ASEM (ADANA SPORCU EĞİTİM SPOR KULÜBÜ)

Spora gönül vermiş yürekler bir araya gelince harika işler çıkarabiliyorlar. Sohbet ederken adını bile yeni duyduğum bir sürü spor dalından, Adanadaki uygulamalarından bahsetti Muhsin Hocamız. Tabiki bizleri en çok heyecanlandıran şey de çocuklara sporu sevdirmek adına birlikte ne tür etkinlikler yapabileceğimizi konuşmak oldu. Şimdi öncelikle ASEM’i yakından tanıyoruz.

BİZE BİRAZ KENDİNİZDEN VE MERKEZİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Ben Muhsin Yolcu 1974 Hatay Samandağ doğumluyum. İlk, Orta ve Lise öğrenimi Antakya’da tamamladım. Lisans Eğitimimi 1997 yılı Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde yaptım. Uzun süre İl Milli Eğitim Müdürlüğünde İl Koordinatörlüğü, Formatör- Koordinatör Beden Eğitimi Öğretmeni olarak çalıştım. Aynı zamanda; Yüzme Antrenörlüğü, Modern Pentatlon Antrenörlüğü, Yüzme Hakemliği, Ulusal Atletizm Hakemliği, Gençlik ve Spor Bakanlığının Doğa ve Deniz Kampları Gençlik Liderliği ve Program Sorumlusu görevlerini yürütmüştüm. Sabancı Üniversitesi ve Eğitim Reformu Girişiminin Projesi olan Eleştirel Düşünme Eğitimi Eğiticiliği görevlerini de başarıyla yerine getirdim.

* Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün Okul Sporları komitesi üyeliği

* Korfbol Federasyonu Organizasyon üyeliği

* Triatlon İl Tertip Kurul Üyeliği

* Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Spor Kulübü kurucu üyesi ve Genel Sekreterliğini 2010 yılından beri sürdürürken,

* 2015 yılında Okçuluk, Jimnastik, Yüzme, Oryantring ve Voleybol, Bocce dallarında faaliyetlerde bulunan Adana Sporcu Eğitim Spor Kulübü’nün (ASEM) kuruculuğunu yaptım.

* Çok yakın zamanda Modern Pentatlon İl Temsilciliği görevini de yürüteceğim.

* Şu anda Kulübün Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapmaktayım.

* İsmet İnönü Kız Meslek Lisesinde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak çalışmaktayım. Meslekte 20. Yılını tamamlayıp başarılı çalışmalarımdan dolayı 2011 Yılında yılın öğretmeni olarak layık görülmüş ve dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 81 ilin öğretmenleri ile birlikte köşke davet edilip ödüllendirildim. Evli ve bir çocuk babasıyım.

ASEM SPOR KULÜBÜ

Kulübün Bünyesinde aktif olarak;

CİMNASTİK, OKÇULUK, YÜZME, ORYANTRİNG VE VOLEYBOL, BOCCE çalışmaları yapılmaktadır. Kulüp 1.ci yılında Voleybol minik kızlarda Adana il 3.sü olmuştur.

YÜZME

Yüzme Çalışmaları Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Spor Kulübü işbirliği ile Özel Okulun Kapalı Yüzme Havuzunda yapılmaktadır. 2 sporcumuz Adana ve Bölge yarışmalarında tüm barajları geçerek İstanbul’da yapılan Türkiye Yüzme Final Müsabakalarına katılma hakkı kazandı. Çalışmalarımız 5-16 yaş arasında acemi, stil ve performans sporcularına hafta içi ve hafta sonu yapılmaktadır.

CİMNASTİK

4-12 yaş çocuklarına  yönelik Gelişim ve Temel Jimnastiği salonlarımızda yapılmaktadır.

VOLEYBOL

7 – 16 yaş arasındaki öğrencilere yönelik Meslek Lisesi Spor Salonunda hafta sonları yapılmaktadır.

OKÇULUK

7 yaş ve üzeri yetişkinlere Vakıfbank Ortaokulu Spor Salonunda hafta içi yapılmaktadır.

Amacımız lisanslı sporcu sayısını arttırarak, ilimizi en iyi şekilde temsil eden başarılı, dürüst, saygılı, çalışkan, Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimseyen sporcular yetiştirmektir.

Küçük bir spor kulübü olarak başlayan bu serüvenimiz, tesadüf eseri şu anki hizmet verdiğimiz ana binamızın ve cimnastik salonumuzun bulunduğu yerle devam ediyor. Önceden depo olarak kullanılan bu yeri yeniden restore edip güzel bir salon yaptık.  Salondaki tüm tasarım, boya, vb. her şeyi kendimiz yaptık. Merkezimizde Velilerin geniş oturma salonu mevcut. Mutfak herkese açık. İsteyen çay isteyen kendine kahve yapıyor. Bazı velilerimiz evde yaptıkları kek, pasta ve börekleri getirerek burada paylaşıyor. Güzel bir aile ortamı yarattık. Ayrıca Cimnastik salonumuzda Voleybol ve Yüzme öğrencilerine Kuvvet çalışmaları yapılırken velilere yönelik eğitici sunumlar yapılmaktadır.

ÖZEL DERSLERİN DIŞINDA BAŞKA AKTİVİTELERE DE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR MUSUNUZ? ÖRNEKLER VERİR MİSİNİZ?

Beden eğitimi öğretmenleri ve velilerimize yönelik Dr.İlker Mönür tarafından quantum analizi ve genel beslenme semineri verildi. Bu tarz seminerlere daha fazla yer vermeyi düşünüyoruz.

EĞİTMENLERİMİZ

Beden Eğitimi ve spor Yüksek Okulu mezunu, alanında deneyimli eğitmenlerimizle çalışmaktayız.

ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

Çlaışma saatlerimiz branşlara göre farklılık gösterebiliyor.

Cimnastik Çalışmaları:

Hafta içi: Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri  saat 16:30, 19:30 saatleri arasında

Hafta Sonu: Saat 10:00-14:00 saatleri arasında.

Yüzme Çalışmaları:

Hafta içi:  Performans Sporcuları; hergün 17:00-19:30 saatleri arasında ,

Kulüp Alt yapı; Salı ve Perşembe  saat  16:30 Acemi ve Stil; Çarşamba, Cuma saat 16:30

Hafta Sonu: Kulüp alt Yapı ve Acemi Saat:14:00.

 

Voleybol Çalışmaları:

Hafta içi: Salı Perşembe günleri ( Kulüp üst Yapı)  saat 18:30

Hafta sonu: Kulüp alt Yapı 17:00

MERKEZİNİZİ DİĞER MERKEZLERDEN AYRIRAN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ NEDİR?

Diğer spor kulüplerinden farkımız bünyemizde birçok branşı barındırmamız ve Voleybol, Cimnastik, Yüzme, Okçuluk, Organtin, Bocce branşlarında Gençlik Spor Bakanlığından öğrencilerimize Lisans verebilmemiz ve bu branşlarda performans sporcuları yetiştirebilmemiz. Ayrıca bünyemizde bulunmayan spor branşları için de diğer kulüpler ile ortak çalışmalar yapmakta olup öğrencilerimizi doğru branşlara yönlendirebilmekteyiz.

Merkezimizde veliler için geniş oturma salonu mevcut.  Mutfak herkese açık. İsteyen çay isteyen kendine kahve yapıyor. Bazı velilerimiz evde yaptıkları kek, pasta ve börekleri getirerek burada paylaşıyor. Güzel bir aile ortamı yarattık. Ayrıca Cimnastik salonumuzda  Voleybol ve Yüzme öğrencilerine Kuvvet çalışmaları yapılırken velilere yönelik sunumlar yapılmaktadır.

YAZ AYLARINDA HİZMET VERİYOR MUSUNUZ?

Yaz aylarında Cimnastik ve Yüzme kurslarımız devam ediyor. Yaz okulunu bu yaz yapmayacağız.

İLETİŞİM

Adres: Toros Mah. Şair Hasibe Hatun Cad.N0.76 Küpeli Apt. D.6 Çukurova/ADANA

(Turgut Özal Bulvarı Derman Can Tıp Merkezi Karşısı)

Tel: 03228020149

GSM: 05056601551

Web: www.asemspor.org

Facebook: https://www.facebook.com/asemsporadana/?ref=br_rs

İnstagram: https://www.instagram.com/asemadana/

e-mail: asemspor@hotmail.com

GÖRSELLER

 

Yorum yap