeğim bu gece ilk defa deliksiz uyudu, gaz sancımız nasıl da hafifledi diyorlar.  kabızlık problemi olan bebeklerimiz masaj anında yada eve gittiğinde rahatlıyor. Bir hafta içinde dönmeye başlayan, emeklemeye başlayan bebeklerimiz oluyor.  Tabi düzenli geldiklerinde bu etkiler çok daha etkin bir şekilde gözlemleniyor.

Merkezinizde kimler eğitim veriyor?

Dediğim gibi ben Eczacılık fakültesi' ni bitirdim. 2 de bebek hemşiremiz çalışıyor yanımızda biri yüksek lisansa da devam ediyor. Hepimiz sağlıkçıyız. Ayrıca masaj eğitimimizi tamamlayıp sertifikalarımızı da aldık. Kurumsal bir firma olduğumuz için zaten sertifikalarımız ve diplomalarımız olmadan şubemizi açamazdık lütfen bebeklerinizi kime emanet ettiğinizi araştırınız

İkinci çocuk için indirim uyguluyor musunuz?

Evet, Kankanı Kap Gel indirimimiz var

Ayrıca ikiz ve üçüz bebeklere özel indirimlerimiz de mevcut.

Çalışma gün ve saatleriniz nedir?

Pazartesileri hariç haftanın her günü 10.00-18.00 arası hizmet vermekteyiz.

Türkiye genelinde 19 tane şubemiz mevcut.  Bebek spa aktivitesinde kurumsal tek markayız, Ailelerin sosyal aktivite amaçlı kaliteli vakit geçirebileceği güzel bir etkinlik. Annelerimiz tabii ki de ayrıcalıklı bebeklerimize masaj yaptıktan sonra annelerimize de el masajı ve el peelingi yapıyoruz. Keyifli bir aktivite mutlaka bütün 0-10 aylık bebekleri bekliyoruz.

Duygu Hanım'a verdiği bilgiler için teşekkür ediyoruz.

 

 

 

 

 

Adres:  Kurttepe Mh, 83087 sk, 01000 Çukurova/Adana

Tel: 0533 693 0336

Web:  www.bluuhbabyspa.com.tr

Facebook: bluuhbabyspaadana

İnstagram: bluuhbabyspaadana

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap