TİYATRO MAVRA

Bugün 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü. Bugün Tiyatro Mavra günü.  Günün anlam ve önemine yakışır bir bilgi olsun yayında yine diye düşündük. Okullardaki rehberlik öğretmenleri, psikologların çoğunlukla çocuğun ihtiyacına göre yönlendirdiği ve son dönemlerde okullarda kulüp derslerine ilave edilen “Drama” eğitimini araştırırken tanıştım Tiyatro Mavra ile. Tam tahmin ettiğim gibi sadece anaokullarının ya da büyüklerin tiyatro izlemek için gittikleri bir mekan değil. Çeşitli eğitim, aktivite ve tiyatrolarla sanatı yaygınlaştırmaya, belirli sorunlara çözüm bulmayı sağlayan bir Merkez. Şimdi detayları okumanız için sizi yazımızla başbaşa bırakıyoruz.

BİZE BİRAZ KENDİNİZDEN VE YAPTIĞINIZ ETKİNLİKLERDEN/AKTİVİTELERDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

2014 yılında AKİL YILDIRIM tarafından kurulmuştur. Akil YILDIRIM, 1980 yılından itibaren aktif olarak sürdürdüğü tiyatro çalışmaları süresince, Adana Gösteri Sanatları Merkezi, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu gibi önemli kurumlarda çalışmıştır. 30 yılı aşkın süredir belirttiğimiz kurumlarda oyuncu, yönetmen ve eğitmen olarak görev almıştır. 2014 yılında Şehir Tiyatrosu’ndan emekli olan Akil YILDIRIM, bundan sonraki sanat çalışmalarını kendi kurmuş olduğu Tiyatro Mavra - Çukurova Sahnesi çatısı altında devam ettirme kararı almıştır.

Tiyatro Mavra - Çukurova Sahnesi’nin kuruluş amacı ve vizyonu: Adana başta olmak üzere bölgemizde tiyatro sanatına aktif katkı sağlamak, başta tiyatro olmak üzere tüm sahne sanatlarına ilgi duyan genç kuşaklara eğitim vermek, kendi bünyesinde sergilenecek çocuk ve yetişkin oyunları sahnelemek, yaz ve kış dönemi kurs programları hazırlayarak diksiyon, drama, oyunculuk eğitimleri organize etmektir.

Tiyatro Mavra - Çukurova Sahnesi, sezon boyunca birbirinden değerli eserleri seyircisiyle buluşturmak üzere, titizlikle seçilen yeni oyunları Adana seyircisine buluşturmayı misyon edinmiştir. Haftanın hemen her günü  farklı bir programla izleyicilerimize hizmet vermeyi hedeflediğimiz tiyatro salonumuz, yetişkin oyunlarımız için 65, çocuk oyunları için ise 90 kişilik kapasiteye sahip olup, ziyaretçilerimizin konfor ve güvenlikleri ön planda tutularak tasarlanmıştır. Aynı zamanda, Tiyatro Mavra “Kuzey Adana” bölgesindeki tek tiyatro salonu olma özelliğine sahiptir.

 MERKEZİNİZDE ŞU ANDA HANGİ ATÖLYELER VAR?

Drama, Tiyatro kursları, konservatuvara hazırlık, diksiyon dersleri verilmektedir.

Dilerseniz bunları ayrı başlıklar halinde ele alalım:

DRAMA

Drama eğitimlerimiz, çocukların sosyalleşmelerini, özgüven kazanmalarını ve kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlamak amacını taşımaktadır.

Drama derslerimiz Cumartesi - Pazar günleri 10:00-11:00/ 11:00-12:00/ 12:00-13:00 saatleri arasında yaş gruplarına göre belirlenmiş üç ayrı sınıf halinde verilmektedir.

TİYATRO EĞİTİMİ

Tiyatro eğitimlerimiz öğrencilerimizin bakış açılarını genişleterek kendilerini ve çevrelerini daha iyi tanımalarını ve sosyalleşmelerini sağlamak amacındadır.

Tiyatro kurslarımızda, cumartesi ve pazar günleri 15:00 – 17:00 saatleri arasında 13 ve üstü yaş gruplarına göre belirlenmiş şekilde eğitim verilmektedir.

KONSERVATUARA HAZIRLIK:

Bireysel dersler olup saat bazında ücretlendirilmektedir.

DİKSİYON DERSİ:

Bireysel dersler olup saat bazında ücretlendirilmektedir.

EĞİTİMCİLERİNİZ HAKINDA BİRAZ BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ?

Drama  eğitmenimiz Önder Özcan; Çukurova Üniversitesi  Devlet Konservatuvarı mezunu olup Adana Bütükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçısıdır.

Tiyatro eğitmenimiz Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndan emekli sanatçı ve Tiyatro Mavra’nın kurucusu Akil Yıldırım’dır.

 İKİNCİ ÇOCUK İÇİN İNDİRİM UYGULUYOR MUSUNUZ?

 Kurslarımızda yaklaşık %10 indirim uygulanmaktadır.

ÇALIŞMA GÜN VE SAATLERİNİZ NEDİR?

Haftanın 7 günü 8:00 – 19:00 saatleri arasında açığız.

MERKEZİNİZİ DİĞER MERKEZLERDEN AYRIRAN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ NEDİR?

Gerek düzenlenen kurslar gerekse sergilenen oyunlar anlamında öncelikli olarak kaliteye önem vermemiz ve Psikolojik Danışmanımız Elzem Güçlü Arslan’la çalışıyor olmamız.

Merkezimizin fiziki koşulları ve hijyeniğe çok önem verilmesi

Eğitimcilerimizin ve sanatçılarımızın alanında uzman kişilerden oluşması.

YAZ AYLARINDA HİZMET VERİYOR MUSUNUZ?

Drama derslerimiz yaz aylarında da devam etmektedir.

Adres: Mahfesığmaz Mah.79019 Sok.55/A  Adana/Çukurova

Tel: 0 (322) 233 33 01 – 0(533) 129 22 22

Web: http://www.tiyatromavra.com/tr

Facebook: https://www.facebook.com/tiyatromavra01/

İnstagram: https://www.instagram.com/tiyatromavra/

  GÖRSELLER

Yorum yap