ASEM (ADANA SPORCU EĞİTİM SPOR KULÜBÜ)

Spora gönül vermiÅŸ yürekler bir araya gelince harika iÅŸler çıkarabiliyorlar. Sohbet ederken adını bile yeni duyduÄŸum bir sürü spor dalından, Adanadaki uygulamalarından bahsetti Muhsin Hocamız. Tabiki bizleri en çok heyecanlandıran ÅŸey de çocuklara sporu sevdirmek adına birlikte ne tür etkinlikler yapabileceÄŸimizi konuÅŸmak oldu. Åžimdi öncelikle ASEM’i yakından tanıyoruz.

BÄ°ZE BÄ°RAZ KENDÄ°NÄ°ZDEN VE MERKEZÄ°NÄ°ZDEN BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Ben Muhsin Yolcu 1974 Hatay SamandaÄŸ doÄŸumluyum. Ä°lk, Orta ve Lise öÄŸrenimi Antakya’da tamamladım. Lisans EÄŸitimimi 1997 yılı Çukurova Üniversitesi EÄŸitim Fakültesi Beden EÄŸitimi ve Spor Bölümünde yaptım. Uzun süre Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸünde Ä°l KoordinatörlüÄŸü, Formatör- Koordinatör Beden EÄŸitimi ÖÄŸretmeni olarak çalıştım. Aynı zamanda; Yüzme AntrenörlüÄŸü, Modern Pentatlon AntrenörlüÄŸü, Yüzme HakemliÄŸi, Ulusal Atletizm HakemliÄŸi, Gençlik ve Spor Bakanlığının DoÄŸa ve Deniz Kampları Gençlik LiderliÄŸi ve Program Sorumlusu görevlerini yürütmüÅŸtüm. Sabancı Üniversitesi ve EÄŸitim Reformu GiriÅŸiminin Projesi olan EleÅŸtirel DüÅŸünme EÄŸitimi EÄŸiticiliÄŸi görevlerini de baÅŸarıyla yerine getirdim.

* Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor MüdürlüÄŸünün Okul Sporları komitesi üyeliÄŸi

* Korfbol Federasyonu Organizasyon üyeliÄŸi

* Triatlon Ä°l Tertip Kurul ÜyeliÄŸi

* Adana Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü Spor Kulübü kurucu üyesi ve Genel SekreterliÄŸini 2010 yılından beri sürdürürken,

* 2015 yılında Okçuluk, Jimnastik, Yüzme, Oryantring ve Voleybol, Bocce dallarında faaliyetlerde bulunan Adana Sporcu EÄŸitim Spor Kulübü’nün (ASEM) kuruculuÄŸunu yaptım.

* Çok yakın zamanda Modern Pentatlon Ä°l TemsilciliÄŸi görevini de yürüteceÄŸim.

* Åžu anda Kulübün Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığını da yapmaktayım.

* Ä°smet Ä°nönü Kız Meslek Lisesinde Beden EÄŸitimi ÖÄŸretmeni olarak çalışmaktayım. Meslekte 20. Yılını tamamlayıp baÅŸarılı çalışmalarımdan dolayı 2011 Yılında yılın öÄŸretmeni olarak layık görülmüÅŸ ve dönemin CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül tarafından 81 ilin öÄŸretmenleri ile birlikte köÅŸke davet edilip ödüllendirildim. Evli ve bir çocuk babasıyım.

ASEM SPOR KULÜBÜ

Kulübün Bünyesinde aktif olarak;

CÄ°MNASTÄ°K, OKÇULUK, YÜZME, ORYANTRÄ°NG VE VOLEYBOL, BOCCE çalışmaları yapılmaktadır. Kulüp 1.ci yılında Voleybol minik kızlarda Adana il 3.sü olmuÅŸtur.

YÜZME

Yüzme Çalışmaları Adana Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü Spor Kulübü iÅŸbirliÄŸi ile Özel Okulun Kapalı Yüzme Havuzunda yapılmaktadır. 2 sporcumuz Adana ve Bölge yarışmalarında tüm barajları geçerek Ä°stanbul’da yapılan Türkiye Yüzme Final Müsabakalarına katılma hakkı kazandı. Çalışmalarımız 5-16 yaÅŸ arasında acemi, stil ve performans sporcularına hafta içi ve hafta sonu yapılmaktadır.

CÄ°MNASTÄ°K

4-12 yaÅŸ çocuklarına  yönelik GeliÅŸim ve Temel JimnastiÄŸi salonlarımızda yapılmaktadır.

VOLEYBOL

7 – 16 yaÅŸ arasındaki öÄŸrencilere yönelik Meslek Lisesi Spor Salonunda hafta sonları yapılmaktadır.

OKÇULUK

7 yaÅŸ ve üzeri yetiÅŸkinlere Vakıfbank Ortaokulu Spor Salonunda hafta içi yapılmaktadır.

Amacımız lisanslı sporcu sayısını arttırarak, ilimizi en iyi ÅŸekilde temsil eden baÅŸarılı, dürüst, saygılı, çalışkan, Atatürk Ä°lke ve Ä°nkılaplarını benimseyen sporcular yetiÅŸtirmektir.

Küçük bir spor kulübü olarak baÅŸlayan bu serüvenimiz, tesadüf eseri ÅŸu anki hizmet verdiÄŸimiz ana binamızın ve cimnastik salonumuzun bulunduÄŸu yerle devam ediyor. Önceden depo olarak kullanılan bu yeri yeniden restore edip güzel bir salon yaptık.  Salondaki tüm tasarım, boya, vb. her ÅŸeyi kendimiz yaptık. Merkezimizde Velilerin geniÅŸ oturma salonu mevcut. Mutfak herkese açık. Ä°steyen çay isteyen kendine kahve yapıyor. Bazı velilerimiz evde yaptıkları kek, pasta ve börekleri getirerek burada paylaşıyor. Güzel bir aile ortamı yarattık. Ayrıca Cimnastik salonumuzda Voleybol ve Yüzme öÄŸrencilerine Kuvvet çalışmaları yapılırken velilere yönelik eÄŸitici sunumlar yapılmaktadır.

ÖZEL DERSLERÄ°N DIÅžINDA BAÅžKA AKTÄ°VÄ°TELERE DE EV SAHÄ°PLİĞİ YAPIYOR MUSUNUZ? ÖRNEKLER VERÄ°R MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Beden eÄŸitimi öÄŸretmenleri ve velilerimize yönelik Dr.Ä°lker Mönür tarafından quantum analizi ve genel beslenme semineri verildi. Bu tarz seminerlere daha fazla yer vermeyi düÅŸünüyoruz.

EĞİTMENLERİMİZ

Beden EÄŸitimi ve spor Yüksek Okulu mezunu, alanında deneyimli eÄŸitmenlerimizle çalışmaktayız.

ÇALIÅžMA SAATLERÄ° NEDÄ°R?

Çlaışma saatlerimiz branÅŸlara göre farklılık gösterebiliyor.

Cimnastik Çalışmaları:

Hafta içi: Pazartesi, Salı, ÇarÅŸamba ve PerÅŸembe günleri  saat 16:30, 19:30 saatleri arasında

Hafta Sonu: Saat 10:00-14:00 saatleri arasında.

Yüzme Çalışmaları:

Hafta içi:  Performans Sporcuları; hergün 17:00-19:30 saatleri arasında ,

Kulüp Alt yapı; Salı ve PerÅŸembe  saat  16:30 Acemi ve Stil; ÇarÅŸamba, Cuma saat 16:30

Hafta Sonu: Kulüp alt Yapı ve Acemi Saat:14:00.

 

Voleybol Çalışmaları:

Hafta içi: Salı PerÅŸembe günleri ( Kulüp üst Yapı)  saat 18:30

Hafta sonu: Kulüp alt Yapı 17:00

MERKEZÄ°NÄ°ZÄ° DÄ°ÄžER MERKEZLERDEN AYRIRAN EN ÖNEMLÄ° ÖZELLİĞİ NEDÄ°R?

DiÄŸer spor kulüplerinden farkımız bünyemizde birçok branşı barındırmamız ve Voleybol, Cimnastik, Yüzme, Okçuluk, Organtin, Bocce branÅŸlarında Gençlik Spor Bakanlığından öÄŸrencilerimize Lisans verebilmemiz ve bu branÅŸlarda performans sporcuları yetiÅŸtirebilmemiz. Ayrıca bünyemizde bulunmayan spor branÅŸları için de diÄŸer kulüpler ile ortak çalışmalar yapmakta olup öÄŸrencilerimizi doÄŸru branÅŸlara yönlendirebilmekteyiz.

Merkezimizde veliler için geniÅŸ oturma salonu mevcut.  Mutfak herkese açık. Ä°steyen çay isteyen kendine kahve yapıyor. Bazı velilerimiz evde yaptıkları kek, pasta ve börekleri getirerek burada paylaşıyor. Güzel bir aile ortamı yarattık. Ayrıca Cimnastik salonumuzda  Voleybol ve Yüzme öÄŸrencilerine Kuvvet çalışmaları yapılırken velilere yönelik sunumlar yapılmaktadır.

YAZ AYLARINDA HÄ°ZMET VERÄ°YOR MUSUNUZ?

Yaz aylarında Cimnastik ve Yüzme kurslarımız devam ediyor. Yaz okulunu bu yaz yapmayacağız.

İLETİŞİM

Adres: Toros Mah. Åžair Hasibe Hatun Cad.N0.76 Küpeli Apt. D.6 Çukurova/ADANA

(Turgut Özal Bulvarı Derman Can Tıp Merkezi Karşısı)

Tel: 03228020149

GSM: 05056601551

Web: www.asemspor.org

Facebook: https://www.facebook.com/asemsporadana/?ref=br_rs

Ä°nstagram: https://www.instagram.com/asemadana/

e-mail: asemspor@hotmail.com

GÖRSELLER

 

Yorum yap