Yazın Adana Ve Çevresinde Gezilecek Yerler

Yazın Adana ve Çevresinde Gezilecek Yerler

Yayla:  DaÄŸlık, yüksek yerlerde, kışları yaÅŸam koÅŸulları zor olduÄŸu için genellikle boÅŸ kalan, yazları havası serin ve güzel, suyu, otu bol olduÄŸu için geçici olarak bir süre oturulan yer.

Evet, burası Adana ve yazın Temmuz ve AÄŸustos aylarında imkanı olanların, yaylaya denize gittiÄŸi güneÅŸin yakıp kavurduÄŸu ÅŸehir. O nedenle biraz nefes almak istiyorsanız özellikle 2 ay ÅŸehirden kaçmanız gerekebilir. Ya deniz için KaratÅŸ, yumurtalık, Mersin’i ya da yayla için Tekir, Pozantı ve çevrelerini tercih edebilirsiniz.

Bu yazımızda çevre gezi güzergahlarına deÄŸinmek istiyorum. Gezilerin mesafeleri deÄŸiÅŸiyor tabiki mesela en yakın olarak doÄŸal güzelliÄŸi ile Åžekerpınar'ıını ve Belemedik'i görmeye gidebilirsiniz. Toros daÄŸlarının içinden gelen harika suyu ile "Åžekerpınar" ismini alan bu güzel bölgeyi gezebilirsiniz. Hatta Etinizi Mangalınızı alıp Åžekerpınarı Mesire Alanında  serin serin pikniÄŸinizi yapabilirsiniz. Aynı zamanda Hayat Su’ yun kaynağı ve ÅŸiÅŸelendiÄŸi yerdir.

Belemedik Yaylası, Pozantı'ya ise 9 km uzaklıkta bulunmaktadır. Zengin doÄŸa manzarası ile tamamen bakir durumdadır. Ayrıca I. Dünya Savaşı'nda burada görev yapan Alman personelin kullandığı yapılar ve mezarlık mevcuttur. Yerli halk, Çakıt Suyu kıyısında kurulmuÅŸ Belemedik' te taÅŸ ve ahÅŸaptan yapılmış yayla evlerinde konaklanmaktadır. Yaban hayatı yönünden hayli zengin olan yörede yabankeçisi, yabandomuzu ve yırtıcı kuÅŸlar gözlemlenebilir.

Ancak ben biraz daha uzak mesafelerde bulunan gezi rotalarına deÄŸinelim. Bu yerler biraz yol yapmak isteyenler için olsun. Haydi baÅŸlayalım:

  • Kapuzbaşı ÅŸelaleleri; 1. Sırada yer alıyor. Kapuzbaşı Åželalelerine, hem otobanda NiÄŸde üzeri hem de Çamardı - NiÄŸde yolu kullanılarak gidilebilir. Yol üzerinde bir adet ve 6 km sonrada 4 adet olmak üzere çeÅŸitli yüksekliklerden dökülen ÅŸelale manzarasıyla büyüleneceksiniz.

  • Karagöl, Çinili Göl; Pozantı Ulukışla eski yolundan devam ederken, Çiftehan'ı geçince Ali Hocalı - Maden Köyü yoluna dönüp oradan devam ediyorsunuz.  Maden Köyü'nü geçtikten sonra tabelalar size yardımcı olacaktır. Yol Üzerinde Amcabey Alabalık, Cennet Bahçesi Alabalık  veya Kırkpınar Alabalık Tesislerinde balığınızı yiyebilirsiniz. Yarım saat araçla tırmanıştan sonra (Stabilize yer de var) yarım saat de yürüyüÅŸ sonrası önce Karagöl’e sonra yine kısa bir tırmanışla (zorlu bir tırmanış parkuru olacak, 6 yaşından küçük çocuk zorlanabilir) Çinili Göl’ e ulaÅŸabilirsiniz. 2500 rakımda olduÄŸundan üzerinize ceket almayı unutmayınız. Karagöl aynı zamanda endemik bir kurbaÄŸa türüne de ev sahipliÄŸi yapıyor.

  • EcemiÅŸ Alabalık, Çamardı ilçesinden 5 km sonra, Demirkazık DaÄŸcılık EÄŸitim Merkezi'ni geçiyorsunuz, Pınarbaşı köyü içerisinde konumlanan EcemiÅŸ Alabalık' tan alabalığınızı ister orada, isterseniz de alıp evinizde afiyetle yiyebilirsiniz. http://www.ecemisalabalik.com/
  • EreÄŸli Ä°vriz; Konya ilinin Halkapınar ilçesinin Ä°vriz mahallesine baÄŸlı, EreÄŸli ilçesinin 12 km güneydoÄŸusunda bulunan Demir Çağı arkeolojik sit alanıdır. Hem kendiniz malzemelerinizi götürüp piknik yapabilir hem de lokantalarda yemeÄŸinizi keyifle yiyebilirsiniz.
  • Ürgüp – Göreme’ yi bilmeyen yoktur ama hep düÅŸünüp hiç gidemediyseniz yayladaysanız eÄŸer 1 saat yoldan avantajlı olacağınızı düÅŸünün.

Manolya GümüÅŸay EÄŸitim Koçu

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

1 Yorum

  • Serdal ÅŸahin

    Yanıtla

    Kozan,feke, saimbeyli bölgesinde çok güzel yerler var deginilmesi gerekir diye düşüyorum. Dağılcak, bucak cennet vadisi, göller, Obruk şelalesi daha bir sürü yer rahatsız ettim kusur bakmayın

Yorum yap