Bilgisini Paylaşan Akademisyen

“Bu noktada doğru bilgi kaynağı sağlamaları için bilim insanlarının daha çok sosyal medyada yer alması gerektiğini düşünüyorum. Elbette makalelerini en kaliteli dergilerde yayımlayacaklar, ancak bunları insanlarla paylaşmak için sosyal medyayı da kullanmaları benim naçizane tavsiyem. Çünkü o değerli bilim insanlarımız sosyal medyada da aktif olsalar, bilgi kirliliğinin büyük bir kısmı belki de engellenmiş olacak.”

Sayın Doç. Dr. Yavuz Samur Hocamız bu şekilde bahsetmiş bilim insanlarının paylaşım yapmalarıyla ilgili “1 Yeni Bildiriminiz var” kitabında. Bilgi paylaştıkça artan bir değer, hele akademisyenlerin ürettiği doğru bilgi muhteşem bir kaynak bizler için.  

Bende bilim insanlarının her zaman yaptıkları araştırmaların üniversitede kalmasına karşıyımdır. Yavuz Hocanın da söylediği gibi tabiki kaliteli dergilerde yayımlansın ancak halkla da buluşsun. Gerek yazılan bir kitapla gerekse sosyal medya hesapları olsun ya da topluluklara eğitim ve seminerler olsun bir şekilde bu yapılan araştırmalardan elde edilen bilgilerin paylaşılmasından yanayım.

Bir bilimsel dergide yayımlanarak sadece o konu hakkında araştırma yapan insanlara ulaşması değil bu sorunlarla birebir yaşayan insanlara ulaşmasını daha değerli buluyorum. İşte o zaman üniversitelerin kapalı kapıları ardında yapılan çalışmaları asıl amacına ulaşmış gibi geliyor bana.

Son zamanlarda bilgisine gerçekten değer verdiğim @yavuzsamur bunu en iyi uygulayan akademisyenlerimizden biri. Özellikle “teknoloji, oyun ve çocuk” konuları hakkında sahip olduğu harika bilgi donanımını bizlere aktarıyor.  Kendisinin eğitimine de katıldım, çok şey öğrendim, kitabını okudum daha çok şey öğrendim, sosyal medya hesaplarını takip ediyorum daha güncel bilgiler öğreniyorum. Sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum.

 

 

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap