Evde Oyun

Merhabalar, öncelikle ben Doğa. Ortaokul öğrencisiyim. Şimdi size burada kardeşim ve annemin oynadığı, daha sonrasında babam ve benim de çok hoşuma giden bir oyundan bahsedeceğim.

Dilerseniz oyunumuzu anlatmaya geçelim, oyunumuzu oynamak için ihtiyacınız olan şey 2 adet top  (iç içe geçmiş 2 çift çorapta kullanabilirsiniz). Şİmdi gelelim bu oyunun adına: BOMBA.

Nasıl Oynanır?

  1. Evin içerisinde geniş bir daire olun. Herhangi bir kutu oyununa ait pullardan 5 er tane dağıtılır. Bunlar oyunda CANdır.
  2. Topları veya çorapları bir kişi eline alsın.
  3. Önce birini daha sonra diğerini sol tarafındaki kişiye atsın. O kişi de diğerine…
  4. Bu top bu şekilde dönsün. Yani sırayla herkesin elinden sürekli olarak geçsin.
  5. Her iki top da kimin elinde kalırsa o kişi PATLAR ve oyundan çıkar, ya da pulla oynanıyorsa bir can hakkı kaybolur. Kalan kişiler kalan pullarla oyuna devam edilir.
  6. En sona kim kalırsa o kişi oyunun galibidir.

Çorap oyununun iki kişi ile farklı oyunları;

Özellikle top, atma, tutma oyununu seven erkek/kız çocuklarınız varsa harika bir oyundur.

  1. Elinizde 2 top (çorap vb.) havada çarpıştırmaya çalışma. Her iki tarafa da 10 atış hakkı verilir. İlk 10 atış hakkı ve vurma işlemine başlayacak olan bekler ve diğer kişi atışını yapar. İlk yarışan havadaki çorabı vurmaya çalışır. 10 atış hakkında en fazla vuran kazanır.
  2. Birbirinize gol atmaya çalışabilirsiniz.
  3. Bildiğimiz can oyununu evde de oynayabilirsiniz. Üç veya daha fazla kişi ile oynanabilecek bir oyundur. Bir kişi bir kenarda, bir kişi diğer kenarda durur (ellerinde top ile). Diğer kişi / kişiler ortaya geçer. Kenardakilerin birbirine atmaya çalıştığı topu, ortadakiler yakalamaya çalışır. Son topu kaptıran kişi ortaya geçer.

Aşağıda ise sizin için seçtiğim ve evde yapabileceğiniz etkinliklere ulaşabilirsiniz.

 

Konuk Yazar

Doğa / Öğrenci

 

Etiketler

Yorum yap