Lösemili Çocuklar Vakfı (Lösev)

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası

Küçük bir dernekten kocaman bir dünya markasına dönüÅŸmüÅŸ LÖSEV. Ä°lk adımı kim mi atmış? Dr. Üstün Ezer LÖSEV’in kurucusu ve yönetim kurulu baÅŸkanı.

“LÖSEV Lösemili Çocuklar SaÄŸlık ve EÄŸitim Vakfı, 1998 yılında kuruldu. Lösemili çocukları tedavi amacıyla SSK Ankara Çocuk Hastanesine yatırdığımız ilk günlerdi… Hastane yönetiminden çocukların odaları için küçük bir televizyon talebine aldığımız olumsuz yanıt sonrasında o hastanede çalışan doktorlar, hemÅŸireler ve personel, aramızda para toplayarak küçük bir televizyon aldık. Ä°lk zamanlarda bir çocuÄŸumuzun yol parasını ya da okul ihtiyacını karşılamak bizler için büyük sorundu. Ancak günler geçtikçe büyüdük, güçlendik; projeler geliÅŸtirdik, hedeflerimizi büyüttük. Çocuklarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için dürüstçe ve tüm enerjimizle çalıştık.

2000 yılında Türkiye’nin ilk ve tek Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE’yi, 2008 yılında lösemili çocukların ücretsiz kolej eÄŸitimi alabilecekleri Lösemili Çocuklar Okulu’nu, 2010 yılında ise tedavileri için Ankara dışından gelen ailelerimizin tedavi esnasında uzun veya kısa dönem konaklayabilmeleri için Lösemili Çocuklar Köyü’nü hayata geçirdik. Bu süre zarfında sadece lösemili çocuklar ve kanser hastalarını deÄŸil, tüm Türkiye’yi lösemi, kanser ve korunma yolları konularında bilinçlendirdik, köklü çözümler yaratmayı, toplumsal ve kalıcı hizmetler vermeyi sürdürdük.

2015 yılında ise “insanlık ölmesin, insanlar da ölmesin” diyerek Avrupa’nın ilk, ülkemizin en donanımlı Lösemili Çocuklar Kenti ve multidispliner hastanesi LÖSANTE’yi ülkemize kazandırdık.

Bugün yüzlerce çalışanı, on binlerce hasta ve aileleri, milyonlarca gönüllümüz ile kocaman bir aileyiz…” diyorlar.

Son olarak Dr. Üstün Ezer’in bizlere bir mesajı var;

“Åžunu unutmasınlar ki, bu hastalıkla bu zorlu savaÅŸta yalnız deÄŸiller. Yavrularımız yalnızca anne ve babalarının deÄŸil, bizim de çocuklarımızdır. Onlar her ÅŸeyin en güzeline en iyisine layıktırlar. Biz onları saraylarda yaÅŸatmaya ve tüm hayallerini gerçekleÅŸtirmeye kararlıyız. Ama lösemili ve kanserli çocuklarımız, anne-babaları, akrabaları, komÅŸuları LÖSEV’e sahip çıkmalıdırlar. LÖSEV’i sadece yardım veren bir kuruluÅŸ gibi görmeyip, yakından tanımaları, tanıtmaları ve daha fazla çocuÄŸu yaÅŸatmak için ellerinden gelenin fazlasını yapmalarını istiyorum. Bunu ne kendim ne de LÖSEV adına istemiyorum, bunu insanlık ve lösemiden kaybettiÄŸimiz yavrularımızın adına rica ediyorum.”

Kaynak https://www.losev.org.tr/v6

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap