ADANA SUALTI SPORLARI İHTİSAS VE YÜZME KULÜBÜ

Biraz öngörülü olup röportajı sezon açılmadan önce yapsaydık daha erken yayınlamış olurduk aslında. Sezon açıldı İzzet hocamızın yüzünü görebilene aşk olsun, yaylada yakalayamadık (yayla komşumuz olur kendisi). Neden? Çünkü haftasonları dahil olmak üzere yüzme kursları, yarışları, özel dersleri başladı. Eşi Dilek’le görüşüyoruz “vallahi havuzda sürekli bende göremiyorum” diyor. Kardeşinin Erzurum’dan geldiği gün aldım bilgisayarı kuruldum bahçelerine diğerleri kahve içerken biz bu röportajı hazırladık (O kadar samimiyet var merak etmeyin, benden kurtuluş yok :) ). Kusura bakmayınız hocam takipçileri daha fazla bekletemeyeceğiz :) . Takipte kalın yakında 1 kişiye ücretsiz 1 ay kurs çekilişi yapacağız. Gelin şimdi kendini yüzme sporuna ve sporcu yetiştirmeye adamış bir antrenörle ve kulüple tanıştıralım.

BİZE BİRAZ KENDİNİZDEN VE KULÜBÜNÜZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

1997 yılında Adana Sualtı Sporları ihtisas kuruldu. 2002 yılında da yüzme kulübü kurularak Adana Sualtı İhtisas ve Yüzme Kulübü olarak sadece yüzme sporu yapılarak devam ediyor.

Ben İzzet Kasap 1970 Adana doğumluyum. İlk, Orta ve Lise öğrenimi Adana’ da tamamladım. Lisans Eğitimimi Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladım. Yüksek lisansımı Okan Üniversitesi Sağlık Yöneticiği üzerine yaptım. Mersin Üniversitesi Radyoloji bölümünü bitirdim. Atatürk Üniversitesi Sağlık İdareciliği bölümü son sınıfta okuyorum.

Yaklaşık 5 yaşında yüzmeyle tanıştım. Uzun yıllar Atatürk yüzme havuzunda sporculuk ve hocalık yaptım. 20 yaşlarımda su altı sporlarıyla tanıştım. Kulüp başkanı Mehmet Ali Bozkır sayesinde su altı sporlarında da sporcu olarak Türkiye Şampiyonalarına katıldım. 2. kademe yüzme antrenörü ve 2 yıldızlı balıkadama eğitmeniyim. 2 yıl Türkiye Yüzme Federasyonu Teknik Kurul Üyeliği yaptım. 3 dönem Adana Yüzme İl Temsilciliği tertip komitesi üyeliği yaptım. 2010 yılında Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Milli Takım Antrenörlüğüne seçildim ve 2010 yılında yapılan Balkon Şampiyonası’nda Milli Takım Antrenörü olarak görev aldım. 2005 yılında Adana’da yapılan yılın spor adamları yarışmasında yılın en başarılı antrenörü seçildim.

KULÜBÜNÜZ BÜNYESİNDE AKTİF OLAN KURSLAR HANGİLERDİR?

Kulübümüz Bünyesinde aktif olarak;

Çetinel tesislerinde temel yüzme eğitimi verilmektedir.

Kıyıboyu Caddesi’nde kulübümüze ait yüzme havuzunda yüzme eğitimleri verilmektedir.

Çukurova Üniversitesi ve Ayas Yüzme havuzlarında ise kulübümüz yüzme çalışmalarını yapmakta ve sporcularımızı bölgesel yarışlara hazırlamaktayız.

EĞİTMENLERİNİZLLE İLGİLİ BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ?

Çetinel tesislerinde 8 tane yüzme antrenör yardımcımız, Çukurova Üniversitesi’nde 3 tane yüzme antrenör yardımcımız, Gençlik Spor Müdürlüğüne bağlı Ayas Yüzme Havuzunda ise 3 tane antrenör yardımcımızla hizmet vermekteyiz.

ANATRENMAN SAATLERİNİZ NEDİR?

ÇETİNEL TESİSLERİ: Haftanın dört günü, pazartesi, salı, çarşamba, perşembe olmak üzere bireysel yüzme eğitimleri veriyoruz.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİNDE: Pazartesi, Perşembe akşam saat 19:00 - 20:30 saatleri arasında, cumartesi- pazar ise saat 9:00-10:30 saatleri arasında yüzme kulübümüzün antrenman saatleridir. Burada çocuklarınızın bölgesel yarışlara hazırlıyoruz.

YAZ SÜRESİNCE AYAS YÜZME HAVUZUNDA: Cumartesi - Pazar saat 11:30-12:30 arasında çalışmalarımızı yapmaktayız. 

YAZ AYLARINDA HİZMET VERİYOR MUSUNUZ?

Çukurova Üniversitesi ve Ayas Yüzme havuzunda yıl 12 ay süresince hizmet veriyoruz, Çetinel tesislerinde ise sadece yaz ayları boyunca hizmet veriyoruz.

Bu keyifli ve bilgi dolu röportaj için İzzet Kasap Hocamıza teşekkür ediyoruz.

İLETİŞİM

Adres: Cemalpaşa Mah. 63006 Sok. Selvi Apt. Zemin Kat Seyhan/Adana

Tel: 05052518938

GSM:05327852208

Facebook: https://www.facebook.com/adanasualtiihtisasveyuzmekulubu/

GÖRSELLER Çukurova Üniversitesi Yüzme Havuzu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Ayas Yüzme Havuzu Çetinel Tesisleri  Yüzme Havuzu  

Yorum yap