Anneye mektup

Bir anneden anneye mektup

Sevgili anne;

"Biraz daha sabredersen çocukların büyüyecek ve rahat edeceksin" deseler de inanma olur mu? Büyüdükçe ilgilenmemiz, çözmemiz gereken konular da büyüyor çünkü. Küçükken 10 TL’ lik oyuncağı alıp almayacağını konuÅŸtuÄŸun çocuÄŸunla, büyüyünce alacağın gerçek telefonun markasını konuÅŸurken buluyorsun kendini. Her dönemin kendine göre zorlukları var. Annelik öyle bir ünvan ki iniÅŸli, çıkışlı, bazen mutlu eder seni bazen mutsuz, bazen aÄŸlatır seni bazen karnın aÄŸrıyana kadar güldürür. Birazcık kendini yalnız hissettiÄŸin zaman ÅŸunu düÅŸün;


Unutma! Her anne seninle aynı dönemlerden geçiyor. Bebeklik çocukluk dönemlerinde iÅŸi nedeniyle aile bütünlüÄŸünü saÄŸlayamayanlar, eÅŸi mesleÄŸi gereÄŸi gece nöbete kalanlar, uzak ülkelerde çalışmak zorunda olanlar, ya da anlaÅŸmazlık nedeniyle aynı evin içinde ayrı gibi yaÅŸayanlar, aynı ÅŸehirde yaÅŸayıp arada bir çocuÄŸunu görenler, bu olasılıklar sonsuzluk kadar fazladır biliyor musun sevgili "anne". Tıpkı yazar Matt Haig'in "Gece yarısı kütüphanesi" kitabındaki gibi sınırsız olasılıkla yaÅŸadığımız çocuklu bir hayat.

DeÄŸiÅŸtiremeyeceÄŸi ÅŸeyleri kabul etmeli insan. Zorluk yaşıyor olabilirsin ama yalnız deÄŸilsin sevgili "anne". Birçok anne seninle aynı durumda. Åžu an mevcut durumu ya adım adım deÄŸiÅŸtirmeye çabalamalı (eÄŸer mümkünse tabi),  deÄŸiÅŸtiremiyorsan kabul etmelisin. Ne demiÅŸler “Allahım bana deÄŸiÅŸtiremeyeceÄŸim ÅŸeyleri kabullenmek için kuvvet, deÄŸiÅŸtirebileceÄŸim ÅŸeyler için cesaret ve bu ikisini birbirinden ayırmak için akıl ver”.

Başına gelen en güzel ÅŸeylerden biri annelik unutma. Acısıyla tatlısıyla yaÅŸa bu güzel günlerini onlarla yaÅŸadığın tatlı zamanları. Åžimdi yaÅŸadığın zorluk her neyse çık balkona, aç kollarını, kapat gözlerini ve "kabul ediyorum" de. Sonra çocuklarının yanına git ve sev, öp, dokun, sarıl çek kokularını içine.
Güzel an da kötü anda kalıcı deÄŸil, sabitleyemiyor, baÅŸa tutturamıyorsun istesen bile, geçiyor gidiyor sevgili anne.

 
Bütün annelere en içten sevgilerimle.

 

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap