PRODOSS

23 Nisan tatilimizde 3 günlük Konya-Eskişehir gezisi yapmıştık. Gezimizdeki Konya Asya Lale Üretim Çiftliği Lale Bahçesi ziyaretimizin fikrini Prodoss'tan almıştık. Kendilerinin günübirlik Konya turu vardı ancak biz Eskişehir’e de gitmek istiyorduk, öyle olunca Prodoss’un lale bahçesi gezi fikrinden faydalandık, çok ta güzel oldu fikir için ayrıca teşekkürler. Doğa yürüyüşlerinden, dalışlara, çocuk kamplarından, günübirlik ya da daha uzun gezilere, büyükler için olduğu kadar çocuklarımız için de harika gezi programları var. İsteğinize göre okullara, kurumlara özel doğa gezileri, kamplar da de düzenliyorlar. Şimdi isterseniz Prodoss’u daha yakından tanıyalım. Keyifli okumalar.

PRODOSS KİMDİR NASIL DOĞDU ?

Prodoss – Asıl adımız olan “Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü’nün”  kısaltılmış halidir. Kulüp olarak faaliyete geçişimiz 2006 yılı olsa da, geçmişi uzun yıllara dayanan bir kulüptür.  PRODOSS olarak kendi ayaklarımız üzerinde durma, yaptıklarımızın altına kendi imzamızı atma ve yapılan sportif branş faaliyetlerini bilimsel yapma isteği sürükledi bizi bu noktaya.

Sadece hafta sonları bir araya gelen arkadaşlar topluluğu olmaktan sıyrılıp, sporu gerçek anlamda yapmayı ve bunu yapmaya istekli sporseverleri aynı çatı altına toplamayı hedefledik ve bu hedefleri de hızlı bir şekilde kulüpleşerek gerçekleştirmeye başladık.

 PRODOSS’UN MİSYONU

Dağda ve doğada yapılan sporları sevdirmek, yaygınlaştırarak ve isteyen herkese yaptırarak spor bilincini aşılamak. Bireylerin zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmak, daha bilinçli bir toplum olmamıza katkı sağlamak, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, bu sporların ülkemizde gelişmesine katkıda bulunup, doğa bilincini aşılayarak doğamızın gelecek nesillere daha temiz, saf, korunaklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmaktır.

 KISACA PRODOSS’U ANLATIR MISINIZ?

Dağcılık ve doğa sporlarının pek çok branşına ev sahipliği yapan kulübümüz uzmanlaştığı branşlarda kurumsallaşarak federasyon üyelikleri ile ulusal ve uluslararası çalışmalara katkıda bulunmaya başlamıştır. Kulüp bünyesinde;

* Dağcılıkta Zirve Tırmanışları, Translar, Kaya Tırmanışı, Spor Tırmanış eğitimleri ve etkinlikleri yapılmaktadır.  Kulübümüz T.D.F’ nun tescilli üyesidir.

* Doğa Yürüyüşleri sağlık sorunu olmayan herkesin katılabileceği Trekking, hiking, kamp eğitimleri ve etkinlikleri yapılmakta,

* Yamaç Paraşütü eğitimleri ve tandem (eğitmen ile) uçuşlar yapılmaktadır. Kulübümüz T.H.K’ nun tescilli üyesidir.

* Scuba (Tüplü) Dalış 1, 2, 3 yıldız dalış eğitimleri ve deneme dalışları yapılmaktadır,

* Outdoor Eğitimler (Yaşayarak Öğrenme) liderlik, takım olgusu, motivasyon, konsantrasyon, koordinasyon, öz güven ve doğada hayatta kalma eğitimleri verilmekte,

* Rafting,  Oryantiring, Fotoğrafçılık, Mağaracılık, Arama Kurtarma ve Kanyon geçişleri de yapılmaktadır.

Kulüp olarak 24 kişilik yönetici, antrenör ve lider ile gerçekleştirdiğimiz spor dallarında, federasyonları tarafından onaylanmış eğitim ve antrenman programları ile kulübün lisanslı antrenörleri ve eğitmenleri kontrolünde yapılmaktadır.

Amacımız her yaş gurubuna yaptığımız spor branşlarını ve spor yapmayı yaygınlaştırarak sevdirmek, bu konuda özellikle gençlere ve çocuklara örnek olmak, onları yönlendirmek ve eğitmektir. Geleceğin garantisi olan gençlerimize doğa sporlarını sevdirip doğal yaşamı gelecek nesillere aktarabilmektir.

Etkinliklerimiz her yaş gurubuna uygun şekilde planlanmaktadır. Yayınlana etkinlikler içerisinde program, zorluk dereceleri, yaş gurubu ve etkinlik detayları gibi bilgiler paylaşarak uygun kitleye göre faaliyetler ilan edilmektedir.  Faaliyetler web sitemiz ve sosyal medya sayfalarımızda, mail ya da sms ile ilan edilip duyurusu yapılmaktadır.

ÇOCUKLAR İÇİN;

Doğa kampları ve dağcılık, doğa da yaşam, yön bulma, kamp kurma …gibi faaliyetlerimiz sıkça yapılmaktadır. Daha çok ebeveyn ile çocukları gibi etkinlikler ile doğayı, doğa sporlarını sevdirmek ve doğa bilinci aşılanmaktadır. Sonrası ileri seviye programlar ve eğitimler ile sporcu ve seviye faaliyetleri yapılmaktadır.

Yıl boyunca her hafta sonu doğa yürüyüşü, dağcılık ve gezilerimiz yapılmaktadır. Gerekli malzeme ve ekipmanlar kulüp tarafından ücretli olarak karşılanmaktadır. Katılanların varsa kendi ekipman ve malzemeleri getirmektedir. Etkinliklerimiz haftalık, günübirlik bir ya da birkaç gece konaklamalı olarak her hafta sonu, her yaş gurubuna göre yapılmaktadır. Etkinliğe göre fiyat belirlenmektedir.

Prodoss Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü her gün 12.00 ile 19.00 arası hizmet vermektedir.

İLETİŞİM

Adres:  Mahfesığmaz Mahallesi, 79089. Sk. 4 A, 01170 Çukurova/Adana adresinde (Turgut Özal Bulvarı Aksa Gaz Arka Sokağındadır.)

Tel: 0553 890 7050 / 0322 408 7474

Web:  www.prodoss.net

Facebook:  https://www.facebook.com/adanaprodoss/

İnstagram: https://www.instagram.com/prodoss_adana/

  GÖRSELLER

Yorum yap