Pazartesi Sendromundan 2 Yaş Sendromuna Geçiş

Uzun oldu ilham gelmeyeli. Ä°ki yaÅŸ sendromu mu köreltmiÅŸti kalemimi ya da beni? Bilemedim.

 :) Bilimin bile çare bulamadığı her ÅŸey bizi bulmuÅŸtu: Birincisi kolik ikincisi ise  bu “erken ergenlik” denen 2 yaÅŸ sendromu. ÇocuÄŸun enfes bir tat olduÄŸundan konuÅŸmuÅŸtuk hep deÄŸil mi? Nasıl güzeldi, ne güzel enerjiler veriyordu, hayatı nasıl da güzelleÅŸtiriyordu. Aklıma gelmeyen baÅŸka güzellikleri varsa hatırlatın lütfen. Ben unuttum bu aralar J Çünkü biz adından bile ürktüÄŸüm “iki yaÅŸ sendromu” na girdik oturduk. Çıkasımız da yok sanırım. :)

Televizyonda yaÄŸmur yağıyor diye aÄŸlamalar, ay dede neden gelmedi diye cızırdamalar, çikolata isteyip de vermediÄŸimizde kendini yerden yere atmalar, telefon isteyip karşılık bulamadığında vurmalar, istediÄŸi bir ÅŸey olmadığı her an çığlık çığlığa aÄŸlayıp biraz zaman geçince “ ben aÄŸlamadım, bebekler aÄŸlar” diye bizi kandırmaya çalışmalar. Bulaşık makinasını “ben yerleÅŸtireceÄŸim” çığlıkları, yanlışlıkla bir oyun esnasında önünü kapattığımda “çekil anne çekilll” lafları, bütün evi hatta bizi boyama isteÄŸine  izin vermeyince anlamadığım bir dilde çemkirmesi, her ÅŸeyi ben yapacağım algısı ve sonucunda aÄŸlama numaraları.

Her gördüÄŸüne “anne o ne?” ler her verdiÄŸin cevaptan sonra aynı soruyu kırk kere daha iÅŸitmeler...

1- sabır

2- sabır

3-ya sabırrrrrrrr

Derkennnn!

Hani o kadar okuduÄŸum kitaplar, yazılar, bloglar hangisi yetiÅŸecek imdadıma diye umduÄŸum medetler. Sabır diyor baÅŸka bir ÅŸey demiyor. Bitmek bilmeyen aÄŸlamalı tepinmeler, bitmek bilmeyen ümidim. Hangisi baskın gelecek bilmiyorum. Tek yapabildiÄŸim her kriz anında ilgisini dağıtmaya çalışmak, “sen  Arden abi oldun” la yatıştırmak, uzun uzun konuÅŸmak, kucağıma alıp sakinleÅŸtirmeye çalışmak, bir top bulup “hadi kaleye geç” deyip oyuna yönlendirmek.

Bir de sendromun bir  üyesi daha var tabi.

İştahsızlık!!!

Lokmasız yaÅŸayan çocuklar derneÄŸindeniz iÅŸte bu yüzden. Bu bile sorun olmaktan çıktı diÄŸerlerinin yanında. “Karnını doyuramasam da, kalbini doyuruyorum” diyorum geçiyorum. Ama bu dönemin oÄŸlumun hamurunda kötü izler bırakmasını istemiyorum. Siz yaÅŸayan  ve savaşı en az zararla atlatan anneler;  uyguladığınız ve güzel sonuçlar aldığınız yol yöntem ne varsa paylaşımlarınızı bekliyorum. Pazartesi sendromundan, iki yaÅŸ sendromuna geçiÅŸ yapan annelerin de benim de umudumuz sizsiniz. Psikoloji çaresiz :)

Sevgiyle, sendromsuz kalın... :)

Bahar DoÄŸan Kocasaraç Peyzaj Mimarı/Anne

Yorum yap