SİFİGU (SİHİRBAZ FİZİKÇİLER GRUBU)

5 yıl önce kızımla sınıf arkadaşının doÄŸum gününe katılmıştık. Arkadaşım birinin geleceÄŸini ve çocuklara çok güzel bilimsel gösteriler yapacağını söyledi. Anneler de dahil olmak üzere hep birlikte müthiÅŸ bir gösteri izlemiÅŸtik o gün orada.  Ali Beye bu konuyu hatırlattığımda “evet, Mehmet’ti orada gösteri yapan, ÅŸu an Marmaris SÄ°FÄ°GU’ da” dedi. SÄ°FÄ°GU ile ilk tanışmam bu ÅŸekilde olmuÅŸtu. Zamanı geldi ÅŸimdi ve benim yıllar önce tanıştığım yerle bugün takipçilerim baÅŸta olmak üzere herkes tanışma ÅŸansı bulacak. Ä°yi ki varsınız yenilikçi, bir ÅŸeyleri deÄŸiÅŸtirmeyi düÅŸünen genç beyinler.

BÄ°ZE BÄ°RAZ KENDÄ°NÄ°ZDEN VE SÄ°FÄ°GU’DAN BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Ben Ali Çetinkaya. Çukurova Üniversitesi Fizik Bölümü lisans mezunuyum. Lisans eÄŸitimimi tamamladıktan sonra yüksek lisansa baÅŸladım. Yüksek lisansa baÅŸladığım dönemde fizik bölümüne gelen öÄŸrencilerin dahi fiziÄŸi sevmediÄŸini fark ettim. Sebebi olaraksa deneysel çalışmaların çok az yapıldığını düÅŸünüyordum. Fizik normalde deneysel bir alandır ancak dersler tamamen teorik iÅŸlendiÄŸi için kimse sevmiyor. Bu düÅŸüncelerle, Üniversiteden danışman hocamdan izin alarak arkadaÅŸlarımla, öÄŸrencilerle, fakültede kullanılmayan deney aletlerini, kısmen tamir ederek, kısmen birleÅŸtirerek, liselerde deney yapmaya baÅŸladık. Amacımız hem lisans/yüksek lisans yapan öÄŸrencilere, deneysel kısmının farkındalığını arttırmak hem de lise döneminde öÄŸrencileri fizik deneyleriyle tanıştırmaktı.

Okullarda etkinliklerle baÅŸladık ve öÄŸrencilerin hepsinin mutluluÄŸunu gözlemledik. Basit malzemeler kullanarak bilimsel ÅŸovlar yaptık. Sihirbazlık gösterilerini bilimsel deneylere dayandırarak farklı bir gösteri haline getirdik. SÄ°FÄ°GU ismi de oradan gelmektedir.

2011 yılında artık ortağım Mehmet DoÄŸan ile birlikte ÅŸirketleÅŸerek SÄ°FÄ°GU’ YU gerçek anlamda hayata geçirmiÅŸ olduk.

 

MERKEZÄ°NÄ°ZDE ÅžU ANDA HANGÄ° ATÖLYELER VAR?

ÜRETEN ÇOCUKLAR ATÖLYESÄ°: Bu atölyede 5-12 yaÅŸ aralığı çocuklara bilim, robotik, kodlama, zeka oyunları, inovasyon, giriÅŸimcilik gibi alanlarda geliÅŸmeleri için farklı etkinlikler yapılmaktadır. Cumartesi günleri grup çalışmaları ÅŸeklinde yapılmaktadır.

Ders saatleri 5-7 yaÅŸ grubu çocuklarda 1,5 saat yani 90 dakika, 8-12 yaÅŸ grubu çocuklarda ise 120 dakika sürmektedir.  14 haftalık program ÅŸeklinde 4 dönem devam eden atölyeler düzenlemekteyiz.

Buradaki amacımız meraklı, bir ÅŸeyler kurcalamaktan, araÅŸtırmaktan keyif alan üretmeye meyilli çocuklara ortam ve bilgi saÄŸlamak.

Yaptığımız her şeyin iki amacı var

1- Çocukların özgürce düÅŸünebileceÄŸi fikirlerini anlatabileceÄŸi mutlu olabilecekleri bir ortam saÄŸlamak. 2- Çocukların özgün projeler üretebilmesi için onları donatmak.

OKUL DANIÅžMANLIKLARI:  Okullarda laboratuvar kurulumu, öÄŸretmen eÄŸitimi, atölye kurumu, bilimsel gösteriler, inovasyon ve giriÅŸimcilikle ilgili atölye ve seminerler, robotik ve kodlama ile ilgili atölye ve seminer çalışmaları yapıyoruz.

YAZ VE KIÅž KAMPALARI: Ağırlıklı olarak Marmaris’te düzenlediÄŸimiz kamplardır.

Bu kamplar;

  • Kolej anlaÅŸmalı kamplar düzenliyoruz.
  • Aile katılımlı kamplar düzenliyoruz. Bu kampta ebeveynler çocuklarıyla birlikte geliyorlar, belirlenen konsept içeriÄŸine göre çalışmalar yapılıyor. Kamplarımız 5- 6 günlük programlar ÅŸeklinde düzenleniyor.

BÄ°LÄ°M ÅžENKLÄ°KLERÄ°: Bilim ÅŸenlikleri kapsamında tüm Türkiye’de farklı içeriklerde atölye ve sahne gösterileri yapılmaktadır. Åžu an kadar bu kapsamda 100.000 çocukla bilimi, zeka oyunlarını ve robotları buluÅŸturduk.

EĞİTİMCİLERİNİZ HAKINDA BİRAZ BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ?

Fizikçisi, matematikçisi, mühendisi her biri kendi alanında uzman olan eÄŸitmenlerle çalışıyoruz. Detaylı bilgiye web sayfamızdan ulaÅŸabilirsiniz.

Ä°KÄ°NCÄ° ÇOCUK Ä°ÇÄ°N Ä°NDÄ°RÄ°M UYGULUYOR MUSUNUZ

2. çocuk için %10 indirim yapıyoruz, hem atölye hem de kamplarda.

 ÇALIÅžMA GÜN VE SAATLERÄ°NÄ°Z NEDÄ°R?

Hafta içi ve hafta sonu: 12:00 – 19:00 saatleri arası merkezimiz açıktır.

MERKEZÄ°NÄ°ZÄ° DÄ°ÄžER MERKEZLERDEN AYRIRAN EN ÖNEMLÄ° ÖZELLİĞİ NEDÄ°R?

Çocukların yenme yenilme üzerine kurgulu olmayan, birbiriyle yarışmadıkları, birlikte öÄŸrenerek bir ÅŸeyler üretmeye çalıştıkları tek ortamız.

 YAZ AYLARINDA HÄ°ZMET VERÄ°YOR MUSUNUZ?

Yazın kamp ÅŸeklinde hizmet veriyoruz, ancak bu yıl Adana’da da yaz atölyeleri açmayı planlıyoruz.

 

Yine güzel bir sohbetin sonuna ve yeni bir atölyenin baÅŸlangıcına gelmiÅŸ bulunmaktayız. Åžimdilik hoÅŸça kalın etkinliklerimiz için takipte kalın diyoruz.

 MERKEZ:

Adres: Belediye Evleri Mah. 84239 Sk. No:7 A Blok 01360 Adana

Tel: 0 (506) 301 8988

Web: www.sifigu.com

Facebook: https://www.facebook.com/sifigu2/

Ä°nstagram: https://www.instagram.com/sifigu/

 

ÅžUBE:

Adres: Hatipirimi Mah.148 Sok. No:5 Marmaris/MuÄŸla

Tel: 0 (505) 619 01 09

Ä°nstagram: https://www.instagram.com/sifigumarmaris/

  GÖRSELLER

Yorum yap